Az Év Közösségi tere Különdíj

Egyszülős Központ

Adatlap megosztása

Cím: 1085 Budapest, Üllői út 30

Ingatlan mérete: 770 m²

Bérlő cég: Állandó bérlőink nincsenek, közösségi terünket mindenki szabadon használhatja. Az egyetemisták, az egyedül nevelő szülők és az otthonról dolgozók közkedvelt helye vagyunk. Zártkörű rendezvényekre kibérelhető az egész Központunk. Együttműködünk a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségével, a Belső-Pesti Tankerületi Központtal, a Civil Impacttel és számos civil szervezettel is. A közösségi teret havonta pályázat útján egy délutánra más-más civil szervezet használhatja ingyen – olyan szervezetek, akiknek saját tér híján nehézséget okoz a képzések, workshopok, értekezletek, találkozók megtartása.

Rövid bemutatkozás

2018 májusában nyitottunk meg az egykori Medikus Kávéház illusztris termeiben, az Üllői út és a Mária utca sarkán. Az Egyszülős Központ az egyedül nevelő szülők támogató és közösségi helye és a 2005-ben létrehozott Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány központja. A kezdeményezés és a megvalósítás nemcsak a városban és az országban, de világszinten is különleges, hiszen nemcsak arra törekedtünk, hogy az Egyszülős Központban a szigorú “ügymenettel” kapcsolatos funkciók kapjanak helyet, hanem egy változatos, pezsgő és élettel teli helyszínt hoztunk létre.


Az Üllői úti Egyszülős Központban - azontúl, hogy az alapítvány főhadiszállásaként működik - az irodák mellett játszóház, kávézó, közösségi tér is helyet kapott, ahol rengeteg program – csoportfoglalkozás, tanácsadás, előadás, közösségi rendezvények, oktatás, gyerekprogramok – szerveződik az elejétől kezdve. Bár a szervezet elsődleges célja az egyedülálló szülők segítése, a központ nyitva áll mindenki számára, akkor is, ha csak egy finom sütire és egy baráti beszélgetésre ugranánk be a Nyolcharminc Presszóba. Mindeközben játszóházban vigyázunk a gyerekekre, hogy a szülők nyugodtan tudják igénybe venni a számukra nyújtott szolgáltatásokat és segítséget.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Ezidáig nem létezett olyan közösségi hely, amelyet az egyedülálló szülők és az egyszülős családok is magukénak érezhettek volna. Közösségi terünk pedig nemcsak az egyszülős családoknak, hanem minden betérő vendégnek a második otthona lehet. Úgy gondoljuk, minden megvan bennünk ahhoz, hogy az Év Közösségi Tere legyünk 2018-ban!