Az Év Proptech Megoldása

Parkl

Adatlap megosztása

Cím: 1051 Budapest, Arany János utca 15.

Rövid bemutatkozás

A nagyvárosi parkolás a legtöbb ember számára probléma, ezzel kezdeni kell valamit… A gondolat, ami elvezetett egy immáron 3 éve sikeresen működő vállalkozáshoz. A Parkl alapítói a parkolással járó mindennapi problémák csökkentését tűzték ki célul, hozzájárulva ezzel egy élhetőbb város kialakításához.
A Parkl a kezdetek óta egy olyan piaci rést használ ki, amely egyrészt megoldást kínál a kihasználatlan parkolóhelyek megtöltésére, másrészt leegyszerűsíti a parkolást már meglévő parkolóházak területén. Az elmúlt két évben folyamatosan szélesítettük azoknak a helyeknek a körét, ahol elérhetővé tesszük az egyszerű, készpénzmentes zárt téri parkolást. Azonban a felhasználói igényeket meghallgatva ezt is tovább gondoltuk az elmúlt időszakban. Ennek köszönhetően a tavalyi évtől kezdve egyre több helyen váltak elérhetővé parkolóházakban Parkl elektromos töltők, nemrég pedig elindult a közterületi parkolás funkciónk is, amellyel az utcai parkolást is az alkalmazáson keresztül intézheti mindenki az egész ország összes fizetős parkolózónájában.


Hogyan működik a Parkl?
A Parkl térképen mutatja a rendelkezésre álló zárt téri parkolóhelyeket - köztük a nagyközönség számára korábban rejtett szállodák, irodaházak, társasházak garázsait - melyek nagy részét csak az applikáción keresztül tudjátok elérni, de a szolgáltatásunk ennél is tovább megy. Amellett, hogy megkímél mindenkit a készpénzes fizetéstől, hiszen a legtöbb esetben perc alapú parkolási díj fizetését az előre beregisztrált bankkártyával az appon keresztül lehet intézni, nem kell bajlódni a ki-bejutással, illetve a papír alapú parkolójegy váltással sem a felhasználóinknak, hiszen az app automatikusan nyitja a parkolóház sorompóját.


Parkolj az utcán - ennyire egyszerű
Év elejétől köztéri parkolással is kibővült a Parkl: ezzel az egész ország területén minden fizetős parkolózónában lehet az appon belül bankkártyával fizetve parkolni, amely nem zárol előre összeget és egyenleg feltöltés sem bonyolítja a használatát, csak a végösszeget vonja le a parkolás végén. Mivel tudunk még többet a már meglévő alkalmazásoknál? Az automatikus megújítás funkció bekapcsolásával nem érhetnek kellemetlen meglepetések a lejárt parkolással járó büntetés miatt: mindig értesítünk az aktuális parkolás végéről és annak újraindításáról is!


A jövő autósaira is gondolunk
Arra törekszünk, hogy a jelen autósainak mindennapi társa legyen a Parkl, de tudjuk, hogy már a jövő igényeire is oda kell figyelni. Európában a tavalyi év első felében több mint 40 százalékkal több e-autót adtak el az előző év azonos időszakához képest és a töltőpontok száma is folyamatosan emelkedik. Hazánk még gyerekcipőben jár az elektromos autózásban, de a fejlődés itt is útnak indult. Éppen ezért startolt el már tavaly a Parkl elektromos töltési szolgáltatása, amellyel egyre több helyen kiszolgálják az autósokat. Így kínálunk egy komplett szolgáltatáscsomagot a Parklnél a jövő autósainak is, akik nemcsak bárhol kényelmesen parkolhatnak, de az autójuk töltését is egyszerűen oldhatják meg az alkalmazásnak köszönhetően.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Az idei évben jelentős eredményünknek tartjuk, a vállalatoknak, irodaházaknak kifejlesztett egyedi és gyors átfutású Proptech megoldásainkat. A Parkl Business szolgáltatáscsomag magába foglalja egyrészt a vállalatoknak, vállalkozásoknak nyújtott flotta kezelési megoldásokat, amivel az alkalmzottak az applikáció összes funkcióját (zárt téri és utcai parkolás, elektromos töltés) használhatják, különböző korlátozásokkal, jogosultságokkal, a vállalat céges számlájára. Az elszámolás történhet beregisztrált céges bankkártyával tranzakciónként és utólagos utalással is.
Az irodaházak parkolási nehézségeinek megoldására pedig kifejlesztettünk egy olyan rendszert, amellyel a parkoló pozíciók applikáción keresztül foglalhatók és így kihasználtságuk optimalizálható.


Referenciák

Partnereink:  • CarePark

  • GreenGo

  • BMW Magyarország

  • Park and Go

  • Fundamenta

  • BIF

  • Horizon Development

  • Accor Hotels

  • BOE Parking

  • CPI