Az Év Fejlesztő Cége

HelloParks

Adatlap megosztása

Cím: 1082 Budapest, Futó utca 47-53.

Bérlő cég: Aeroplex, DHL, TRANSDANUBIA, Gebrüder Weiss, Drogerie Markt, BYD Electric Bus & Truck Hungary, HTNS, FoxPost, Beta Hungary, Bútor1, Expert, K&V, Seojin Auto Hungary, Quehenberger, Karzol-Trans, ESDWORK, WELL PACK, Kopos Elektro Kft., Keber Precision Machinery, Loginvent, Serveone Hungary,

Rövid bemutatkozás

A HelloParks egy magyar hátterű ipari ingatlanfejlesztő vállalat, amely ügyfélközpontú megoldásokat kínál a területfejlesztéstől az épületek kivitelezésén át a telephely fenntartásig. A környezetbarát és fenntartható ipari csarnokok kivitelezése terén itthon országelső társaság olyan megaparkok létrehozásán dolgozik, amelyek hosszú távú értéket biztosítanak partnerei számára. A vállalatot 2020 októberében alapította néhány lelkes szakember, mára pedig több mint 80 kollégát számlál csapatában. A HelloParks a Futureal csoport tagja, amely Közép- és Kelet-Európa egyik vezető ingatlanfejlesztője és befektetője, és Európa 10 legnagyobb ingatlanfejlesztője között van. Mára négy kulcsfontosságú közlekedési csomópontban – Maglód (Repülőtér), Fót (Észak), Páty (Nyugat) és Alsónémedi (Dél) – összesen 244 hektáron több mint 1 millió négyzetméter raktár- és ipari terület fejlesztésén dolgozik. Az átadott és folyamatban lévő projektek teljes fejlesztési értéke közel 455 millió euró.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A HelloParks jelenleg 264 ezer négyzetméter kész épületportfólióval rendelkezik, amely hat elkészült raktárcsarnokot foglal magába a vállalat három megaparkjában Fóton, Maglódon és Pátyon. Ezzel a társaság piacvezető lett itthon az átadott új ipari ingatlanfejlesztések terén.
A 2022-ben átadott, egyenként 46 ezer négyzetméteres maglódi MG1 és fóti FT1 csarnokok mindössze néhány hónap alatt teltek meg bérlőkkel. A társaság 2023-ban négy új épületet fejezett be összesen 174 ezer négyzetméteren, ezek közül a 46 ezer négyzetméteres MG3 Maglódon, a szintén 46 ezer négyzetméteres FT2 és a 26 ezer négyzetméteres FT6 Fóton, Budapest vonzáskörzetének jelenleg legnagyobb egybefüggő modern ipari épülete, az 58 ezer négyzetméteres PT1 pedig Pátyon található. A cég ezen felül további 102 ezer négyzetméter ipari ingatlanfejlesztést indított el 2023-ban. A 42 ezer négyzetméteres PT2 Pátyon, a 60 ezer négyzetméteres AN1 pedig egy Budapest körüli negyedik kulcshelyszínen, Alsónémediben várja a 2024. negyedik negyedévi átadást.
A HelloParks fejlesztéseinek központi eleme a fenntarthatóság. A vállalat első épülete, a 2022-ben átadott HelloParks Maglód MG1 az első olyan ipari fejlesztés Magyarországon, amely BREEAM Excellent minősítést kapott a New Construction kategóriában. Azóta a szintén 2022-ben átadott, Excellent szintnek megfelelően épített FT1 is megkapta ezt a besorolást a Design Stage-re. A maglódi ipari park MG3-as csarnoka ugyancsak az országban elsőként kapott BREEAM Outstanding minősítést 2023-ban a New Construction kategóriában: ez azt jelenti, hogy az épület megkapta a minősítési keretrendszer legmagasabb besorolását, amelyet világszinten is mindössze az épületek 3 százaléka ér csak el. A pátyi PT1 továbbá már szintén megkapta a BREEAM Outstanding minősítést Design Stage-re.A HelloParks 2023-ban elkészült és jelenleg építés alatt álló raktárépületeit mind úgy tervezték, hogy azok megfeleljenek a BREEAM fenntarthatósági szabvány legszigorúbb követelményeinek, vagyis elérjék az Outstanding minősítést, valamint összhangban legyenek az EU Taxonómia elvárásaival. Magyarországon a HelloParks az egyetlen olyan cég a szektorban, ami ilyen épületeket fejleszt.
A HelloParks magas színvonalú mérnöki megoldásokat alkalmaz épületeinek kialakításához, és kiemelt figyelmet fordít az energiahatékony működésre. Ezt támogatja többek között a vállalat saját fejlesztésű mobilapplikációja is, amely a csarnokok intelligens épületautomatikai és felügyeleti rendszeréhez kapcsolódva nyújt hasznos információkat a bérlőknek. Az alkalmazáson keresztül távolról is elérhetők a bérelt területek műszaki adatai, felügyelhető a közüzemi fogyasztás, valamint módosíthatók a fűtési, szellőztetési és világítási beállítások. Az épületekben található irodák nulla primer energiafogyasztás mellett működtethetők, köszönhetően a tetőre telepítendő napelemeknek, sőt, bérlői igény esetén hőszivattyús hűtés-fűtés is elérhető. Még a csarnokok tetejére hulló csapadék is felhasználásra kerül az épületek körüli zöldterület öntözésére. A közös területeken smart ready lámpák világítanak, a raktárak parkolójában pedig elektromosautó-töltők is rendelkezésre állnak.
A HelloParks innovatív üzleti modelljének sikerét mutatja, hogy eddig olyan meghatározó vállalatok választották raktárcsarnokait működésükhöz, mint a BYD, a DHL, a Drogerie Markt, a Gebrüder Weiss, a TRANSDANUBIA, valamint az Aeroplex.
A HelloParks 2022 óta a Magyar Környezettudatos Építés Egyesületének (HuGBC) tagja.