Az Év Irodája Szakmai díj

BLUE iroda

Adatlap megosztása

Cím: 1138 Budapest, Váci út 135-139/A

Átadás éve: 2019 Q2

Ingatlan mérete: 505 m²

Irodában dolgozók száma: 25

Bérlő cég: Blue Business Interior Kft.

Növénydekoráció

Cityplant növénydekoráció

Tervezés / belsőépítészet

MádiLáncos Studió

Rövid bemutatkozás

A Steelcase kizárólagos magyarországi partnereként elkötelezettek vagyunk a tér tudásalapú és módszertanon alapuló megközelítésében. Mindezt jól tükrözi új irodánk is.
Az irodát egymással összefüggő, de eltérő funkciójú terek alkotják. A különböző zónák igazodnak mind a szervezeti, mind a munkavállalói igényekhez. A BLUE iroda kompakt mérete ellenére sok funkciót sűrít magába - egyszerre funkcionál működő irodaként, irodabútor és padlóburkolat bemutatóteremként, valamint tréningek, workshopok megtartására alkalmas térként.
Munkatér stratégiánk fontos része, hogy minden kollégánknak biztosítsa a választás lehetőségét: hol és hogyan tudják leghatékonyabban elvégezni munkájukat. A jól átgondolt és jól zónázott tér támogatja mind a koncentrált munkavégzést, a csapatmunkát, a közös gondolkozást, a szocializálódást, a tanulást, a pihenést és regenerálódást, az analóg és digitális információk gyors megosztásának lehetőségét, de akár a virtuális együttműködést is. Mindezt úgy, hogy minden m2 mérhetően ki legyen használva! Az irodatér változatos bútorozása is mindezt támogatja és kiszolgálja.
A tervezés egyik alapvetése flexibilitás volt - minden zárt helyiség (tárgyaló, telefonfülke) térben úszó, szerelhető és áthelyezhető akusztikus termék. Így a mai nagyon gyorsan változó világban a tér későbbi átszervezése bontás és munkakiesés nélkül, idő és költséghatékonyan szervezhető.
Másik vezérfonal az otthonosság volt, ami a vidám és élénk színek, mintás textilek, változatos lounge és kollaborációs bútorok, grafikák és növények használatával került hangsúlyozásra.
A cégkultúránkra, folyamatainkra és kollégáink igényeire megalkotott munkatér stratégiai elgondolás alapján a belsőépítészeti tervezést a MádiLáncos Stúdió végezte, a kialakítást pedig a Cartex2000 Kft.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Alapvetően hiszünk abban, hogy a munkakörnyezet meghatározza a benne dolgozók hangulatát, teljesítményét, a csapat szellemet, a cégkultúrát, vállalatunk értékeit és mindezek által a cég teljes működését.
A saját irodánk tervezésénél tudatosan arra helyeztük a hangsúlyt, hogy olyan inspiráló teret alakítsunk ki, amely mindezeket támogatja és fejleszti.
Az új iroda belsőépítészeti tervezését megelőzően felmértük kollégáink igényeit, saját működésünket, folyamatainkat, irodai szokásainkat, amely alapján megalkottuk a tervezett, új irodánk térstratégiáját.
A felmérés alapján például olyan felismerésekre jutottunk, hogy egy nagyobb tárgyaló helyett, amit csak ritkán használtunk ki teljes létszámban, több 2-3 személyes tárgyalóra van szükségünk vagy például mivel nyitott irodatérben dolgozunk több fókuszált munkavégzést támogató helyiségre van igény.
Fontos szempont volt az egészséges munkavégzés támogatása ergonomikus munkaszékek és magasságállíthatós asztalok biztosításával. Meggyőződésünk, hogy a biofilia pozitív hatással van a kollégák hangulatára, így a növények fontos szerepet kaptak az iroda kialakításánál.
Cégkultúránk szempontjából támogatni szerettük volna a szocializálódást és informális interakciókat a kollégák között, ennek megfelelően alkottuk meg irodánk nappaliját vagy fogadó terét, valamint egy nagyobb workcafét, amely nagyobb létszámú megbeszélések helyszínéül is funkcionál.


Kollégáink visszajelzése alapján sikerült egy olyan irodát kialakítanunk, ahova szívesen és büszkén járnak be dolgozni, jól érzik magukat, inspirálóan hat rájuk és hatékonyan el tudják végezni a munkájukat; számunkra ez volt a legfontosabb!