Az Év Kivitelező Cége

Bayer Construct Zrt

Adatlap megosztása

Cím: 2038 Sóskút, Homokbánya út 3

Bérlő cég: Főbb referenciák: - Király utca 40. Helyszín: Budapest Projekt típusa: Lakóépület - Corvin 5 Helyszín: Budapest Fejlesztési terület: 27.000 m2 Projekt típusa: Irodaépület/lakóépület - Agora Budapest Helyszín: Budapest Fejlesztési terület: 20.000 m2 Projekt típusa: Irodaépület/szálloda - Arena Corner Helyszín: Budapest Fejlesztési terület: 47 000 m2 Projekt típusa: Irodaépület - Puskás Stadion Helyszín: Budapest Fejlesztési terület: 208 000 m2 Projekt típusa: Sportlétesítmény - Etele Pláza Helyszín: Budapest Projekt típusa: Kereskedelmi létesítmény - Aréna Pláza Helyszín: Budapest Projekt típusa: Kereskedelmi létesítmény - Hyundai Technologies Center (H-TEC) Helyszín: Budapest Fejlesztési terület: 2500 m2 - Balatonlelle: Napfény Resort - Balance Garden lakópark Budapest Zágrábi út 8. - A47 Budapest, Andrássy út 47 - ZVK Projekt Zugló

Rövid bemutatkozás

A Bayer Construct Zrt.-t irányító Balázs Attila számára már a kezdetektől hosszú távú cél volt eljutni arra a szintre, amelyen az alapanyaggyártástól az ingatlanfejlesztésen és -kivitelezésen át az értékesítésig és üzemeltetésig a teljes vertikumot a saját cégeivel fedi le. Ez a cél mára lényegében teljesült, az évek során fokozatosan érték el a különböző új cégek létrehozásával.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A gyártás területén az erdélyi térkőgyárat, valamint kavics- és homokbányát a cégcsoport második térkőgyára követte, amely 2017 óta működik Biharkeresztesen. Ezután a Bay-Iron vashajlító üzemével gyarapodott a vállalatcsoport, amelyet 2019-ben adtak át Sóskúton. További két saját projekt növeli a cégcsoport erejét: Biharkeresztesen 2021 nyarán átadták a Viastein Kft. betonelem-előregyártó üzemét, amelyet a falazóelemgyár követ majd ugyanott. A felsorolt elemekkel teljesül a Bayer Construct Zrt. egyik fontos célja: az építőipari anyagok előállítása 50 százalékban házon belülre kerül. Szintén nagymértékben növeli a hatékonyságot, hogy a gyártás mellett a tervezés is a cégcsoporton belül zajlik: a Bayer Construct Zrt. 2019 óta külön üzletágat működtet erre a célra.


A Bayer Construct Zrt. Egyik legfőbb értéke a legmagasabb minőségre törekvés, így a cégcsoport minden tagja a legjobbnak számít azon a területen, amelyen dolgozik. Mindezt jól mutatja, hogy a csúcstechnológiával működő biharkeresztesi térkőgyárat egy német szakipari újság Európa legmodernebb térkőgyárának minősítette. A teljes vertikum kiépítése mellett a technológia a másik eszköz, amely által a Bayer Construct Zrt. látványos mértékben növeli a hatékonyságát mintegy 50–80 százalékos javulást elérve. Sokatmondó adat, hogy a legutóbbi három év során a vállalatcsoport a technológiai fejlesztésre összességében többet szánt, mint a 2019-es éves árbevétele. Az innovációk, az új technológiák bevonását az is segíti, hogy a cég vezetői és mérnökei heti szinten járnak külföldi építkezéseket tanulmányozni, és át is veszik a működő példákat. Az is kedvez a fejlesztéseknek, hogy az általuk alkalmazott német technológia miatt rengeteg német partnerük van, így sokszor fordulnak meg német gyárakban, belelátnak a cégek ottani működésébe.

A Bayer Construct Zrt. Konkrét számításokkal is rendelkezik arról, hogy a saját fejlesztésű üzemekkel, a csúcstechnológiával, továbbá a gyártással és kivitelezéssel összehangolt tervezés által mekkorát lépnek előre. Ezek szerint a szerkezetépítés egy átlagos nagy projektnél tíz hónapot tesz ki hagyományos eszközökkel. Ezt az időtartamot az új acélfeldolgozó és a betonelemgyártó üzem működtetésével öt hónapra felezik meg, a teljes project 30 százalékáig jutva. Ha viszont a cégcsoport gázbetongyártása is beindul majd, akkor ez alatt az öt hónap alatt a projekt 50 százalékáig jutnak el, így végső soron 13 hónapnyi munkafolyamatot végeznek el öt hónap alatt. Ugyanezt a folyamatot jellemzi, hogy a betonacél beépítése során az egy főre vetített napi mennyiség eredetileg a Bayer Construct Zrt.- nél 300–350 kilogramm. Ugyanakkor a cégcsoport terveinél ez a szám 1700 és 2000 kilogramm. Már jelenleg is kiviteleznek építési projekteket a cégcsoport statikusainak tervei alapján, illetve az új technológiájú vasszerelésre alapozva: a mérések szerint azonos mennyiségi egység beépítése a korábbi 8 óráról 2 órára redukálódott.