Az Év Irodája Kisvállalati díj

Inspiratív, lélekkel teli, otthonos testvérirodák a HillSide Irodaházban.

Adatlap megosztása

Cím: 1123 Budapest, Alkotás utca 55-61.

Átadás éve: 2019 Q1

Ingatlan mérete: 446 m²

Irodában dolgozók száma: 20

Bérlő cég: UNIONE CSOPORT és LEONES QSR.

Tervezés / belsőépítészet

M.A.G. Studió

Tervezés / belsőépítészet

Mag Ildikó

Rövid bemutatkozás

Testvérirodáink az idén tavasszal átadott HillSide Irodaház nyugati szárnyában találhatóak. A hatodik emeleten az ingatlanfejlesztéssel és beruházással foglalkozó UNIONE CSOPORT, míg a hetediken a vagyonkezelő és tanácsadó LEONES QSR. központja működik.
A két irodát egyedi megoldású csigalépcső kapcsolja össze, amely nem pusztán egy belsőépítészeti elem. Ez az irodaházakban szokatlan, különleges megoldás egyértelműen a vertikális kapcsolatteremtés legfontosabb eszköze.


A munkakörnyezet kialakításában az áramló, átlátható térkapcsolatok, a mobilitás, a munkahelyek sokszínűsége és a terek változatos kialakítása volt az elképzelés. A budai hegyekre néző 200 m2-es terasz is ennek a sokszínű térkapcsolatnak a szerves részét képezi.


A testvércégek belső tereinek dizájnja szervesen összefügg és szoros egységet alkot. A tervező Mag Ildikó elegáns, kortalan és nagyvonalú összhatásra törekedett, amelyben minden részlet a helyére került - maximálisan figyelembe véve a funkció mellett a munkakörnyezet megkívánta elvárásokat is.


A belsőépítészeti kialakításnál a funkciókon túlmutató dizájn volt a meghatározó. A Mag Ildikó által megálmodott belsőépítészeti koncepció tele van játékos és izgalmas megoldásokkal. Ilyen például a csigalépcső fémszerkezetét takaró, kétrétegű bársonyfüggöny, amely a hatodikon konyakszínű, majd a hetediken galambszürkére „vált”. A konyakszín karakteres eleme a belső tereknek, amely visszaköszön az egyes falfelületekbe beugró, különböző funkciójú fülkéknél is. Így lett kiemelve a teakonyha, a pihenő/tároló fülke és az elegáns vezetői vizesblokk.


Az otthonosságot, egyúttal eleganciát a színek összehangolásán túl a bútorozás és egy-egy kompozíciós, illetve funkcionális sziget kialakítása teremtik meg. Az irodai "A" lábú munkaállomások, operatív székek mellett a tervező az állómunkát támogatandó munkapultokat, melléjük lágy támlaívű ergonomikus bárszékeket helyezett el.


A nyitott munkaterekben megteremtett lounge szakaszok alacsony ülésmagasságú, vitorlaszerű üléskagylóval kialakított foteljei már-már körülölelik a fotelben megpihenő munkatársat, vagy vendéget, ezáltal is fokozva az otthonosság érzését.


A textil – mindkét irodai szinten – nem egyszerűen dekoratív elemként van jelen, hanem a térformálásnak, a felületalkotásnak is fontos eszköze. A drapéria otthonosságot teremt és lágyítja a teret a mennyezeti kör alakú egyedi fekete fém lámpaelemekkel együtt, amelyek a csigalépcső alapformájára reflektálnak.


A hetedik emeleti vezetői irodából üvegfallal határolt relaxációs fürdőtér nyílik, melynek szintén a drapéria használata biztosít szükség szerint intimitást.


A térkapcsolatok másik fontos összetevője az átláthatóság, az egyedi osztású üvegfalak adta térkapcsolatok izgalmas sokszínűsége, amely a tükröződésekkel csak fokozódik. A vezetői irodaterekben és a recepciókon elhelyezett elegáns minimalista üveg íróasztalok és tárolóbútorok különböző reflexiójú, színezett és víztiszta üvegkombinációban szerepelnek, amelyek az irodaterek minden pontjáról láthatóak és erősítik az izgalmas rétegződő hatást.


A tervezés során a növények gondos kiválasztása sem maradt el, amely a belső térre jellemző színhasználatot oldja, kontrasztba helyezi és konkrét kapcsolatot teremt a külső térrel, a terasz oázis-szerű növényzetével és a tájjal is. A csodálatos adottságú terasz a belső és külső tér közti határok feloldásának helyszíne, amely tavasztól őszig munka utáni események megrendezésére, ünnepségek megtartására is kiválóan alkalmas.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A tervezéskor a legfontosabb cél egy otthonos, lélekkel teli, inspiratív és nagyon szerethető munkakörnyezet létrehozása volt - hisszük, hogy ez maradéktalanul megvalósult.
A munkatársak hamar megszerették az irodák tereit és szívesen használják többek között az álló munkaasztalokat is, a többi lehetőséggel együtt. A bútorválasztásnál törekedtünk arra, hogy az ergonómiai szempontok is maximálisan érvényesüljenek.


Az önálló munkaasztaloknak van egy titkos előnye a klasszikus munkaállomásokkal szemben: úgy lettek elhelyezve a két irodában, hogy aki ezeket igénybe veszi, a legteljesebb panorámát élvezhesse. A testvérirodák terei számos lehetőséget kínálnak arra, hogy a munkatársak „kilépjenek a dobozból".


A munkatársak boldogan fedezték fel és szívesen használják az irodai szigeteket. Ezek a nagy odafigyeléssel és gondos tervezéssel létrehozott zónák lehetőséget nyújtanak az elvonulásra, egy beszélgetés lefolytatására, vagy akár egy vendég fogadására, ha valaki éppen nem akarja a tárgyalókat igénybe venni.


Nálunk minden szinergikus egységet alkot, a két emelet is, amelyeket fizikailag a könnyed és játékos csigalépcső köt össze. Egyértelműen ez az egyik legnépszerűbb belsőépítészeti megoldás az irodában, a munkatársak szívesen használják. Fontos a szerepe van, hiszen mi napi szintű munkakapcsolatban vagyunk egymással, összeköt bennünket.


Úgy érezzük, hogy egy igazán egyedi hangvételű, elegáns, de mégis könnyed atmoszférát sugárzó környezet jött létre, amely minden lehetőséget biztosít az örömmel teli munkához.