Az Év Legzöldebb Projektje

Advance Tower II

Adatlap megosztása

Cím: 1134 Budapest, Váci út 43

Átadás éve: 2019 Q4

Ingatlan mérete: 8000 m²

Rövid bemutatkozás

Az Advance Tower irodakomplexum a 8000 négyzetméteres második ütem befejezésével több mint 20 000 négyzetméteresre bővült. A Futureal-csoport fejlesztéseként megvalósult 8 szintes, ’A’ kategóriás épület formavilága az utcaképhez igazodik. A Paulinyi & Partners építész tervezői a létrejött homlokzat kialakításához a környező irodaépületek alapos vizsgálatával jutottak el. Az így kapott keretes szerkezetű, lyuk architektúrára hajazó, de a korszerű függönyfalas irodaházak méretrendjét átvevő szerkezeten a homlokzati lamella elemek és az éjszakai világítás egyedi megjelenést biztosítanak az épületnek.


Az Advance Tower egyedi tervezésű üvegfelületeinek köszönhetően a komplexumban kialakított irodákban nagy lesz a természetes fény aránya, elkerülhető a túlmelegedés, és a káprázatmentes megvilágítás is biztosítható. Az irodaház mindkét ütemét okos megoldásokkal és fenntartható technológiákkal is felszerelik. Az intelligens épületirányítási rendszerrel az épület gépészeti és elektromos rendszerei az energiahatékonyság maximalizálása érdekében optimálisan működtethetők. Az irodaház közel 10 százalékkal kevesebb primer energiát fogyaszt, mint egy ugyanilyen paraméterekkel rendelkező, de csak a magyar szabályozást betartó épület. fenntartható szemléletmód a víztakarékos szanitereknek köszönhetően az ivóvízfogyasztásban is megmutatkozik, az épület egy főre vetítve átlagosan közel 18 liter ivóvizet takarít meg naponta. Ez igen jelentős mennyiség, hiszen egy átlagos európai lakos napi 93 liter vizet fogyaszt.


A komplexum egyediségét korszerű irodaterei mellett többszintes belső udvarának köszönheti. Az első és második emeletről megközelíthető belső kertben privát és közösségi terek egyaránt helyet kaptak. Az így létrejött dinamikus térkompozíció egyedi megoldást jelent, ami igazán különlegessé teszi az épületet a környező irodákhoz képest, hiszen a tetőkert így közel 1200 négyzetméter zöldfelületet biztosít. Az Advance Tower első ütemének földszintje is benépesült vendéglátóhelyekkel, ahol többek között egy étterem nyílik, az épület lobbijában pedig kávézó várja a látogatókat.


Az irodaház értékét tovább növeli a remek elhelyezkedésből fakadó kilátás a felsőbb emeletekről – az ott dolgozók Budapest, a budai hegyek, valamint az agglomeráció látványában gyönyörködhetnek.


A BREEAM-tanúsítványt is szerzett Advance Tower második ütemét is a WELL Building Standard (WELL) minősítésének megfelelően tervezték és üzemeltetik majd. Európában elsőként, a Futureal-csoport három nagyszabású magyarországi irodaprojektje – köztük az Advance Tower – egyszerre szerezte meg a nemzetközi WELL Building Platina előminősítését. A washingtoni székhelyű International WELL Building Institute nemzetközi WELL Building Standard (WELL) minősítése az épületek emberi szervezetre, egészségre, közérzetre gyakorolt hatását vizsgálja és értékeli hét szempont – a levegőellátás, a víz, az egészséges táplálkozás lehetősége, a természetes fény, a testmozgás, a kényelem és a szellemi frissesség – alapján.


A hazai piacon elsőként cserél tulajdonost olyan WELL-előminősítésű irodaépület, amelynek megoldásai a dolgozók egészségére és komfortérzetére is kedvező hatással vannak. A Futureal-csoport és az Erste Ingatlan Alap állapodott meg egymással a Váci úti irodafolyóson megépült Advance Tower irodaház értékesítéséről. A cégcsoport fejlesztésében megvalósult komplexum első ütemét vásárolta meg az ingatlanalap, a második fázis pedig határidős ügylet keretében kerülhet a portfóliójába.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

o A homlokzati lamella elemek és az éjszakai világítás este is egyedi megjelenést biztosítanak az épületnek.
o Speciális formavilágának és üvegfelületeinek köszönhetően a komplexumban kialakított irodákban nagy lesz a természetes fény aránya.
o Az irodaházat okos megoldásokkal és fenntartható technológiákkal is felszerelik.
o Az Advance Tower közel 10 százalékkal kevesebb primer energiát fogyaszt, mint egy ugyanilyen paraméterekkel rendelkező, de csak a magyar szabályozást betartó épület.
o Egy főre vetítve átlagosan közel 18 liter ivóvizet takarít meg naponta a komplexum.
o Ember-központú kialakítás a WELL Building standarnak köszönhetően.
o A felsőbb emeletek által nyújtott kilátás a budai hegyekre, valamint az agglomerációra.
o A hazai piacon elsőként cserél tulajdonost olyan WELL-előminősítésű irodaépület, az Advance Tower, amelynek megoldásai a dolgozók egészségére és komfortérzetére is kedvező hatással vannak.