Az Év Tervezett Lakó Projektje

Andor Liget Lakópark

Adatlap megosztása

Cím: 1119 Budapest, Andor utca 60.

Ingatlanfejlesztő

DVM group

Kivitelezés / Fitout

DVM group

Tervezés / belsőépítészet

DVM group

Design & Build

DVM group

Projektmenedzsment

DVM group

Értékesítő cég

DVM group

Rövid bemutatkozás

Andor Liget Lakópark - Kertváros, otthon, Újbuda.


A projekt a piacon egyedülálló módon a 27 éve a piacon stabilan jelenlévő DVM group beruházásában, fejlesztésében, tervezésében, kivitelezésében és projektmenedzsmentje mellett valósul meg.
Az Andor Liget egy Újbuda központjához közeli lakópark nagyobb teraszos, zöld tetős, kulcsrakész lakásokkal, nyugodt, kertvárosi elhelyezkedéssel, kiváló közlekedéssel. Határozott példa a magas minőség és a fenntartható szemlélet harmóniájára.


www.andorliget.hu


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Építészet és kivitelezés


A beruházás Budapest belvárosának szívéhez közel, de kertvárosi lokációban, a, XI. kerület Andor utca 60. szám alatti 8 696 m2 telken, az Andor és a Pajkos utca felé eső közvetlen környezetében valósul meg. Összesen 16.652 m2 bruttó szintterületen 141 jó akusztikájú, zajvédett, zöld energiájú lakás kerül kialakításra 3.560 m2 zöldterülettel, amely legnagyobb részét az impozáns belső kert teszi ki.
Az épületegyüttes Pajkos utcai térfalának finom visszahúzásával új kisvárosi tér jön létre, amely méltó bejáratot, előteret biztosít az újonnan létesülő lakó funkciónak. Itt kapnak helyet a szolgáltató-, kereskedelmi- illetve vendéglátó funkciók. A zöldfelület egy részén gumiburkolatú, modern és biztonságos játszóteret hozunk létre, amely bárki számára elérhető lesz.
Az egyes lakótömbök - összesen 6 tömb - bejáratai a belső udvarról nyílnak, melyeket a Pajkos utcai főbejáratokon keresztül egy-egy gyalogos árkádsorról lehet megközelíteni. A belső udvar a lakók számára közös használatú zöldfelületként kerül kialakításra pihenésre alkalmas kerti pavilonnal, bútorokkal, közösségi terekkel. A földszinti lakásokhoz magánkertek tartoznak, az emeleti lakások mindegyikéhez biztosítunk erkélyt, loggiát vagy teraszt. Mélygarázs parkolóhely, elektromos autótöltő, kerékpártáróló, egyéni tárolóegységek minden lakó számára kiváltható. Kiváló közlekedési adottságai miatt a környező szolgáltatások 3 percre, szabadidős lehetőségek és a Duna-part 10 percre találhatóak autóval, biciklivel, vagy tömegközlekedési eszközökkel.


Belsőépítészet


Jellemzően két-, három- és négyszobás lakásokat alakítunk ki, amelyek 40, 50-60, 80-90 m2-es méretűek a teraszok nélkül. A földszinti és első emeleti lakások egy része saját kertkapcsolattal rendelkezik.
Az építészeti tömegnek jellegzetes karaktert ad a minden szinten körbefutó terasz. Ezen teraszok mélysége a funkciónak megfelelően nő vagy csökken annak megfelelően, hogy az egy étkező terasz vagy hálószobához csatlakozó kinti pihenő.
A lakások pozícionálását (utcai vagy belső udvari) aszerint alakítottuk, hogy feltehetően milyen életszakaszban lévő lakók fognak azokban lakni.
Az épület földszint+5 szintes. Az 5. emeletre zöld, illetve burkolt terasztokkal körbevett apartmanokat terveztünk. A hat tömb tetején jellemzően 1-1 apartman található, ezzel is növelve a lakások intimitását. A penthouse teraszokon lehetőség lesz nyitott, illetve pergolával fedett terek kialakítására, valamint pezsgőfürdő kiépítésére is.

Minden lakás a belső udvar felől közelíthető meg saját előtéren keresztül. Az előterekből nyílik a biciklitároló, a kukatároló, a lépcsőház és a lift. Az előterekbe egyedi postaláda falakat terveztünk lerakóhellyel.
Anyag- és színhasználatban a világos pasztell árnyalatok dominálnak. Jellemzően festett felületekben gondolkodtunk, kevés helyen - mint pl. az előterekben található beépített postaládafal - fa felületekkel variálva.
A jellemző lakásméretekhez hozzárendeltünk egy-egy lehetséges felhasználói karaktert, ami segít a terek optimális kialakításában.


Fejlesztés: A projekt minden eleme az integrált építészeti és építőipari szolgáltatásokat nyújtó DVM group által valósul meg
Fenntarthatóság: Zöld szemlélet és minimális energiaigény (AA+)
Építészet: Időtálló, fenntartható megoldások és élhetőség
Kivitelezés: Kivételes minőség, megbízható alvállalkozói partnerkör
Elhelyezkedés: Újbudai lokáció, kertvárosias jelleg, kiváló autós és közösségi közlekedés
Nyugalom: Kertvárosi hangulat, zöld környezet, tágas erkélyes lakások


Tervezők:
DVM Group Kft.
vezető tervező: Csécsei Ákos, Németh Tamás
építész tervezők: Csakurda-Kékesi Lídia, Erdélyi Róbert, Kovács Tamás, Varga Éva Sára, Nemes Árpád, Nagy Orsolya
belsőépítészeti vezető tervező: Fekete-Tóth Tímea
belsőépítészeti tervezők: Gyuris Eszter, Lente Ildikó, Tardos Margaréta
látványtervezők: Kovács Mátyás, Süttő Réka, Sady István, Springer Márton


www.andorliget.hu