Az Év Fejlesztő Cége

Panattoni Hungary Development Kft.

Adatlap megosztása

Cím: 1123 Budapest, Alkotás u. 50.

Bérlő cég: Amazon, H&M, Danfoss, Schenker, Mercedes, DSV, DHL, Raben, Bosch, Decathlon, DPD, ZF, Rossmann, Pharma Pack Hungary Zrt., Bidfood Hungary Kft., Eviron Systems Kft.

Rövid bemutatkozás

A Panattoni 2021 októberében indította hazai leányvállalatát Magyarországon, nem éppen ideális gazdasági körülmények között. A háború és az energiaválság miatt kiszámíthatatlan piaci környezet ellenére a Panattoni 2023-ban sikeresen befejezte első hazai logisztikai fejlesztését. A Panattoni City Dock Törökbálintot az úgynevezett last mile városi logisztika koncepciója szerint alakította ki. A mintegy 18.000 négyzetméteres logisztikai parkot az iparágban nagy elismerésnek számító BREEAM Excellent minősítés kreditrendszerének megfelelően fejlesztették. Az elmúlt hónapok több spekulatív és BTS-fejlesztés előkészületeivel teltek, melynek eredményei hamarosan láthatók lesznek. A Panattoni Magyarország a 3 fős induló csapatból mára 11 fős, tapasztalt és elismert szakembereket foglalkoztató iroda lett. A Panattoni márkanév immár nemcsak a nyugat-európai országokban hívogató, hanem Magyarországon is letettük a névjegyünket.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A Panattoni-cégcsoport Európa vezető ipariingatlan-fejlesztő cége: 21,2 millió négyzetméter raktárterületet adott át, 3,1 millió négyzetméteren zajlik az építés a kontinensen.
12,5 millió négyzetméter BREEAM/DGNB/LEED minősítésű területet már átadtunk Európa-szerte, és további 6,5 millió négyzetméter terület van fejlesztés alatt a fenti épületminősítési előirányzatok szerint.
A Panattoni kiváló szakemberei nemzetközi tapasztalattal és széles körű helyi piaci ismeretekkel rendelkeznek és szorosan együttműködnek a Panattoni-cégcsoport Head Office különböző szakterületi csapataival.
Mottónk, a „Go Earthwise with Panattoni” olyan célkitűzés, amely új megközelítésbe helyezi a beruházások megvalósítását mind a környezet, mind a munkavállalók, mind a helyi közösségek figyelembevételével. A szabályozások és a helyi piaci igények országonként eltérnek, ezért fő célunk, hogy minden fejlesztésünket egységes színvonalúra emeljük, és Európa-szerte új szemléletet alakítsunk ki.
Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a ZF német autóipari beszállító mindkét magyarországi gyárának az egyidejű fejlesztésével bízta meg a Panattoni Hungaryt. Ez is méltán jelzi, hogy alig két évvel a magyar piacra lépésünk után, megbízható, keresett partnerré váltunk a logisztikai szektorban.