Az Év Tervezett Kereskedelmi Projektje

BakerStreet I

Adatlap megosztása

Cím: 1117 Budapest, Hengermalom út 18.

Átadás éve: 2024

Ingatlan mérete: 16571 m²

Bérlő cég: E.ON Hungária Csoport

Kivitelezés / Fitout

ProInterier Kft.

Rövid bemutatkozás

Az ATENOR BREEAM Excellent és Access4You Gold-minősített, ESG-biztos BakerStreet projektje Budapest XI. kerületében épül. Két irodaépületből áll majd, összesen 42 000 m² bérbeadható területtel. Az E.ON Hungária Csoport lesz az első bérlő, aki a campusra költözik, mint a fejlesztés első fázisának kizárólagos irodabérlője.


Az E.ON és az ATENOR hasonló értékeket képviselnek, ami kiváló alapot ad a sikeres együttműködésre. Mindkét vállalat alapelveinek középpontjában a fenntarthatóság és az ESG iránti elkötelezettség áll, egyrészt a klímaváltozás negatív hatásai ellensúlyozásának eszközeként, másrészt azzal a szándékkal, hogy szervezeteik működése mellett környezetünket is jövőbiztosabbá tegyék.


A BakerStreet projekt kiemelkedő példája ezeknek az értékeknek az alkalmazott csúcstechnológiáival, fenntartható megoldásaival, zöld kertjeivel és teraszaival, amelyek az emberközpontú élményt helyezik középpontba anélkül, hogy ez hátrányosan érintené a környezetet.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Néhány kiemelkedő példa a sok közül a frisslevegő-ellátórendszerbe épített UV-C szűrők, amelyek az irodaterekbe fújt levegőt fertőtlenítik, valamint a tény, hogy a mélygarázsban közel minden parkolóhely rendelkezik majd elektromos autótöltővel, vagy a kapacitással annak felszerelésére, ezzel támogatva az e-mobilitást. Az épület műszaki felszereltsége, valamint a fejlesztő ATENORRAL közösen vallott értékek voltak a fő döntő tényezők abban, hogy az E.ON a projekt első fázisát választotta jövőbeli székhelyéül.


Tervezők

Artonic - Szőkedencsi Géza, Orlovits Balázs, Kincses Ildikó, Klein Andrea, Kiss Gábor Ádám, Lukács Péter