Az Év Irodája

NXP Budapest Office

Adatlap megosztása

Cím: 1134 Budapest, Dózsa György út 146-148

Átadás éve: 2023 Q2

Ingatlan mérete: 638 m²

Irodában dolgozók száma: 85

Bérlő cég: NXP Semiconductors Magyarország Kft.

Irodabútor

Nowy Styl Hungary Zrt.

Projektmenedzsment

iO Partners / JLL

Kivitelezés / Fitout

FITOUT ZRT.

Növénydekoráció

Két Kertész Kft.

Ingatlanfejlesztő

Codic Hungary

Bérlőképviselet

CBRE

Üzemeltetés

Colliers Asset Services Kft.

Bérbeadó

SCPI / Affinités Pierre / Groupama

Rövid bemutatkozás

Cégünk 16 év után egy új, modern irodába költözött, amely kifejezetten a dolgozók igényeire lett kialakítva, a Covid utáni változások figyelembevételével. Jól használható terek, közösségépítő funkciók és látványos kilátás jellemzi. Öröm itt dolgozni!


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Irodánkat Dél-Budáról Észak-Pestre költöztettük, amely kiváló tömegközlekedéssel bír, számtalan szolgáltatás elérhető, valamint nívós irodai központ, amely vonzó a jelenlegi és új munkavállalóinknak.


Az épülettel támasztott elsődleges szempontunk az anyacégünk fenntarthatósági céljainak támogatása volt. A Green Court Office (GCO) BREEAM Excellent minősítésű, amelyet többek között hőszivattyús hűtés-fűtéssel és esővíz újrahasznosítással ér el, valamint elnyerte az Access4You akadálymenetességi tanusítvány legmagasabb, Gold fokozatát


A hibrid munka bevezetése lehetővé tette az irodaterület méretének és tereinek optimalizálását. A GCO 7. emelete pont olyan méretű, amely megfelel az újragondolt igényeinknek. A dedikált szintünkhöz két különálló, összesen 136 m2-nyi terasz is tartozik, amelyekről az épület belső udvarára, valamint Budapest északi és nyugati részére nyílik pazar kilátás.


Az alaprajzot úgy alakítottuk ki, hogy a lehető legjobban kihasználjuk a rendelkezésre álló teret és maximalizáljuk a csapattagok közötti együttműködést. A nyitott irodaterületek mérete a legnagyobb csapatokra szabott, így azok elkülönülése is megvalósítható egyben. A munkaállomások elektromosan állítható asztalokkal és ergonomikus székekkel vannak felszerelve. A padlótól plafonig érő, nyitható ablakok által az iroda bőségesen ellátott természetes fénnyel. A tárgyalótermeket a megbeszélési szokásokhoz alakítottuk, kis fókusztermeket, közepes szobákat és egy nagy konferenciaszobát létrehozva. Az utóbbi harmonika ajtóval egybenyitható a recepciós térrel, amely által rugalmasan tudunk tartani megbeszélést akár a teljes létszámmal. A nagyobb irodai tér mellett egy hangpanellel szeparált közösségi teret hoztunk létre az iroda „sarkán”, ahol a legszebb a kilátás. Ezt különböző ülőalkamatosságokkal szereltük fel, köztük a legizgalmasabb a hinta. Az irodai élet központja emellet a konyhaszigetes modern konyha. Mindkét közösségi térből kijuthatunk a nagyobb teraszra, ahol ebédelni is lehet, vagy csak megpihenni pár percre a napi munkában.


A belső kialakítás összhangban van a legújabb modern irodatrendekkel. Nyugtató színeket és természetes textúrákat, például fát használtunk. Emellet megőriztük az ipari megjelenést, például a látszó és zárt mennyezet ötvözésével. Rengeteg növényünk van, amelyek több dolgozónk egyik kedvence volt az már az előző irodánkban is. A szabad falfelületekre személyes jelleget is szerettünk volna bevinni. A falakon lévő grafikákat egy tehetséges kollégánk tervezett és rajzolt meg. A tárgyalók falai magyar városokat ábrázolnak, szemléltetve az NXP globális és lokális jellegét.


Az iroda projekt alatt kérdőívben megkérdeztük a kollégákat, hogy mik fontosak nekik egy irodában, és lehetőségeinkhez mérten figyelembevettük ezeket. Ezen kívül több dolgozónk nagy mértékben hozzájárult a projekthez, például a belsőépítészeti kialakításban és az irodai videók rendezésében. Az irodamegnyitó óta rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk , szívesen dolgoznak az új kényelmes irodában. A különböző csapatoknak dedikált napokat jelöltünk ki, amelyeket az irodában együtt töltenek az együttműködés és a csapategység erősítésére. Ezen kívül a sokszínű közösségi terek és a nagy terasz azt is lehetővé teszi, hogy az iroda területén olyan csapatépítőket és rendezvényeket szervezzünk, amelyekre eddig nem volt lehetőség.


Tervezők

Építészeti tervezés és kivitelezés: Fitout Zrt. - Viador Átrium Group, projektvezető: Sztakhó Csaba
Belsőépítészeti tervezés és bútorok: Nowystyl Zrt, Tóth Csaba és Kaknics Ádám