Az Év Irodaháza

H2Offices 1.fázis

Adatlap megosztása

Cím: 1134 Budapest, Váci út 23-27.

Átadás éve: 2023 Q1

Ingatlan mérete: 26000 m²

Bérlő cég: Albemarle, Bluebird, Cofidis, Colonnade, DBH Group, MBH Nyugdíj és MBH Egészségbiztosítási Alapok, Orbico, Viterra.

Rövid bemutatkozás

A Skanska fenntartható fejlesztés iránti elkötelezettségének utóbbi példája a H2Offices komplexum első fázisa (26 000 m2 bérbeadható terület 8 emeleten és három szint mélygarázs) a Váci úti irodafolyosón. Tökéletes összeköttetésben Budapest egyik tömegközlekedési csomópontjával, egy lépésre van a metrótól és a buszoktól. A projekt kerékpárral is könnyen megközelíthető, a közúti infrastruktúrának, és a projekt során kiépített dedikált létesítményeknek köszönhetően.
Skandináv design, környezetvédelmi tudatosság és fenntartható megoldások, természetes anyagok alkalmazása, újrahasznosított alumínium felhasználásával készült homlokzat, őshonos növények a kertben – néhány a kivételes design-elemek közül.

A tervezés szellemisége kiterjedt arra is, hogy a teret mindenki számára befogadóvá és hozzáférhetővé tegye, amiért Access4You Arany minősítést kapott.
A fenntarthatóság és egészség iránti törekvésünket LEED Platimun tanúsítvány igazolja, a Magyarországon eddigi legmagasabb, 84 ponttal


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A H2Offices első fázisa, a Skanska legújabb, a budapesti látképet gazdagító épülete remek példa arra, hogyan működik együtt a fenntartható tervezés, a legkorszerűbb megoldások, valamint a részletek és anyagok iránti figyelem az itt dolgozók jóllétének megteremtése érdekében.
Az épület nagy érdeklődést váltott ki a bérlők körében, így már 81% a bérbe adottsága. Az első fázist nemrégiben értékesítettük az Erste Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alapnak, a budapesti piac ritka tranzakcióinak egyikeként.
A ma és a holnap igényeit szem előtt tartva a H2Offices számos szolgáltatást nyújt. Az emberközpontú munkahelyi környezetre irányuló fókusz megfelel a modern vállalkozások és dolgozó emberek igényeinek. A multifunkcionális irodai tereknek, valamint a relaxációra és társas interakciókra lehetőséget adó területeknek köszönhetően az épület elősegíti a kreativitás, produktivitás és a munka, valamint a magánélet egyensúlyának megteremtését.
A H2Offices egyik fő vonzeröje a lokációján túl a gondosan megtervezett sokoldalú kertben rejlik. A változatos növényzettel rendelkező kert őshonos és a kis tó körül víz kedvelő növényekkel nem csupán az épületben dolgozók, hanem a nagyközönség számára is nyitott.
Az épületben energiatakarékos rendszerek, intelligens vízkezelés, újrahasznosított és természetes anyagok felhasználása egyesül, a Skanska karbonlábnyomának csökkentésére, valamint a fenntartható jövő megteremtésére irányuló törekvésnek megfelelően.
A fenntarthatóság mélyen átszövi a projektet:
• Magas hatékonyságú energiaellátó rendszerek minimalizálják a környezeti hatást
• Innovatív vízgazdálkodás, ami jelentős, 40%os víz megtakarítást eredményez
• Széndioxid-alapú, kevesebb energia felhasználását igénylő légtisztítás
• Évi 290 tonnával kevesebb széndioxid-kibocsátás
• Évi több mint 29%-kal kevesebb energiafelhasználás (LEED által meghatározott energia számítás alapján)
• Bőséges természetes fény, mely jótékony hatással van az itt dolgozók egészségére
• LEED Platinum tanúsítvány a Magyarországon eddigi legmagasabb értékkel, 84 ponttal
Szolgáltatások
• Rugalmas közösségi munkaterületek, igazodva a modern munkaigényekhez
• Futópálya az aktívan eltöltött szünetekhez a virágos tetőtéren, fantasztikus kilátással a városra
• Kerékpárosok igényeire szabott egységek: sok kerékpártároló, zuhanyzó, öltözőszekrények és javítóállomás.
• Elektromosautó gyorstöltő állomások a fenntartható közlekedés támogatására
• Az intuitív Connected by Skanska app, mely egyszerűvé teszi az épület használatát
• Barátságos előcsarnok, melyben ivókút is található azok számára, akik szeretnének kicsit felfrissülni
• Gondosan megtervezett, változatos növényzettel rendelkező kert őshonos növényekkel
• Víz kedvelő növényekkel körülvett kis tó
• A kertben külön erre a célra kialakított helyen mutatjuk be a telek történetét, hangsúlyozva annak örökségét


A ZSŰRI INDOKLÁSA A DÍJAZÁSRA

Az irodaház számos bérlője bejutott az Év Irodája idei shortlistjére. Az inkluzív design, a természetközeliség és a környezettudatosság területein kiemelkedő, valamint kimagasló gépészeti megoldásokkal ellátott épület egyértelműen iránymutató a szakmában. Ráadásul az 5000 négyzetméteres, a víz "elemet" kiemelő kert nyitva áll a nagyközönség előtt, ezzel aktívan bekapcsolódik a városi szövetbe.


Tervezők

Arrow Architects, IN-EX Studio, Lépték-Terv, Skanska Építő Magyarország