Az Év Környezettudatos Irodája

Heavy Tools székház

Adatlap megosztása

Cím: 1037 Budapest, Kunigunda útja 70/A

Átadás éve: 2023 Q3

Ingatlan mérete: 6600 m²

Irodában dolgozók száma: 200

Rövid bemutatkozás

A Heavy Tools® ruházati márka fejlődése immár 26 éve töretlen. Az osztrák gyökerekkel rendelkező fashion brandet a Doroszlay testvérpár, Yvette és László álmodta meg, akik tulajdonosként, ügyvezetőként és kreatív stratégaként máig meghatározó szerepet töltenek be a cég és a brand építésében.
Termékeiket a teljes viszonteladói hálózattal együtt jelenleg több mint 600 helyen értékesítik, és Európa-szerte 6 országban vannak jelen. A tervezéstől kezdve a marketingen át a teljes európai logisztika bonyolításáig a komplett menedzsment tevékenység a budapesti központban történik.
A szervezet közel 200 dolgozónak ad munkát, ám a folyamatos növekedésnek köszönhetően az elmúlt években rendszeresen szembesültek az irodai- és raktárkapacitások szűkösségével, ezért is döntöttek a saját telephely építése mellett. 2021 nyarán sikerült megfelelő telket vásárolni, egy éves gondos tervezést követően megindult az irodaház és raktárépület építése, majd 2023 őszén költöztek át az új komplexumba.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Kiemelkedőt alkotni, értéket teremteni, és mindig egyre jobbá válni - ez a Heavy Tools®-nál alapvetés. A cég igazi úttörőnek számít, ahol hisznek az innovációban és a dinamikus fejlődésben, és soha nem riadnak vissza a nagyratörő tervek megvalósításától.
Központban a fejlődés
A brand prémium minőségű termékeket kínál elérhető áron. Az aktív életet képviselő embereket célozzák, akik a munka mellett a hétköznapokból is a legtöbb élményt próbálják kihozni. A cél egy modern, időtálló és energetikailag is hatékony komplexum létrehozása volt, ami méltó módon fejezi ki a márka értékeit, és ahova a munkatársak is minden nap büszkén járhatnak be dolgozni.
Koncepció
A 6600 nm-es beruházás során a márkára jellemző sportos elegancia, stabilitás és az értékteremtő, folyamatos innováció adaptálása alapjaiban határozta meg az építészeti hozzáállást, minőséget és kivitelezést.
A tervezési terület értékes növényállománya, a Kunigunda utcai dupla jegenyefasor megóvása szintén elsődleges szempont volt. Ez a természeti érték a tervezési folyamatot is inspirálta: ahol csak lehetett, törekedtek a beltéri növények megjelenítésére és natúr felületek kialakítására, a belső és a külső terek harmóniájára.
Márkához méltó miliő
A működés szempontjából eleve minden a ruhákról, textúrákról, formákról és árnyalatokról szól. A Heavy Tools® márkára és termékeire jellemző anyag- és színhasználat, az egyszerűség és a letisztultság lettek az épület elsődeges attribútumai, a külső és a belső megnyilvánulásokban egyaránt. Az öncélú és feltűnő építészeti bravúrok helyett tehát sokkal inkább a visszafogott, megbízhatóságot és stabilitást sugárzó, elegáns és inspiratív munkakörnyezet kialakítása volt a legfontosabb.
Innovatív és inspiratív
Bárki belép az épületbe, azonnal magával ragadja a Heavy Tools® által képviselt igényes környezet. A cég szellemi, innovációs és tervezői részlege egy 1600 nm-es, új irodaépületben lelt otthonra, mely szoros funkcionális kapcsolatban áll a több mint 5000 nm-es logisztikai központtal.
A földszinten, a recepció mellett egy 220 nm-es referencia üzlet kapott helyet, mely oktatási, bemutató és értékesítési célokat is szolgál. Az itt kihelyezett aktuális kollekciót a vásárlók mellett az üzletek és a partnerek felé is ideális körülmények között lehet prezentálni.
Minőségi munkakörnyezet
A irodák három emeleten helyezkednek el, kialakításban a sok helyütt népszerű “open office” szemlélet helyett inkább a saját igényeik érvényesítését tartották szem előtt. A vezetőség ugyanis a kialakult cégkultúra alapján hisz abban, hogy az egyes csapatoknak néha bizony szükségük van egy kis csendre és nyugalomra a kitartó, precíz és elhivatott munkához. Ezt a szintenként átlátható struktúra és a részlegek racionális elhelyezése teszi még hatékonyabbá.
Nem csak irodákat, közösséget is épít
A jellemzően családias, közvetlen légkört igyekeztek belsőépítészeti eszközökkel is támogatni, a magas színvonalú szakmaiság mellett teret biztosítva a baráti, kollegiális kontaktusok kialakulásának és megélésének.
Egyértelműen fontos és kívánatos volt, hogy minden szinten legyenek olyan többfunkciós közösségi terek, ahol a kollégák találkozhatnak és interakcióba léphetnek egymással, hiszen ez a kreativitást és a közös gondolkodást is támogatja.
A második emeleti közös ebédlőből és konyhából nyíló tetőteraszra jó időben ebédelni, kávézni vagy akár egy megbeszélésre is ki lehet ülni. Továbbá tárgyalások, bemutatók és fogadások szervezésére is alkalmas ez a szint.
Raktár reloaded
Az új raktárközpontban minden folyamat precízen megtervezett: a cél, hogy az áru átvétele, kihelyezése és újra kiadása minél hatékonyabban történjen.
Optimális helykihasználás, ideális mértékben automatizált folyamatok, hatékony funkciók és rugalmas rendszerek biztosítják a csúcsidőkben is gördülékeny működést.
Az új logisztikai egységben már előkészítették a következő években megvalósuló robotraktár telepítését, ami további versenyelőnyt fog biztosítani a kiszolgálásban.
Fenntartható működés
A cég számára kiemelten fontos, hogy modern és komfortos körülményeket biztosítson a kollégák számára, akik a megbecsültség érzete mellett egész évben szívesen járnak be dolgozni.
Az épületegyüttes energiafelhasználásának közel felét a 150 telepített szolár panel biztosítja. Emellett az árnyékolására és a hőszigetelésére is nagy hangsúlyt fektettek: a déli oldalon a nyári hónapokban fix lamellák biztosítják a takarást, míg keleten és nyugaton elektromosan lehúzható külső árnyékolók találhatóak.
Az irodai hűtést és fűtést a szellőztető gép, illetve levegő hőszivattyúk biztosítják, és a fűthető raktárban a meleg nyári hónapokban a léghűtés is megoldott.
A szintenként elhelyezett víztisztító gépek révén nem csupán a tiszta vízhez való hozzáférést biztosítják, de ezzel a felesleges PET palackok jelenlétét is igyekeznek visszaszorítani.


Tervezők

Tibor Csillag Architects