Az Év Irodaháza

K&H Csoport Székház

Adatlap megosztása

Cím: , IX. kerület Lechner Ödön fasor, 1096 Budapest

Ingatlan mérete: 76 m²

Bérlő cég: K&H Csoport

Rövid bemutatkozás

2011 Novemberében adják át a két egymás melletti épületet a Millennium Városközpontban, amely modern, a kor követelményeinek megfelelő munkakörnyezetet nyújt a K&H Csoport mintegy 2500 dolgozójának. Az épületkomplexum fejlesztője a TriGranit Fejlesztési Zrt.


A K&H Csoport új, campus - jellegű székháza a Millennium Városközpont területén, mintegy 76.000 négyzetméteren épül fel háromszintes mélygarázzsal. Az 54.000 négyzetméteres „K” épületet - melyből 28.000 m2 az irodaterület - a K&H megvásárolja, míg a 22.000 négyzetméteres „H” épületet, amelyből cca. 9.500 négyzetméter az irodaterület, bérbe veszi. Mindkét épület tervezője a Finta Építésziroda.


„A K&H Csoport fenntarthatósági stratégiájának fókuszában négy terület áll – a gyermekegészségügy, a sport, a vonzó munkahely megteremtése, valamint a környezetvédelem. E két utóbbi elv szellemében kerül fejlesztésre és kialakításra az új székház. Az épületek tervezésénél és megvalósításánál korszerű megoldásokat alkalmazunk, a környezettudatos elveket maximálisan érvényesítve. A mintegy 2500 munkatárs számára egyszerre modern, dinamikus és egészséges munkakörülményeket, inspiráló környezetet teremtünk.” – Hendrik Scheerlinck, a K&H Csoport vezérigazgatója.


Az új székház tervezésénél, kivitelezésénél a gazdaságosság mellett fontos szempont a környezettudatosság és fenntarthatóság; a gépészeti és elektromos működési alapelvek, illetve berendezések, az akusztikai, ergonómiai és műszaki megoldások, a zöld tetőkertek és teraszok mind a környezetbarát működést biztosítják. Ennek keretében a Bank kezdeményezésére a TriGranit Magyarországon elsőként indította el a beruházást a LEED® minősítési kategóriában - környezettudatosság és fenntarthatósági kritériumok alapján kialakított amerikai rendszer -, amely az egész világon elismert minősítést nyújt a projektnek.


„Célunk az arany fokozatú LEED-minősítés elnyerése, amellyel a magyar ingatlanpiacon úttörőszerepet vállalunk. Megújuló energiaforrások alkalmazásával az energiafelhasználás várhatóan 30-40%-kal alacsonyabb lesz, így az üzemeltetési költségek is ennek megfelelően jelentősen csökkennek. A piacon egyedüli lehetőség adódott, miszerint a felhasználói igény és vállalatunk környezettudatos gondolkodásmódja együttesen teszik lehetővé egy, a LEED® által minősített fejlesztés létrehozását” – Török Árpád, a TriGranit Fejlesztési Zrt. vezérigazgatója


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA


  • 2011-ben a lengnagyobb irodaház beruházás Magyarországon

  • LEED® minősítési kategóriában elindított beruházás,
    amely az egész világon elismert minősítést nyújt a projektnek.

  • Budapesten a legvonzóbb munkahelyek és környezetvédelmi beruházás megteremtése.