Az Év Design Irodája

HelloOffice

Adatlap megosztása

Cím: 1082 Budapest, Futó u. 43-45.

Ingatlan mérete: 665 m²

Bérlő cég: HelloParks

Rövid bemutatkozás

Az alig három éve alapított HelloParks ipari ingatlanfejlesztő elképesztő bővülése új központi iroda kialakítását tette szükségessé. A Futureal-csoporthoz tartozó vállalat a kollégák bevonásával tervezte meg a 600 négyzetméteres új, emberközpontú irodáját, ami egyszerre ad teret az interaktív csapatmunkának és a nyugodt munkavégzésnek, miközben támogatja a pezsgő közösségi életet. A Futureal által fejlesztett egyik első irodaház, a Corvin ONE épületének legfelső emeletén létrehozott munkakörnyezet tükrözi a HelloParks indusztriális forma és élénk színvilágát. A tervezéssel megbízott MádiLáncos Stúdió szakemberei az ideális tagolással megoldották, hogy a nyújtott téglalap alakú irodában az új alaprajzzal minden munkavállalói igényre választ adjanak. Az egyedi anyagválasztás, a flexibilitás, valamint a funkció- és térelválasztás maximálisan támogatja az iroda dolgozóit, hogy teljes erővel a HelloParks jövőbeni fejlődésére koncentráljanak.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Mindössze három éve indult a Futureal-csoporthoz tartozó HelloParks, ami megalakulása óta összesen 244 hektáron, több mint 1 millió négyzetméter raktár- és ipari terület fejlesztésén dolgozik négy helyszínen Budapest vonzáskörzetében, Fóton, Maglódon, Pátyon és Alsónémediben. A társaság épületportfóliója összesen 260 ezer négyzetméter befejezett és 144 ezer négyzetméter folyamatban lévő fejlesztést tartalmaz. A HelloParks első felépült épülete az első volt az országban, ami BREEAM Excellent fenntarthatósági minősítést kapott a New Construction kategóriában. A mindössze pár fővel alapított Helloparks ma már több mint 80 munkatárssal dolgozik a legmodernebb megaparkokat és szolgáltatásokat biztosítsák hazai és nemzetközi bérlőiknek.
A páratlan növekedés eredményeként a vállalatnak hamar új irodára volt szüksége, ami minden szempontból megfelel a HelloParks kibővült csapata számára. Ennek érdekében a tervezés egy „workplace strategy” felméréssel kezdődött, hogy megismerjék a kollégák pontos igényeit a jövőbeli irodával kapcsolatban. Az összes munkatársat bevonták a kutatásba, akiknek az egyöntetű visszajelzése volt, hogy nyitottak a változásra, és még inkább részesei akarnak lenni a munkafolyamatoknak. Elvárás volt részükről a nagyobb konyha, a több tárgyaló és közösségi tér, a csendes és nyugodt munkakörnyezet, tehát egy olyan emberközpontú iroda, ami támogatja a kollaborációt, de teret ad az aktív, fókuszált munkavégzésnek is.
Az új iroda a Corvin ONE irodaépület legfelső emeletén, több mint 600 négyzetméteren valósult meg a MádiLáncos Stúdió és a Pedrano Construction Hungary csapatának tervezésében. A HelloOffice minőségi kivitelezése ugyancsak a Pedrano Construction Hungary szakértelmének köszönhető. Az iroda arculatát úgy alakították ki, hogy tükrözze a HelloParks főtevékenységét, vagyis a logisztika és a csarnoképítés világát. Ennek érdekében az indusztriális építőanyagok jellemző robosztus elemeit, így a nyers betont, szinuszlemezeket, homlokzati paneleket használták fel, amit a HelloParks-ot jellemző élénk színek és buja zöld növényzet tesz különösen barátságossá és közvetlenné. A tér tagolására konténerszerű tárgyalódobozokat helyeztek el, amelyek kedvezően tagolják teret. A fenntarthatóság jegyében az előző iroda, gépészeti berendezéseinek nagy részét és az üvegfalakat is megtartották, és adaptálták az új környezethez. A közel 25 méter magasan elterülő irodát napközben átjárja a természetes fény, míg este a hatékonyan működő LED világítási rendszer biztosítja a megfelelő világítási szintet a munkatársaknak. A padlószőnyeget úgy helyezték el, hogy az álmennyezeti osztás - ortogonálisból 40 fokkal kifordított - ritmusának megfeleljen.


A ZSŰRI INDOKLÁSA A DÍJAZÁSRA

Nagyon alaposan átgondolt volt, újrahasznosítás érvényesül. DIzájn/brand kategória. Kreatív és menő. Dolgozóknak a kreatív műveiből kiállítást rendeztek, nagyon élő iroda.


Tervezők

MádiLáncos Stúdió
Pedrano Construction Hungary
HelloParks csapat