Az Év Lakóingatlan Fejlesztése

Duna Pearl

Adatlap megosztása

Cím: 1133 Budapest, Pozsonyi út 77-79.

Ingatlanfejlesztő

PD Real Estate Kft.

Rövid bemutatkozás

A Duna Pearl a 13. kerületben, egy 75 millió eurós nagyberuházás, amely a Duna pesti szakaszán hosszú ideig az utolsó Duna-parti újépítésű lakásokat kínálja. A Pozsonyi úton felépített épület 193 lakást, egy 103 szobás Four Points by Sheraton szállodát, és kereskedelmi egységeket foglal magába.
A nyüzsgő város közepén, mégis közvetlenül a Duna partján, természetközeli területen emelkedik a lenyűgöző épületegyüttes. A páratlan helyszín mellett a lakások maguk is minden elképzelhető igényt kielégítenek. A kényelmes belső terek engedik a fantáziát szárnyalni, amikor a berendezésre kerül sor. A Duna Pearl lakásainak része a tágas erkélyek, teraszok, prémium minőségű burkolatok és beépített bútorok, valamint zöldenergiával működő hűtő-fűtő rendszer és a smart home rendszer is.
A siker garanciája volt, a közel hét évtizedes szakmai múlttal, ezernél is több, sikeresen befejezett ingatlanprojekttel büszkélkedő török Polat csoport építtetőként és tulajdonosként is a projekt mögött állt.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA  1. A Duna Pearl hűtésre és fűtésre is megújuló energiát használ, ideértve a legmodernebb eljárásnak számító, a levegőből melegvizet előállító hőszivattyúrendszert, valamint a szerkezetbe épített (mennyezet és padló) hűtő-fűtő megoldásokat is. A beköltöző lakók teljesen gépesített, beépített lakásokat vehettek át és élvezhetik a legújabb, födémek közötti hangszigetelési megoldások előnyeit és az okosotthonokra jellemző informatikai eljárások biztosította kényelmet.
  2. Az építkezés keretében megújították a környező utcákat, felújították a járdákat, új parkrészeket alakítottak ki a kivitelezők, és minden oldalról megnyitották a zöld felületet, újonnan kialakított nyilvános, közösségi tereket a városrész lakóinak, látogatóinak számára. A Duna Pearl az egész környék számára új szolgáltatásokat, üzleteket, éttermeket és kávézókat is biztosít, tovább pezsdítve Újlipótváros amúgy is üdítően pezsgő társadalmi életét.
  3. Az újlipótvárosi lakópark arany fokozatú minősítést szerzett a nemzetközi iparági sztenderdnek számító LEED energetikai tanúsítvány rendszerében. Rendkívül ritkának számít, hogy az alapvetően irodaházak építészeti-műszaki megoldásait elismerő rendszerben lakópark is megszerezze az arany minősítést. Az építészeti, gépészeti megoldások mellett a városrész környezetének zöldítése, élhetőségének javítása is sokat nyomott a latban az értékeléskor, amely során arany minősítést szerzett a Duna Pearl a LEED tanúsítványi rendszerben.
  4. Ami valóságos kincs a zsúfolt városi forgalomban: a mélygarázsban tárolók és parkolóhelyek állnak bőségesen rendelkezésre, ezzel enyhítve Újlipótváros évtizedek óta ismert parkolási gondjait is.
  5. Az apartmanokból és a házak köré tervezett, növényekkel teli közösségi terekből egyaránt hamisítatlan vízparti látvány tárul a lakók és vendégeik szemei elé, miközben a belváros is a lábaik előtt hever. Visszaemlékezni is furcsa, hogy az egykori, hatalmas, leromlott állapotú, a városképet súlyosan terhelő KISZ-, majd K&H bank székház elbontása, a költséges és bonyolult azbesztmentesítés és törmelékelszállítás után egy 21. századi, zöld oázis épült fel a Margitszigettel szemben az Újlipótváros szívében.
  6. Az egyedülálló építészeti megoldások, és a legmodernebb okosotthon megoldások nyújtotta kényelem mellett máshol nem elérhető előnynek számít az is, hogy a konyhákat teljes kiépítettséggel, felsőkategóriás berendezéssel vehetik át a lakók.
  7. Kedvező elhelyezkedésével, szállodai és kereskedelmi területeivel a Duna Pearl a városrész új központjává emelkedik. A tágas, nagy belső terekkel rendelkező lakásoknak, a Dunára nyíló kilátást maximálisan kihasználó, speciálisan kialakított teraszoknak és erkélyeknek, a projekt középpontjában álló zöld udvarnak és közösségi tereknek köszönhetően a Duna Pearl átlagon felüli színvonalat ígér befektetőinek is.
A ZSŰRI INDOKLÁSA A DÍJAZÁSRA

Nem csak az ingatlanfejlesztés minőségi-műszaki tartalma miatt érdemelte ki a győzelmet, hanem azért is, mert a beruházásnak köszönhetően megújult, kizöldült a környék és a helyben élők egy lépéssel közelebb érezhetik magukat a Duna-parthoz.