Az Év Irodája

CBRE Kft.

Adatlap megosztása

Cím: 1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78

Átadás éve: 2015 Q1

Ingatlan mérete: 790 m²

Irodában dolgozók száma: 80

Bérlő cég: CBRE Kft.

Irodabútor

Kinnarps Hungary Kft

Projektmenedzsment

CBRE Kft

Irodabútor

Poziteam Hungary Kft.

Növénydekoráció

Green Fortune

Világítástechnika

SOLINFO Lighting & Home

Kivitelezés / Fitout

DVM group

Tervezés / belsőépítészet

DVM group

Rövid bemutatkozás

A CBRE, világ legnagyobb ingatlanügynökségének hazai leányvállalata 2015. februárban költözött az Eiffel Palace-ba, ahol új irodája jól szimbolizálja a cég elmúlt évekbeli sikereit és növekedését. A helyszín unikális, hiszen a Magyarországon egyedülálló módon BREEAM és LEED minősítéssel egyaránt rendelkező irodaház homlokzati elemei megőrizték az eredeti századfordulós hangulatot, miközben a belső tereket a 21. század igényeire szabták.
Az iroda kialakítása két fázisban valósult meg, az első 650 m2-es irodarész átadására 2015 februárjában, a második 140 m2-es terület átadására 2015 decemberében került sor. Az összesen 790 m2-es területen 70 munkahely kialakítására van lehetőség. Az egyedi belsőépítészeti tervezés és a magas minőségű kivitelezés a DVM munkáját dicséri. A projekt menedzseri munkákat pedig a CBRE projekt menedzsment üzletága végezte, mely üzletág számára az új iroda referenciamunkaként is szolgál. A bútorokat a Kinnarps Hungary Kft. és a Poziteam Hungary Kft. szállította.
Összességében a CBRE új hazai központja a kávézók vidámságát, az otthon meghittségét, a modern irodák technológiai professzionalizmusát és a tevékenységalapú munkakultúra rugalmasságát egyesíti, és kitűnő hátteret biztosít a vállalat további sikereihez és ügyfelei még magasabb szintű kiszolgálásához.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Az irodában a belső fedett – teraszként is működő – udvar köré szerveződnek az egyes munkahelyi funkciók, az alaprajzi struktúrából kitűnően látszik a jól megkomponált két bejárattal ellátott térszervezés. A főbejáraton a recepciós-fogadó zóna rögtön megragad minket otthonos miliőjével. A recepció fölött a cég mozaikbetűi rajzolódnak ki, miközben egy élő növényfal üde zöldje fokozza a meleg színek hatását. A látogatók ebben a lounge térben várakozhatnak, míg az iroda belső részein a munkatársak dolgoznak, a két zónát pedig egy közlekedő kapcsolja össze, ahol további két tárgyalóterem áll rendelkezésre.


A feltáruló nyitott munkatérben, mely rendelkezik egy ún. hátsó bejárattal is, a CBRE által hirdetett Workplace360 koncepció jegyében a tevékenységalapú munkahelyet alakítottak ki, amely a CBRE és az általa tervezett és menedzselt irodákban világszerte a kollaboratív környezet megteremtésével a csapatmunkát támogatja és ösztönzi. A tevékenységalapú munkakultúra arra ösztönzi az alkalmazottakat, hogy az éppen aktuális feladatuknak megfelelő helyszínt keressenek maguknak. Így a fókuszmunkának és a csoportos tevékenységnek egyaránt megvannak a maga színterei, hiszen tárgyalótermek, hangszigetelt telefonkuckók, fókuszszobák és egyéb nyitott közösségi sarkok szolgálják az eltérő igényeket. A természetes fénnyel bőven ellátott nagyteres helyiségben az osztott munkaállomások szabadon választhatók, a kollégák munkanap végén üresen hagyják az asztalaikat, és a zárt tároló szekrényekbe gyűjtik a személyes tárgyaikat. Csak a bizalmas jellegű feladatokat végzők (pl. értékbecslés, pénzügy stb.) rendelkeznek fix helyekkel vagy cellás irodával, de az átláthatóság és a fény miatt ők is üvegpanelekkel szeparálódnak az open space-től. A ‘hot desking’ az alkalmazottak mobilitását segíti, hiszen a tanácsadók sok időt töltenek ügyfeleknél, így nem igényelnek dedikált asztalt.