Az Év Irodája

Uniket iroda és bemutatóterem

Adatlap megosztása

Cím: 1071 Budapest, Dózsa György út 62.

Átadás éve: 2023 Q3

Ingatlan mérete: 500 m²

Irodában dolgozók száma: 5

Bérlő cég: Saját ingatln

Rövid bemutatkozás

Az UNIKET prémium burkolatgyártók hazai képviseletét látja el. A cég Benczúr utcai irodából váltott a jelenlegi, Dózsa György úton található ingatlanra. A lokáció a meglévő ügyfélkör miatt meghatározó volt, a Liget rehabilitációja bár még akkor csak tervasztalon létezett, de a jövőt tekintve fontos szempontnak bizonyult.A tér kialakítása során kiemelkedő szempont volt a megújítás lehetősége, a trendek változásának követése valós környezetben történő bemutatása mellett. A cél az volt, hogy a terek egyszerre legyenek alkalmasak az ott dolgozók változó igényeihez illeszkedő munkahelyek kialakítására és az ügyfelek részére bemutatható enteriőrök installására. Végleges alapterületét 2023 nyarán egy újabb bemutatótérrel egybenyitva érte el.A munkahelyek egy közösségi térben a nyitott iroda elvét követik, beleértve a cégvezetést is. A burkolatok és faldekorációk a munkatársak konszenzuson alapuló véleményével összhangban készültek.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Az eredetileg teljesen más céllal épült helyiség átalakítása a mai kor elvárásainak a cég profilja által meghatározott követelmények szerint történt.
A felújítás során hagyományos értékek tiszteletben tartása, a korábbi átépítések káros nyomainak visszaállítása volt a cél.
Az olyan technológiák alkalmazása, melyek még akár egy régi épület felújítása és átépítése során is tekintettel vannak a környezeti szempontokra, jelzik a tulajdonosok elkötelezettségét a fenntarthatóság iránt.
Meghatározó gondolat volt , hogy a tér a kísérletezés játszótere: a benne lévő tárgyak pedig a játékok, amelyeket szabadon lehet mozgatni, áthelyezni, az egyéni igényeknek megfelelően alakítani.
Az irodaterek kialakítása során fontos szempont volt a burkolatok és a berendezések összhangja mellett az az igény, hogy nemcsak a munkatársak, de az ügyfelek számára is egyaránt inspiráló, de nem hivalkodó tereket alkossanak. Az iroda berendezése során a „kevesebb több” elve érvényesült : egy- egy tervező kézjegye itt-ott megjelenik, legyen az kortárs hazai vagy pedig design klasszikus a nemzetközi tervezők közül.
A minták sokfélesége és azok egymáshoz kapcsolódása, adja meg azt a harmóniát, amelyben mindenki jól érzi magát és szívesen tölt itt időt.
2023 őszén Muzsai István a „fény festője” kiállításával új területre merészkedtünk: a célunk a művészet és az iroda kapcsolatának erősítése, és az eredeti művészeti alkotások integrálása a közösségi terekbe. Ez a fajta próbálkozás nem csak tisztelgés a művészet előtt, hanem bizonyítéka annak hogy a munkával töltött idő alatt is szükség van az értékteremtésre, akár ilyen vizuális élmények kapcsán is.


Tervezők

saját tervezésben valósult meg