Az Év Tanácsadó Cége

Colliers Magyarország

Adatlap megosztása

Cím: 1124 Budapest, Csörsz u. 41.

Rövid bemutatkozás

Szembementünk a piaccal, mert jelenlegi piaci körülmények ellenére invesztálunk és építkezünk. Egy év alatt 36 főről 71 főre növeltük a munkaerő-állományunkat azzal a céllal, hogy maximalizálni tudjuk a potenciált, az értékteremtést a partnereink számára. Különösen az emberekbe fektettünk, új szolgáltatásokat hoztunk létre és megerősítettük az értékesítést támogató csapatokat is. Így tudunk gyorsan reagálni a helyi piac változásaira magas minőségben és az ügyfeleinkre szabva. Ezt folytatjuk 2024-ben is.


Ez a szemléletmód megmutatkozik az eredményeinkben is, többek között:
-az ipari és irodai tanácsadói szegmensnek rekord éve lesz;
-Magyarország historikusan az eddigi legnagyobb ipari tranzakciójában vett részt;
-elindítottuk a Design & Build üzletágunkat;
-az Asset Services 56%-kal megnövelte az általunk menedzselt ingatlan-portfóliót;
-a tőkebefektetési csapatunk részt vett a 2 piaci tranzakció közül a H2Offices 1. fázisának értékesítésében;
-az ESG szolgáltatásaink bővülnek.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Ipari ingatlan: Összesített 97 év tapasztalattal rendelkező 5 fős csapat nevéhez több, mint 600 sikeres ipari ingatlan tranzakciója köthető. 1.85 millió m2 terület bérbeadásában működött közre, valamint 8.97 millió m2 fejlesztési telek értékesítésében vett rész. A csapat nevéhez fűződik Magyarország eddigi legnagyobb ipari tranzakciója, amely egyben a Colliers Hungary által valaha is lebonyolított legjelentősebb tranzakciók közé tartozik: A svéd hőszivattyúgyártó vállalat, a Qvantum, amely 2023 szeptemberében megvásárolta az Electrolux nyíregyházi hűtőgyártó üzemét 38 millió EUR-ért.


Tőkepiaci üzletág: Csapatunk közel 90 ezer m2-nyi kereskedelmi ingatlant értékesített, melyeknek összesített volumene 140 millió eurót ért el. A tanácsadó csapatunk kulcsszerepet játszott az idei év legnagyobb értékű, közel 100 millió eurót kitevő H2Offices 1. fázisának sikeres értékesítésében. Az elmúlt tíz év során a Colliers tőkepiaci tanácsadói 1.80 milliárd értékű tranzakcióban vettek részt, melyek között megtalálhatóak ikonikus budapesti épületek, mint: a Lánchíd Palota irodaház, a Park Átrium irodaépület.


Értékbecslés: Az értékbecslő csapatunk 2023-ban több, mint 140 ingatlan értékelését végezte el, összesen 1.8 milliárd euró értékben. Két, 200 millió euró feletti értékű, bevásárlóközpont értékbecslésében vettek részt. A csapathoz köthető több jelentős ipari ingatlan értékbecslése is: két 120 ezer m2 bérbeadható területtel, illetve egy tatabányai, 130 ezer m2-nyi telephellyel. Nemzetközi szinten aktív szerepet vállaltunk egy, az S IMMO és a CPI közötti, 250 millió eurós ingatlanügylet lebonyolításában. Több évre visszamenő erős kapcsolatot ápolunk olyan hitelezőkkel, mint a Raiffeisen, az ERSTE és a Gránit Bank.


