Az Év Irodája Kisvállalati díj

Légmester - E6 System

Adatlap megosztása

Cím: 1117 Budapest, Budafoki út 187-189

Átadás éve: 2019 Q3

Ingatlan mérete: 380 m²

Irodában dolgozók száma: 22

Bérlő cég: Légmester, E6 System

Tervezés / belsőépítészet

LEVEL UP Office Design

Tervezés / belsőépítészet

LEVEL UP Office Design

Kivitelezés / Fitout

Légmester Kft.

Rövid bemutatkozás

Az iroda a Légmester és e6 system kft közös otthonaként valósult meg a nemrég felújított Lokomotív Irodáhazban. Az irodaház kiválasztása nem volt véletlen. A korábban csokoládégyárként működő épület ipari jellege jól passzol az épületgépészeti kivitelezéssel és tervezéssel foglalkozó cégek arculatához.


A cél egy olyan funkcionális, tevékenység alapú munkakörnyezet létrehozása volt, mely
költséghatékony belsőépítészeti megoldások alkalmazásával tükrözi a vállalatok image-ét.
A spaceplan a cégek struktúrájának, munkamódszerének alapos áttanulmányozása után készült. A nagyrészt open office rendszerű elrendezés lehetővé teszi a mérnökcsapatok közötti hatékony kommunikációt, az akusztikailag elhatárolt meeting point és a konyhát kiegészítő közösségi tér pedig további lehetőséget biztosít formális és informális megbeszélésekhez.


A belsőépítészeti koncepció megalkotásakor szempont volt a régi ipari épület nyújtotta adottságok kihasználása. Már a tervezés kezdetekor egyértelmű volt, hogy álmennyezet nélküli látszógépészet kerül kialakításra. A nagy belmagasság és az acél tartószerkezeti elemek által teremtett loft hangulatot erősítik a térelválasztóként elhelyezett fémszerkezetes bútorok és a nyers anyaghasználat (OSB, acéllemez). Mindezt az arculati színek finom megjelenése, fafelületek alkalmazása finomítja és a megrendelő vintage dekortárgyai egészítik ki.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Fontos volt, hogy az összkép az ügyfelek számára professzinalizmust sugalljon, így a recepció és a tárgyaló területére semleges színhasználat és visszafogott design jellemző. Ezt lazítják a vizesblokk élénk színei, az egész irodaterületen visszaköszönő csíkos csempeburkolat és dekorfóliázás, valamint a brand színek megjelenése a modulszőnyeg burkolatban.


A tervezőcsapat megbízóval történő szoros együttműködése külön hozzáadott értéket jelent a
végeredmény szempontjából. A feszített ütemezés és meghatározott költségkeret ellenére sikerült
egy olyan irodateret megalkotni, melyet mindkét cég magáénak érezhet.