Az Év Irodája

Servier

Adatlap megosztása

Cím: 1117 Budapest, Dombóvári út 25.

Átadás éve: 2023 Q4

Ingatlan mérete: 680 m²

Irodában dolgozók száma: 44

Irodabútor

Bravosincord Kft.

Akusztika

Bravosincord Kft.

Irodaszőnyeg, padló

ProInterier Kft.

Bérlőképviselet

Cushman&Wakefield

Projektmenedzsment

Cushman & Wakefield

Tervezés / belsőépítészet

Cushman & Wakefield

Világítástechnika

Ambilight kft.

Rövid bemutatkozás

Ambíciózus célunk egy olyan közös tér megvalósítása volt, amely alapjaiban változtatja meg az eddigi tradícionális irodakörnyezetre épülő munkakultúránkat. A Cushman & Wakefielddel közösen létrehoztunk egy olyan innovatív shared desk irodát, amely közvetíti értékeinket, innovációra való elkötelezettségünket, a közösség fontosságát és a munkavállalói jóllét kiemelt szerepét. Olyan dinamikus belső teret álmodtunk meg, ahol a legkülönbözőbb igény is helyet talál magának. Az iroda tervezésekor a vállalati identitást és esztétikumot összehangoltuk, logónk mosolya és a brand-ünket jellemző kontrasztos színpaletta végigkíséri a design-t. A természetet invitáltuk a belső térbe a bútorok és kiegészítők színeiben, a kiválasztásnál kiemelt szerep jutott az ergonómiának. Új irodánk több pusztán funkcionális térnél, az innovációt, a közösséget ünnepli. Reméljük, hogy mintaként szolgál globális vállalatcsoportunkon belül a többi testvérvállalatnak és az új megoldásokat kereső hazai cégeknek.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

2023 második felében alakítottuk ki új irodánkat a Budapart Downtown irodaházban. Ambíciózus célunk egy olyan közös tér létrehozása volt, amely alapjaiban változtatja meg az eddigi tradícionális irodakörnyezetre épülő munkakultúránkat. Az új shared desk iroda amellett, hogy új tapasztalatoknak és gyakorlatoknak nyit utat, közvetíti vállalati identitásunkat és értékeinket, köztük az innovációra való elkötelezettségünket, a közösség fontosságát, a munkavállalói jóllét kiemelt szerepét és társadalmi felelősségvállalási törekvéseinket. Projekt menedzsmentre és a belsőépítészeti koncepció elkészítésére a Cushman & Wakefield irodát kértük fel, velük együttműködve kapcsolódott be a tervezésbe a PONT co.lab, akik a felületi grafikáinkat tervezték. Ahhoz, hogy az új közösségi tér valóban közösségi legyen, különböző funkciójú területeinkről projekt csapatot állítottunk fel, akiknek az együtt gondolkodáson, döntéshozáson túl az a felelősség jutott, hogy folyamatosan kommunikálják az irodakialakítás lépéseit a munkavállalóink felé és begyűjtsék a visszajelzéseiket.
A közös munka eredménye egy egyedülálló dinamikus belső tér lett, melyben a különböző funkciójú területek arra ösztönöznek, hogy munkavállalóink rugalmasan mozogjanak az irodában, tudatosan keressék az igényeiknek, munkastílusuknak megfelelő, elmélyült vagy projekt tevékenységeknek kialakított lehetőségeket. Kötetlen, játékos megoldások segítik a felszabadult, kreatív ötletelést és csapatépítést, ilyen például a lépcsős kialakítású Aréna ülőpadokkal és írható falakkal. A kisebb és nagyobb csapatok különböző természeti témájú irodákba vonulhatnak vissza, ahol az óceán hullámait idézi a padlószőnyeg, a ligetek fáit az akusztikus panel, a hegycsúcsokat pedig a bútorzat kialakítása. A cafeteria és workcafé túlmutatnak a hagyományos szerepkörükön, többfunkciós terekké léptek elő, ahol egy finom kávé mellett lehetőség van a kikapcsolódásra, beszélgetésre vagy informális meetingre, munkavégzésre. Az egész iroda elrendezése azzal a tudatos tervezéssel készült, hogy folyamatos áramlást biztosítson a vibráló, mozgalmas terektől a lenyugodott, csendes, elmélyülést ígérő területek felé.
Új irodánk kialakításában a funkcionalitás mellett fontos volt számunkra vállalati identitásunk és az esztétikum harmonikus egyensúlya. A belsőépítészeti koncepció közvetve és közvetlenül is tükrözi vállalati brand-ünket. A logónkat alkotó mosoly nyitottságot, játékosságot fejez ki. Megbújik a padlószőnyeg hullám mintázatában, az akusztikus panelek görbületében, a bútorok ívelt vonalában. Emellett közvetlenül megjelenik az üvegfelületeken vagy grafikai gesztusként a falakon. Vállalati brand-ünk másik fontos eleme a merész, kontrasztos színpaletta. Az elegáns, letisztult, halk színeket használó környezetben mosolyra invitálnak a felbukkanó élénk színfoltok, mint például a fogadótérben lévő tangerin kanapé, az Aréna vidám párnái és puffjai vagy a különböző neon design elemek.
A bútorok és kiegészítők színeiben a természetet invitáltuk a belső térbe. A puha textúrázott akusztikus paneleken át, a falakra felvezetett szöveten keresztül, a világos nyírfa bútorok mind arra szolgálnak, hogy meghitt, kellemes környezetet hozzanak létre. A bútorválasztás kulcsfontosságú volt a projekt szempontjából, a kiválasztásnál nagy hangsúlyt helyeztünk arra, hogy modern, letisztult design-t tükrözzenek összhangban a belsőépítészeti koncepcióval, és hangsúlyozzák a tér eleganciáját. Ugyanakkor nem hagytuk figyelmen kívül az ergonómiai és kényelmi szempontokat. Magasságukban állítható asztalok állnak a felhasználók rendelkezésére, az álló és ülő munkavégzés szabadsága érdekében. Az irodai székeket a legnagyobb gondossággal választottuk meg, hogy megfelelő támasztékot biztosítsanak a gerincnek és kiemelt elemei legyenek az egészséges munkakörnyezetnek. Kényelmes kanapékba süppedhetünk az informális megbeszélésekhez vagy relaxáláshoz. Társadalmi felelősségvállalásunk jegyében régi bútorainknak új otthont kerestünk adomány formájában.
Fenntarthatósági törekvéseink közé tartozik a papírmentes iroda, eddigi irattárunkat jelentős részben digitalizáltuk. Flipchart papírok helyett mosható falakon tervezünk az új irodai térben. Minden tárgyalóban és a cafeteriában, mely a legnagyobb és leginformálisabb közös terünk, képernyők biztosítják az otthon lévő munkatársak bevonását a közös tevékenységeinkbe. Rendszeresen tartunk townhall meetinget, melyen megosztjuk a legfontosabb projektjeinkkel kapcsolatos tudnivalókat, melyeket ezentúl az ország bármely pontjáról követni lehet.
Új irodánk több pusztán funkcionális térnél, az innovációt, a közösséget ünnepli. Reméljük, hogy mintaként szolgál globális vállalatcsoportunkon belül a többi testvérvállalatnak és az új megoldásokat kereső hazai cégeknek.


Tervezők

Belsőépítészet: Cushman & Wakefield, Nietsch Márta
Projekt menedzsment: Cushman & Wakefield
Grafikai tervezés: PONT co.lab