Út- és parkfenntartás

Sparking

Problémamentes zöld parkolás. Fura szókapcsolatnak tűnik, de megvalósítható, ha rajtunk múlik. 2019-ben a közel 30 éves parkolástechnikai múlttal rendelkező Star Park Holding és a Rollet összefogásából született a Sparking powered by Rollet – a leggyorsabb nyomkodásmentes parkolási élményt nyújtó rendszer. A Sparking egy legújabb generációs innovatív szolgáltatási csomag, amely egyszerűsíti a parkolóhelyek kezelését, miközben a felhasználóknak új parkolási lehetőségeket nyújt. Ráadásul a Rollet fejlesztői szakértelmével egyedi igények esetén teljesen az adott partnerre szabható.

A Sparking a piacon lévő leggyorsabb be-és kiléptető rendszert biztosítja, így nincs többé szükség készpénz, parkolójegyek és beléptető kártyák használatára. A Sparking bevált járműfelismerő rendszere három fejlesztés segítségével teszi problémamentessé a parkoltatást a szolgáltatóknak és a parkolást a felhasználóknak:

1. HARDVER
Az érkező járművek felismeréséhez szükség hardver telepítése nem igényel semmilyen kezdeti beruházást és saját tőkét, mi biztosítjuk a meglévő sorompórendszerhez a rendszámfelismerő kamerákat és a szoftvert is. A technológia telepítése akár néhány óra alatt is megvalósulhat.

2. WEBAPP
A felhőalapú szolgáltaltatásunkat úgy terveztük, hogy minden szempontból biztonságos és GDPR kompatibilis felületet biztosítsunk partnereink részére. Az autókról és rendszámaikról kamerakép készül a be- és kilépésnél, az ellenőrző pontokon való áthaladáskor, mellyel pontosan követhető a parkolás állapota. Az adatok lokációtól függetlenül bárhonnan elérhetőek webböngészőben futó felületeken, így könnyedén nyomon követhetőek a bérletes és egyszeri parkolások a rendszerben.

A felhasználóbarát kezelőfelület
• Teljeskörű vezérlés web böngészőn keresztül bárhonnan.
• Egyszerű és átfogó jelentések lekérdezése a bérlők számára.
• Valós idejű support támogatás chaten keresztül.

Elszámoltatás egy kattintással:
A rendszerben könnyen összeegyeztethetőek a bérletes parkolások és a vendégparkolások, akkor is, ha eltérő a díjazási politika. Az üzemeltető rugalmas és pontos díjazást határozhat meg vendégei számára.

Fizetési megoldások:
A bevételnövelés érdekében technológiánkkal könnyen átalakíthatók a parkoló fizetési megoldásai. A Sparking rendszer több fizetési konstrukcióval is beállítható:

• Alkalmazáson belüli fizetés
Zökkenőmentesen generál bevételt a parkolóból, bármilyen egyéb befektetett munka, programozás nélkül. Sem parkolójegyek, sem emberi beavatkozás nem szükséges a fizetéshez.

• Mobil parkolójegy fizetés
A sorompó mellett elhelyezett, felhőből irányított jegykiadóval lehetővé válik, hogy az autósok alkalmazás használata nélkül is behajtsanak garázsukba, és bankkártyával fizessenek.

• Áthajtásos fizetési megoldás
A kamerák 2-3 másodperc alatt felismerik a járművet, lezárják a vendég futó parkolását és a rendszer automatizált módon elvégzi a parkolás kifizetését a korábban rögzített bankkártya segítségével.

3. MOBILAPP
A szolgáltató dönthet úgy, hogy megjelenik a publikus mobilapplikációban, de enélkül is használhatja a parkolókezelő szolgáltatásokat. Ha az előbbit választja, akkor Magyarország legnagyobb országos adatbázisával rendelkező parkolókeresőjébe kerül.

A Sparking appban egyszeri regisztráció után az automatizált parkolóinknál telefon nélkül is felismerjük a felhasználó autóit, ezért be- és kiengedésnél nyomkodás nélkül, azonnal kinyílik a sorompó és végbemegy a fizetés. Ráadásul környezetvédelmi vállalásunk, hogy minden ötvenedik alkalmazáson keresztül végzett automata parkolás után egy fát ültetünk Magyarországon.

A Sparking appban a járműfelismerő technológia nélküli parkolókhoz is navigálhat a felhasználó, ebben az esetben a parkolást és a fizetést az alkalmazásunkon kívül elérhető módokon intézheti.

  • Dubitz András

    Dubitz András

    vezérigazgató

Cím: 1146 Budapest
Szabó József utca 6.
Kapcsolat a szolgáltatóval
Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!