Nevezés

Az Év Tanácsadó Cége

OPL Attorneys

Adatlap megosztása

Cím: 1036 Budapest, Perc utca 6

Átadás éve:

Ingatlan mérete:

Irodában dolgozók száma:

Bérlő cég:

Rövid bemutatkozás

Az OPL 2011-ben egy 4 fős, klasszikus ingatlanos ügyvédi irodaként indult el. 25 fős csapatunk ma már nem annyira ügyvédi iroda, mint egy új generációs tanácsadó cégcsoport, ahol a jogi munkáktól a kormányzati kapcsolatokon keresztül egészen a legújabb technológiákig (pl. szoftverfejlesztés, mesterséges intelligencia használata átvilágítások során, vagy kriptovaluta kibocsátás ingatlanfinanszírozás céljából) és a rugalmas erőforrásbiztosításig sok mindennel foglalkozunk. Ami összeköti ezeket tevékenységeket az a nemzetköziség, a professzionalizmus és az innováció. Magyar, lengyel, szlovák, horvát, román, brit és amerikai kollégáinknak köszönhetően már képesek vagyunk regionális és multinacionális feladatokat is ellátni budapesti irodánkból. Csapatunk átlagéletkora csupán kicsivel van 30 év felett és szinte minden munkatársunk rendelkezik nemzetközi tapasztalattal.
Mivel az egész tanácsadói szakma, így a jogi piac is gyökeres átalakuláson megy át az egész világon, újfajta hozzáállásra van nekünk is szükségünk. Stratégiánk központi elemei az innováció, a digitalizáció és a rugalmas erőforrásbiztosítás. Részvényesei vagyunk a brit Paralaw-nak, amely az egyik legnagyobb angol jogi folyamat kiszervezéssel (LPO) és jogi mesterséges intelligenciával (eDiscovery) foglalkozó cég. Ingatlancsoportunk az évek során jelentős fejlődésen ment keresztül, és ma már a jogi tanácsadáson túl bérlőképviselettel, stratégiával, adóstruktúrákkal és bizonyos asset management feladatokkal is foglalkozik. Ügyfeleink számára nem csak egyszerűen jogi tanácsadók vagyunk, hanem úgy tekintenek ránk, mint legmegbízhatóbb tanácsadóikra, akikre a hagyományos jogi ügyek mellett más bonyolult és érzékeny ügyekben is számíthatnak, akik mindig ismerik a legújabb trendeket és látják a világ fejlettebb részein zajló folyamatokat.

OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A magyar piac leginnovatívabb és legdinamikusabban fejlődő független tanácsadó cégcsoportjaként érdemeljük meg a díjat. 2017-ben kezdtük el a közös munkát a brit Paralaw-val, ami már többek között lehetővé teszi a tranzakciók során, hogy jogi átvilágítás jelentős részét mesterséges intelligencia végezze el (eDiscovery). Ebben ez évben indítottuk el rugalmas erőforrásbiztosítási szolgáltatásunkat (flexible resourcing). Ennek keretében például egy németországi ingatlanprojekt kriptovaluta kibocsátásával történő finanszírozásában veszünk részt anélkül, hogy a projektnek bármilyen magyar vonatkozása lenne. Ebben az évben állt fel nemzetközi csapatunk, mellyel több multinacionális ügyfelünknek nyújtunk regionális szolgáltatásokat (regionális jogi szolgáltatóközpont). 2017-től végezzük Hong Kong állam kulturális és kereskedelmi képviseltének a magyarországi feladatait (trade promotion).