Az Év Kereskedelmi Fejlesztése

Raktárcsarnok bővítés és új központi irodaépület a Raben Group Magyarország dunaharaszti telephelyén

Adatlap megosztása

Cím: 2330 Dunaharaszti, Jedlik Ányos út 31.

Design & Build

Value4Real Group

Mobil és üvegfalak

Ofysol Kft.

Rövid bemutatkozás

2023 májusában került átadásra a Raben Trans European Hungary megbízásából dunaharaszti cégközpontjukban megvalósított raktárcsarnok bővítés és a mellé létesült új központi irodaépület. A 3500m2 alapterületű, előregyártott betonelemekből felépült, többfunkciós csarnoképülethez kapcsolódik a két szintes fejépület, melyben nyitott irodák, tárgyalók és egy kantin kapott helyet, mintegy 1500m2-en.


A projekt specialitása, hogy a meglévő csarnoképülethez való csatlakozással, egy több, mint 7000 m2 alapterületű egybenyitott raktárépület valósult meg, mintegy 7,5 millió Eurós beruházásból. Az új átrakóközpont lehetővé teszi a logisztikai szolgáltató vállalat jelentősen növekvő áruforgalmának kiszolgálását, továbbá a hazai és a nemzetközi közúti gyűjtőszállítmányozásban rejlő növekedési potenciál kiaknázását.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A 90 éves múltra visszatekintő Raben Group 15 európai országban van jelen, 160 telephellyel, mintegy 1.300 000 m2 raktárterülettel és több, mint 12 000 munkatársból álló nemzetközi csapattal. A vállalat közúti, tengeri és légi szállítmányozás, illetve átfogó szerződéses logisztikai szolgáltatások széles skáláját kínálja az ellátási lánc teljes spektrumában. Raktárlogisztikai, belföldi és nemzetközi disztribúciós, friss áru logisztikai, tengeri és légi szállítmányozási és intermodális szállítmányozási szolgáltatásokat nyújt különféle iparágakban tevékenykedő ügyfeleinek.


A kedvező európai elhelyezkedésnek, a kiterjedt nemzetközi hálózatnak és négy telephelyének köszönhetően Magyarországon 70.000 m2 raktárkapacitás áll a Raben Group ügyfelei rendelkezésére. A kiszolgálás hatékonyságát és szolgáltatások magas színvonalon tartását a szigorú minőségi tanúsítványok szerinti működés, a modern informatikai megoldások és biztonsági rendszerek egyaránt garantálják.


A Raben Trans European Hungary dunaharaszti központjában lévő raktár kapacitás-bővítésére és egy új központi irodaépület kialakítására 2022-ben merült fel az igény. A koncepció szerint, az új csarnok egy már megépült raktárépülethez kapcsolódik, mellyel egy több, mint 7000 m2 alapterületű egybenyitott többfunkciós raktárépület valósult meg. A nagyobb belső térben egyszerűbbé vált az anyagmozgatás, az összesen 70 rakodókapu pedig a furgonoktól, a teljes méretű nyerges szerelvényekig bármilyen típusú jármű fogadását lehetővé teszi. Az épület egyik egyedi megoldása az a külön szabályozható hőmérsékletű kamra (box in box), amely hűtést vagy melegítést igénylő áruk biztonságos átmeneti tárolására is alkalmas. A csarnoképület mellett egy új, két szintes fejépület került kialakításra, melyben nyitott irodák, tárgyalók és egy kantin kapott helyet. A 3500m2 alapterületű, előregyártott betonelemekből felépült új csarnoképület és a hozzá kapcsolódó 1500m2-es iroda, a koncepció tervezéstől egészen az átadásig, a Value 4 Real Group három üzletágának (Építész-tervező, Kivitelezés, Projektmenedzsment) összehangolt munkájával, Design & Build konstrukcióban valósult meg, közel 1,5 év alatt.


A mintegy 7,5 millió Eurós beruházásból megvalósított új átrakóközpont lehetővé teszi a logisztikai szolgáltató vállalat jelentősen növekvő áruforgalmának kiszolgálását, továbbá a hazai és a nemzetközi közúti gyűjtőszállítmányozásban rejlő növekedési potenciál kiaknázását.
A bővítés során elsődleges szempont volt fenntarthatóság, a cégcsoport ökológiai lábnyomának csökkentése. A Raben Group átfogó dekarbonizációs stratégiája jegyében, valamennyi új létesítményét az iparági átlagnál magasabb sztenderdek szerint valósítja meg. Az új dunaharaszti cross-dock raktár világítását energiatakarékos, digitálisan címezhető LED-es eszközök biztosítják. Az egész telephely energiafogyasztását pedig okosmérés segítségével lehet nyomon követni. Az energiahatékonyságot olyan passzív megoldások is fokozzák, mint a hatékony hőszigetelés és az árnyékolás. A mintegy 1000 négyzetméteres új irodarészleget központi épületfelügyeleti rendszerről szabályozható hőszivattyús hűtési-fűtési rendszerrel látták el. Az épület villamosenergia-ellátásának jelentős részét pedig a tetőn elhelyezett, 335 kWp csúcsteljesítményű napelemes rendszer szolgáltatja. A cég jelenlegi számításai szerint az új létesítménnyel együtt elegendő cross-dock kapacitással rendelkezik ahhoz, hogy lépést tartson a következő 5 évre várt forgalombővüléssel.