Az Év Legzöldebb Projektje

Krisztina Palace irodaház

Adatlap megosztása

Cím: 1123 Budapest, Nagyenyed utca 8-14.

Átadás éve: 2010

Ingatlan mérete: 18000 m²

Irodaszőnyeg, padló

ProInterier Kft.

Kivitelezés / Fitout

ProInterier Kft.

Üzemeltetés

Cushman & Wakefield

Irodabútor

Hungaro-Rim 2010 Kft

Ingatlantulajdonos

Union Investment

Rövid bemutatkozás

A Krisztina Palace két kategóriában is megkapta a BREEAM In-Use “nagyon jó” minősítést a minőségi szolgáltatásainak, környezetbarát működésének, a szervezett közlekedéshez közeli elhelyezkedésének, fejlett műszaki hátterének, és az előrelátó ingatlan üzemeltetésének köszönhetően.


A Krisztina Palace irodaház megfelel a modern piaci elvárásoknak. A Bérlők kényelmét a magas színvonalú épület üzemeltetés, továbbá a különleges, környezetbarát álmennyezeti fan-coil biztosítja, mely a hőmérséklet változását az ablakok nyitásával, illetve csukásával ellensúlyozza.


A Krisztina Palace jellemzői:
• Egyedi építészeti megoldások
• Teljes szint magasságú üvegezés, és természetes kő homlokzat
• Természetes fénnyel ellátott irodaterületek
• Függesztett akusztikus mennyezet


A BREEAM In-Use minősítéssel tovább emelkedett az épület hírneve, és még vonzóbb a lehetséges Bérlők számára.


Az épület jól teljesített a „Szennyezés” és a „Szemét kezelés” kategóriákban is és kiemelkedő teljesítményt nyújt a „Közlekedés” kategóriában.


A közlekedés kapcsán a Krisztina Palace a budai hegyek lábánál, egy főút mellett fekszik, a Budai belvárosban, a XII. kerületben. Az épület 2 perc séta távolságra helyezkedik el a Déli pályaudvartól, mely a Metro, villamos és autóbusz közlekedés szempontjából az egyik legnagyobb közlekedési csomópont Budán. Az épület könnyen megközelíthető az M1/M7 autópályákról is. A kerékpárosok számára a mélygarázs területén zuhanyzó, és zárható öltöző áll rendelkezésre.


A szemétkezelés kapcsán a hangsúly a környezetbarát és gazdaságos hulladékkezelési megoldásokra került, melyek közé tartozik a szemét tömörítő használata, továbbá a papír, fém, műanyag és használt elem szelektív hulladékgyűjtése. A szemét tömörítő használatával csökkent az összegyűjtött hulladék mennyisége, továbbá csökken a tárolás és megsemmisítés költsége is.


Az épület átfogó teljesítménye az „Üzemeltetés és a Területkezelés” kategóriákban jelentősen javult a minősítési


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A Krisztina Palace irodaház főbb fejlesztései a 2015. évben:


• A recepciós terület és az előcsarnok megújítása az épület ergonómiai teljesítményének további javítására. A fejlesztések eredményeként az irodaház bejárata jól látható és könnyen megközelíthető, melybe belépve kényelmes, elegáns váróterületet kínál a látogatóknak, mely remek kilátást nyújt a zöld növényekkel dekorált nyitott belső kertre. Továbbá az előcsarnokba telepített egyedi zöld-fal beviszi a természetet az épület belsejébe.


• Az év során frissítésre került az Épület Menedzsment Rendszere, mely az épület teljes energia fogyasztásának (gáz és áram) közvetlen ellenőrzését tesz lehetővé, továbbá maximalizálja a fogyasztást a beállított értékek alapján.