Iroda bérbeadás: Az iroda bérbeadás területen is integráltuk a tervezési, ESG, munkatéri tanácsadást is, a bérlőképviseleti szolgáltatások mellett. Bérlőképviseleti tevékenységünkben a hazai ügynökségek között kiemelkedünk: Jelenleg mintegy 60 ezer négyzetméternyi irodaterület ügyintézését végezzük. A koronavírus-járvány utáni időszakban ez a teljesítményünk egyedülálló. Több nagyméretű székházprojekt is hozzánk köthető, mint például az Ericsson, a Nokia, és a Deloitte. A bérlőképviseleti szolgáltatásokon túl olyan integrált szolgáltatásokat nyújtunk, amelyek a tervezéstől a megvalósításig végigvezetik az ügyfeleket minden lépésen az irodaterület kiválasztásától kezdve a szervezeti szempontok alapján történő, és üzleti célokat támogató kialakításon át a cég filozófiájához és munkatársaihoz illeszkedő megjelenéséig. Stratégiai partnerei vagyunk az ABSL-nek, az BSC szektornak.


ESG Advisory Services: A 2023-as évtől már széleskörű ESG Stratégiai Tanácsadást (CRREM analízis, ESG stratégia, ESG report, energia tanácsadás) és EU Taxonómiára felkészítést nyújtunk a már több, mint 15 éve elérhető, zöld épület minősítéseket (LEED, BREEAM, WELL, és Access4you) kiegészítve. Kiemelve pár idei projektünket: Közreműködtünk abban, hogy BudaPart Gate (Downtown) LEED Gold tanúsítást, a H2Offices Access4You tanúsítványt, valamint a Faedra 22 (csarnok és iroda) BREEAM In-Use minősítést szerezzen.


Workplace Services: A dinamikusa növekvő, ügyféligényekre szabott üzletágunk a munkaterület tanácsadására, szenzoros analitikára, tervezésre és változáskezelésre specializálódott szolgáltatásokat kínál Magyarországon. Üzleti szempontból kiemelkedő eredménynek tekintjük, hogy csapatunk elnyerte a Deloitte képviseletét integrált tanácsadási területen. Emellett büszkék vagyunk arra, hogy az Árukereső, Cofidis, és Kraft FM tanácsadási és tervezési feladatait is ellátjuk.


Design & Build: Az idei év sikerei között kiemelendő, hogy Magyarországon is létrehoztuk a Design & Build szolgáltatásunkat. A szakértői csapatunk a projekteket a koncepciótól a kulcsátadásig menedzseli, legyen szó akár eseti, vagy teljes életcikluson át történő koordinációról. és már több olyan siker köthető a csapathoz, mint például a Danone és a Bormarketing irodakiépítését.


Project Management: Teljes körű műszaki kivitelezés menedzsmentjét biztosítjuk. Meghatározó ügyfeleink idén: bt, The Soul Publishing, Cofidis, Givaudan, ION, és Árukereső.


Asset Services: 24 fős csapatunk országosan immár közel 400.000 négyzetméter ingatlant kezel, ami közel 90 ingatlant jelent Budapesten és vidéken, melyből 40% iroda, 38% retail és 21% logisztikai ingatlan. Egy év alatt 56%-kal növeltük az általunk menedzselt ingatlanportfóliót. Bérlőfókuszú szolgáltatásunkat ESG aktivitásokkal és közösségi programokkal színesítjük, például: bizalomkönyvtár, véradások, zöld-takarítás, bérlői oktatások. 2023-ban, már két általunk menedzselt, kereskedelmi ingatlan tetején méhkaptárakat helyeztünk el a stratégiai partnerünk bevonásával.


Az elért eredményeink nemcsak a Colliers csapat erőfeszítéseinek, hanem a szakmai elismerésnek és ügyfélelégedettségnek is köszönhetők.


A ZSŰRI INDOKLÁSA A DÍJAZÁSRA

A Colliers hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évben. Többek között az ő nevükhöz köthető Magyarország eddigi legnagyobb ipari tranzakciója. Az idei évben Design & Build szolgáltatással is bővültek Magyarországon, valamint ESG Stratégiai Tanácsadással is kiegészítették portfóliójukat.