Az Év Proptech Megoldása

Connected by Skanska

Adatlap megosztása

Cím: 1133 Budapest, Váci út 96-98

Rövid bemutatkozás

A Skanska irodaházakra és munkahelyekre szabott integrált épületüzemeltetési rendszere, a Connected by Skanska a bérlők és a felhasználók mindennapi kényelmét hivatott fokozni.  
A rendszer bármely felhasználó által elérhető mobil applikációt és egy, a bérlők és az épületfenntartók rendelkezésére álló internetes portált foglal magában. Nyitott platformként működik, amely integrálja az irodaház közösségépítését célzó, valamint egyéb okos funkciókat. Így nemcsak az épület intelligens technológiáit integrálja, de az ott dolgozókat is összekapcsolja.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A Connected by Skanska szolgáltatás három különböző szinten érhető el:  • Connected Building– az irodaházban intelligens hálózatot hoz létre, amely összeköti az irodaház funkcióit - a parkolási rendszert, a mobiltelefonos beléptetét, a virtuális recepciót - a közösségi szempontokkal, mivel információt nyújt a tömegközlekedésről, az épületről és közösségi híreket is szolgáltat.

  • Connected Fit Out – ez egy választható szolgáltatás a bérlők számára; magában foglalja az olyan funkciókat, mint a beltéri helymeghatározás, a tárgyalófoglalás, a munkakörnyezet kezelése és optimalizálása.

  • Connected Green – szintén választható funkció bérlők számára; ide tartozik a környezetvédelmi oktatás és a Skanska LEED és WELL beltéri tanúsítványokat támogató tevékenységének bemutatása.


A Skanska által nyújtott intelligens épület-megoldások nem csak az ott dolgozóknak, de az irodák fenntartóinak is hasznosak, egyetlen rendszerben kezelhetik az irodai beállításokat, hozzáféréseket. A bérlők hozzáférhetnek az irodahasználatra vonatkozó valós idejű és korábbi adatokhoz, így az irodahelyiségek hatékonyabban használhatók ki, illetve az alkalmazáson keresztül kapott információk alapján módosíthatók.


A Connected by Skanska Magyarországon első ízben a Mill Park irodakomplexumban került bemutatásra az applikációval. A 2020-ban átadásra kerülő Nordic Light Trio irodaházban is bevezetésre kerül az épületirányítási rendszer, számos funkciót támogatva. A felhasználók hagyományos belépőkártyák helyett okostelefonjaik segítségével mozoghatnak az épületen belül. Biztosítja, hogy a vendégek számára virtuális meghívást készítsenek, illetve parkolóhelyet foglaljanak. Az épület parkolási rendszere rendszámfelismerő funkcióval rendelkezik. Mindemellett, a bérlők és az épület üzemeltetői hozzáférhetnek az épület működésére vonatkozó adatokhoz a rendszeren keresztül. Az alkalmazás olyan fenntartható kezdeményezésekre is ösztönöz, mint például a telekocsi.


További információ és bemutaó film: https://connected.byskanska.com/


Referenciák

Skanska