Az Év Közösségi Tere

Microsoft Community Area

Adatlap megosztása

Cím: 1031 Budapest, Graphisoft Park 3.

Ingatlan mérete: 675 m²

Bérlő cég: Microsoft

Projektmenedzsment

Cushman & Wakefield

Kivitelezés / Fitout

FITOUT ZRT.

Irodabútor

Arkhenea

Világítástechnika

SOLINFO Lighting & Home

Irodabútor

Vivax / IDdesign

Tervezés / belsőépítészet

Kiss Réka

Irodabútor

Blue Business Interior Kft. - 35718

Rövid bemutatkozás

A Microsoft felkérte a Cushman & Wakefield Project Management csapatát, hogy tervezzék újra a magyarországi központ földszinti területeit. A földszintet a Microsoft kizárólag tárgyalásra és egyeztetésre használta, míg a közösségi területeket az alkalmazottak használhatták kollaborációra. Az újratervezés két főbb irányelve az újraélesztés és a költséghatékonyság volt, hogy a korábbi kihasználatlan tereket minél kevesebb átalakítással lehessen úgy felújítani, hogy a Microsoft alkalmazottakat ösztönözze a kreatív és a hatékony munkavégzésre, továbbá a felújítás minél kevésbé akadályozza őket, így végül csak építészeti és elektromos átalakításokra volt szükség, a gépészet nem érintette.


A területet alapvetően két zónára lehet osztani, egy ügyfélváró - rendezvény zónára és egy kollaborációs zónára. Az ügyfélváró - rendezvény területen található bővíthető konferencia terem, tárgyalók, az egyik cafeteria, ami nagyobb rendezvények esetén cateringre is alkalmas, továbbá egy bárpult ami hot desk-ként is lehet használni. A kollaborációs területen, amit főként a Microsoft alkalmazottak használnak, pedig két otthonos kávézó sarok lett kialakítva.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A Microsoft igényeinek alapos felmérése után több körös prezentációban lett bemutatva az új tér belsőépítészeti koncepciója. Az otthonosabb berendezés már az első naptól előnyére vált a térnek, amit az átalakítás előtt az alkalmazottak nagyon keveset vagy egyáltalán nem használtak, míg az átalakítás után élettel töltődött meg a tér.