Az Év Irodája Különdíj

MagNet Közösségi Pont

Adatlap megosztása

Cím: 1055 Budapest, Balassi Bálint utca 9-11.

Átadás éve: 2015 Q4

Ingatlan mérete: 133 m²

Irodában dolgozók száma: 8

Bérlő cég: MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt.

Irodabútor

Europa Design

Tervezés / belsőépítészet

Nikoletti Petra - Térkultúra

Kivitelezés / Fitout

TérÉpítő.Hu Kft.

Növénydekoráció

Plantart inaktív

Rövid bemutatkozás

A MagNet Bank értékalapú bankként egy olyan közösségépítő pénzintézet, amely ügyfeleivel közösen aktív társadalmi felelősségvállalásra törekszik, és tudatosan fejleszti környezetét. A bank 2015 november elejével nyitotta meg az V. kerületben újraértelmezett belvárosi fiókját, amely fair trade biokávézó, civileket támogató közösségi pont és bankfiók egyben.


A tervezés egyik alapvetése volt, hogy a MagNet szellemiségével összhangban szűnjön meg a banki tanácsadó és az ügyfelek között húzódó, őket elválasztó pult, és helyette barátságos környezetben, egyenrangú és fesztelen találkozás jöjjön létre a két fél közt. Ennek megfelelően a Közösségi Pontban a banki kollégák és vendégeik közös képernyőt néznek egy laptopon, melynek során az ügyfelek egyúttal megtanulhatják maguk intézni a NetBankon indítható tranzakciók többségét.


A koncepció kialakításakor elsődleges szempont volt, hogy a kávézó és a bankfiók funkciók egyenrangúan jelenjenek meg a térben, egymással szimbiózisban működjenek, ezért – a világon egyedülálló módon – közös pult mögé került a banki ügyintéző és a barrista. Az ügyfél a közösségi pontban található bármely asztalhoz leülhet az ügyintézővel egyeztetni, de lehetőség van egy – külön erre fenntartott – nyugodabb sarokba is félrevonulni.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Világon egyedülálló innováció.
o Számos nemzetközi tanulmány figyelmeztet, hogy a digitális korba beleszületett Z generáció nem lesz hajlandó a hagyományos bankolással járó kényelmetlenségek elviselésére, ezért a bankoknak lépniük kell. A MagNet Bank Közösségi Pontja a foradalmian válaszolta meg a problémát, amikor a kiskereskedelemben is éppen csak megjelenő integrált többfunkciós modellt alkalmazta.


Belsőépítészeti megoldások
o A design hitelesen támasztja alá a MagNet Bank hitvallását. A zöld falak, fák és kisebb növények, az Emeco Coca Cola Navy székei (amelyek 2.200 db PET palack felhasználásával készültek), az újrahasznosított bútorok és világítótestek a bank öko gondolkodásával összhangban kerültek betervezésre. A carrrara márvány pult, a pamutbársony bútorok a klasszikus bankokat hivatottak megidézni XXI. századi formában. A tervezők olyan részleteket is megálmodtak, mint a vendégtérben megjelenő, natúr színű, újrahasznosított mappák, de minden apró elemében gondos tervezéssel készült el a gyermeksarok is, amelyet a szomszédban található játszótérről betérő családok előszeretettel használnak.


Munkavállalók igényeire szabva
o A banki ügyintézők kérésére zuhanyzó került beépítésre
o Hangulatos, otthonos fiókvezetői iroda és backoffice helyiségek épültek
o Közösségi Pont alkalmas mozgássérültek foglalkoztatására: akadálymentes és a személyzeti WC mozgássérültek számára is használható módon lett kialakítva


Reklámérték
o Az új Közösségi Pont sajtóvisszhangja növeli az ismertséget, és célbajuttatja az értékalapú bankolás üzenetét.