Az Év Tervezett Kereskedelmi Projektje

Monori Center

Adatlap megosztása

Cím: 1107 Budapest, Mázsa utca 19-25.

Átadás éve: 2027

Ingatlan mérete: 53000 m²

Tervezés / belsőépítészet

DVM group

Projektmenedzsment

DVM group

Ingatlanfejlesztő

LAGER-SPED Ingatlanforgalmazási és Szolgáltató Kft.

Rövid bemutatkozás

Budapest X. kerületében található Monori Center kereskedelmi központ városépítészeti és építészeti újragondolásával, a jelenleg is működő kereskedelmi funkció megtartásával további új kereskedelmi, szolgáltatói és vendéglátó rendeltetések, valamint lakó- és diákszálló funkciók jönnek létre a projekttel. Az új beruházás így a kerület egyik alközpontjaként a városrész lüktető motorjává, a megújulás, a fejlődés katalizátorává tud válni. A tervezési terület környezetében lakók és dolgozók számára is hozzáférhető, újonnan létrejövő kiskereskedelmi, szolgáltató és vendéglátó funkció, az ezeket összekötő gyalogos kapcsolatok, rekreációs zöld felületek, kisvárosi terek, teraszok is ezt a folyamatot erősítik.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A több mint 30.000 m2 telekterületen a meglévő közel 20.000 m2 bruttó szintterületű épületek mellé további két új egység jön létre 53.000 m2 bruttó szintterülettel, ezzel összesen 83.000 m2-re növelve a funkcionálisan hasznos területet. A két épületben összesen 101 lakás, 182 szobás diákszálló a hozzá tartozó fitnesz-wellness részlegekkel, valamint 30 kereskedelmi- és 10 vendéglátó egység és 687 parkolóhely jön létre.
A jelenleg szlömös ipari peremterület, túlnyomó részt rozsdaövezeti zóna a projekt megvalósulásával a kerület egyik újonnan létesülő alközpontjaként a városrész lüktető motorjává, a megújulás, fejlődés katalizátorává tud válni.


Óriási megújuló zöldfelületek: a területen lévő térszíni parkolók újraosztásával, racionalizálásával lehetőség nyílik nagy, egybefüggő zöldfelületek létrehozására.


Az új épületek tetején egybefüggő, hatalmas zöldtetők jönnek létre a lakások és diákszálló számára.


A magas minőségben megvalósuló zöldfelületek, játszóterek, burkolt kisvárosi teresedések mentén új gyalogos passzázs jön létre.


A gyalogos tengelyek mentén létesítendő modern kandelábersor, a járófelületbe integrált vízjátékok, újonnan telepített fasorok erősítik az új korzó funkciót.


A projekt környezetében közlekedési lámpás csomópontok, közutak, kerékpáros utak, gyalogos járdák újulnak meg, épülnek újjá.


Az épületegyüttes 3 tornyának „táncoló” sziluettjével a városrész szimbólumává, városépítészeti jellé válik.


Tervezők

DVM Group Kft.
Vezető tervező: Csécsei Ákos
Építész tervezők: Nemes Árpád, Guzmics Annamária, Kovács Tamás, Lukátsi Marcell
Belsőépítészet: Fekete-Tóth Tímea, Fehér Zoltán, Vasi Lili, Holló Erika, Ábrahám Viktória


Látványtervezés: DVM Visual - Kovács Mátyás, Süttő Réka, Sady István, Springer Márton