Az Év Irodája Nagyvállalati díj

Deloitte

Adatlap megosztása

Cím: 1068 Budapest, Dózsa György út 84/C

Átadás éve: 2015 Q3

Ingatlan mérete: 5200 m²

Irodában dolgozók száma: 500

Bérlő cég: Deloitte

Tervezés / belsőépítészet

MádiLáncos Studió Kft.

Világítástechnika

Ambi Light Kft.

Irodabútor

Steelcase Blue

Irodabútor

Vitra IBC Orban

Irodabútor

Bene Smart Office

Projektmenedzsment

Várszegi Zoltán

Kivitelezés / Fitout

DVM construction Kft.

Világítástechnika

SOLINFO Lighting & Home

Rövid bemutatkozás

2014 végén kezdtük meg a Deloitte irodák tervezését az ikonikus Erick van Egeraat által tervezett irodaépületben.
A MádiLáncos Studio fiatal építészekből és belsőépítészekből álló iroda. Szakértelmünk a tervezés és a projektmenedzsment integrációján alapszik, így ügyfeleink beruházása a legkisebb rizikó mellett a legjobb megtérülést hozza.
A Deloitte Magyarországon az ország egyik vezető szakmai szolgáltató cége. Több mint 500 szakértőjének célja, hogy kiváló minőségű könyvvizsgálati és tanácsadási szolgáltatásokat nyújtson ügyfeleinek.
A Deloitte bérleményének a felújítása öt szint munkaterületén történt, ahol az egyik szintet részben az ügyfelek fogadására rendezték be. Az átalakítás egyik fontos célja volt, hogy a korábban több szinten elhelyezkedő irodatereket két nagy egybefüggő szinten hozzák össze, ezzel is elősegítve a funkciók és projektcsoportok közötti kollaborációt. Az ügyféltér megnövelése és megújítása is szükséges volt, hogy ezek a területek is reprezentálják a Deloitte által képviselt minőséget.
A munkavállalók inputjainak elemzése után kialakult egy modern, kollaboratív terekkel egybeszőtt nyitott irodakoncepció. Az irodatér alakításánál az egyik legfontosabb szempont az átlátható, világos irodaterek biztosítása volt; ehhez használtuk az épület adottságait - a homlokzatokat és a belső átriumokat felszabadítva bevontuk a Városliget látképét az irodatérbe.
Az alkalmazott színek a Deloitte brand színvilágából kerültek ki, azok árnyalatainak játékát kihasználva. A telítettebb színeket a mobíliák textiljein, pasztell változataikat viszont nagyobb felületeken, irodai falakon is alkalmaztuk. A Deloitte márka egyik alapértéke az innováció: ezt a megújult irodaterekben mind a műszaki megoldások, mind a technológia integrációja elősegíti (wifi, Skype for Business a vezetékes telefonok helyett).


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA


 1. DESIGN
  A térszervezésnél a szűkülő és bővülő perspektivikus térjátékokkal oldottuk meg azt, hogy a nagy, egybefüggő tér kis intimebb vizuális zónákra oszlik. A szőnyeg sávos rendszere és a szűkülő-bővülő térszervezés kölcsönhatásából egy izgalmas játék alakult ki. Elválasztó elemként is működő, kollaborálás céljára kialakított mobíliákat, fókuszhelyiségeket iktattunk be, melyek megbontják az irodai asztalsorok monotonitását, ezzel is elősegítve, hogy kellemes, emberi léptékű egységekre tagoljuk az egybefüggő irodateret.

 2. KOLLABORÁCIÓ
  Az iroda tudatosan teret ad a megváltozott, szabadabb munkamódszereknek, a csoportos és fókuszált egyéni munkavégzésnek. A cég különös figyelmet fordított arra, hogy inspiráló közösségi tereket és jól használható break-out-okat alakítson ki. Így kerülnek a hidakra nappaliszerű sarkok, a konyhák és az ahhoz csatolható étkezőbokszok pedig közösségi térként működnek.

 3. GENERÁCIÓK
  Az új irodakoncepció figyelembe veszi a megváltozott munkavállalói igényeket, elősegíti a generációk együtt dolgozását, ezzel is erősítve a Deloitte (employer) brandet.

 4. MUNKAVÁLLALÓK
  A végleges alaprajzi kialakítást, a bútorválasztást kérdőívek és workshopok előzték meg, melyek igyekeztek felmérni a munkavállalók irodahasználati szokásait, preferenciáit. A bútorok kiválasztásánál figyelembe vették a munkavállalók véleményeit; a tájékoztatás, a belső kommunikáció folyamatos volt.

 5. ZÖLD
  A LEED-minősítés megszerzése kiemelkedő szempont a projektben. Egy jövőbe mutató irodatérnél a „zöld gondolat” alapkövetelményként ötvöződik a kialakítással - ez is jól mutatja mind a Deloitte, mind pedig a tervezőiroda ez irányú érzékenységét.

 6. TECHNOLÓGIA
  A teljes iroda nagysebességű wi-fi lefedettséget kapott, a vonalas telefonok helyett internetalapú telefont és több az audio-vizuális eszközt használnak a dolgozók.