Az Év Tranzakciója

Colliers tranzakció

Adatlap megosztása

Cím: 1124 Budapest, Csörsz u. 41.

Átadás éve: 2023 Q3

Ingatlan mérete: 70000 m²

Rövid bemutatkozás

Az ipari ingatlan csapatunk nevéhez fűződik Magyarország eddigi legjelentősebb ipari tranzakciója, amely egyben a Colliers Magyarország által valaha is lebonyolított legnagyobb tranzakciók közé tartozik: A svéd hőszivattyúgyártó vállalat, a Qvantum, amely 2023 szeptemberében megvásárolta az Electrolux nyíregyházi hűtőgyártó üzemét 38 millió EUR-ért.


Colliers-ként szeretnénk az Electrolux tranzakciót jelölni az Év Tranzakciója díjra.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Nemcsak a 2023-as év, hanem az eddigi legnagyobb magyarországi ipariingatlan-tranzakciója, melynek során a svéd Qvantum hőszivattyúgyártó megvásárolt egy közel 68 ezer négyzetméteres nyíregyházi gyártóüzemet az Electrolux Csoporttól.


A Colliers a svéd multinacionális háztartásigép-gyártó, az Electrolux Group képviseletében járt el. A Qvantum egy új gyártási üzletágat kíván indítani a telephelyen. Ez a tranzakció azért is értékes Magyarországon, mert nemcsak egy ingatlan adás-vételt jelent, hanem az Electrolux ember állomány és infrastruktúrájának a jelentős részét átveszik.


Összesített 97 év tapasztalattal rendelkező 5 fős, Colliers ipari tanácsadó csapat nevéhez több, mint 600 sikeres ipari ingatlan tranzakciója köthető. 1.85 millió m2 terület bérbeadásában működött közre, valamint 8.97 millió m2 fejlesztési telek értékesítésében vett rész.


Cím: Nyíregyháza
Átadás éve: 2023 Q3
Ingatlan mérete: 30 ha telken, 70k sqm gyártócsarnok és raktár


Tervezők

Hamarosan