Az Év Asset Management Cége

CPI Hungary Kft.

Adatlap megosztása

Cím: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6

Rövid bemutatkozás

A CPI Property Group a csehországi, berlini és a közép-kelet-európai térség vezető ingatlan tulajdonosa. A CPI PG portfoliója több mint 366 ingatlanból áll, amelyek 11 országban helyezkednek el. CPI Property Group 7.9 milliárd Euro összértékű széleskörű, magas minőségű ingatlan portfólió tulajdonosa és üzemeltetője.
A CPI Property Group első féléves árbevétele, 322 millió euró, amely 13%-os éves növekedést jelent, megőrizve domináns pozícióját a Cseh Köztársaságban, Berlinben és a közép-kelet-európai régióban.
Jelenleg a CPIPG:
No1. office tulajdonos Prágában
No1. retail tulajdonos a Cseh Köztársaságban
No1. office tulajdonos Berlinben
No2. residential tulajdonos a Cseh Köztársaságban
A CPI élénk nemzetközi kötvénypiaci tevékenysége újabb lökést kapott, miután a Moody’s hitelminősítő a vállalatcsoport értékelését BAA2 fokozatra emelte, ezzel a CPI kötvényeket még vonzóbbá tette a lehetséges befektetők számára. Az elismert ügynökség először két évvel ezelőtt minősítette befektetési fokozatra a CPI Property Group-ot.
2019-ben a CPI PG sikeres úttörése teret nyert a zöldkötvényes finanszírozásban. A csehországi, berlini és a közép-kelet-európai térség vezető ingatlan tulajdonosa, a CPI PROPERTY GROUP bejelentette a 750 millió euró értékű, az amerikai S rendelkezésnek megfelelő, elsőbbségi, fedezetlen zöldkötvények sikeres kibocsátását, 1,625% hozammal.
Egy Londonban és Párizsban végzett kétnapos marketingpróbát követően az új értékpapír iránti befektetési kereslet a 2 milliárd eurót is elérte. A befektetők 38%-a egyesült királyságbeli volt, de nagy volt az érdeklődés német, osztrák (18%) és francia (17%) részről is. A kontinentális Európa és Ázsia többi országának befektetői is képviseltették magukat. A befektetési kereslet 77%-át alapkezelők tették ki, őket követték a biztosítótársaságok, a nyugdíjalapok és a bankok. A zöldkötvények kibocsátásából származó bevételeket is beleértve a CPIPG teljes likviditása (készpénz és rulírozóhitel-eszközök formájában) a 1,5 milliárd eurót is meghaladja. A készpénz jelentős részét a társaság arra kívánja felhasználni, hogy 2019 utolsó negyedévében, illetve 2020-ban kiváló minőségű irodákat vásároljon Lengyelországban, Varsó központjában.
2018-ban 600 millió eurónyi kötvényt értékesített a CPI külföldi befektetőknek Londonban. Az ezért kapott díj is alátámasztja a CPI dinamikus fejlődésének piaci elismerését. A Prágában tartott 13-ik „Czech 100 Best” versenyen, a CPI Property Group nyerte meg a díjat a ’Dinamikus növekedés és stabilitás’ kategóriában.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A CPI Hungary portfóliójának összértéke jelenleg már meghaladja a 607 millió eurót. Innovatív építészeti és bérbeadói megoldásainak valamint a fenntarthatóságra és a bérlőre, mint egyénre tekintő hozzáállásának köszönhetően ingatlanjaik bérbeadási mutatója 97% fölé emelkedett.

A CPI Hungary az irodai, szállodai, kereskedelmi, valamint az ipari-logisztikai szegmensben is jelen lévő társaság a magyarországi ingatlanpiac egyik vezető befektetője, üzemeltetője és fejlesztője. Kiemelt figyelmet fordít a fenntartható, környezetbarát megoldásokra, a korszerű technológiák alkalmazására, a modern és közösségi terek kialakításra. Ennek jegyében történt meg a portfólióban lévő összes régebbi irodaépület korszerűsítése. Az épületekre megkaptuk a BREEAM minősítéseket modern technológiák alkalmazásával, közösségi terek kialakításával, a passage és parkok zöldítésével.
Annak érdekében, hogy a tulajdonukban lévő épületek, új fejlesztéseik hatékonyan működjenek, és valóban energiát takarítsanak meg, nem bízzák az épületüzemeltetést másra, hanem házon belül működik az üzemeltetés és property management, illetve a szakemberek által tervezett okos rendszerek alkalmazásával folyamatosan felügyelik az épületeket. Így lehetséges, hogy a felállított rendszerek gyors reakcióidővel tudnak reagálni egy-egy külső vagy belső eseményre.
2018-ban a CPI Hungary elnyerte az ÉV Asset Management díját. A vállalat az elismerést magas minőségű portfóliójának dinamikus növekedéséért, bérlőközpontú hozzáállásáért, fejlesztéseinek és épület üzemeltetésének újító és fenntartható megoldásaiért érdemelte ki.
2019-ben bevezetésre került a forradalmi Tudatos Épület koncepció, elsőként a Balance Hall irodaházban. Szintén idén a CPI Facility Management megalapította saját Energiakereskedő cégét.

2019-ben a CPI elsőként állt a speciális igényű embereknek szóló start up minősítés mellé. A CPI Hungary a magyar ingatlanpiacon elsőként kapta meg az Access4You védjegy egyéves használatára feljogosító oklevelet. A CPI Hungary védjeggyel díjazott épületei között szerepel a vállalat iroda portfóliójának nagy része, illetve a Campona és Pólus Bevásárlóközpontok.
CPI Hungary saját fejlesztései: Airport City Logistic Park G és a 2019-ben átadott új big-box E-F épületek, a 2019. decemberi átadású Balance Hall és a korábban újra pozícionált Balance Loft irodaházak. A 2019-ben megkezdett Mérleg utcai Starlight és a mellette lévő épület 3 és 4 csillagos szállodai fejlesztések. A Property Investment Forum New Concept of the Year 2019. díjazott New Age épület fejlesztését 2020-ban kezdik meg.
A CPI Hungary küldetésének tekinti bérlői részére az emberközpontú munkakörnyezet kialakítását és a munkahelyi komfortérzet maximalizálását. Ennek érdekében jött létre a cég Humán Innovációs Programja, melynek keretében olyan szolgáltatások kerültek bevezetésre, melyek elősegítik az irodaházban dolgozók egészségmegőrzését, könnyítik az irodai mindennapok problémáinak megoldását, színesebbé teszik a megszokott irodaházi életet.
Az emberközpontú vállalati vezetésnek és innovatív szemléletnek köszönhetően 2019. novemberében a CPI Hungary megnyerte a TOP 100 Szerethető munkahely díjat, ahol idén 500 vállalkozás mérettette meg magát.


A CPI Hungary 2019-es image filmjének mondanivalója a fentiekben megfogalmazott emberközpontú és környezettudatos hozzáállás.
A kisfilm itt érhető el: https://youtu.be/Q_kYHiI0LNI


Referenciák

Startschema, Vodafone, Citibank, Samsung, Interticket, Magyar Posta, WHO, Nemzetközi Vöröskereszt, Blockchain Competence, Brendon, UPS, Airmax, Ceva Logistics, Bank of China, AON, Colonnade, ABB, Ranstad