Nevezés

Az Év Közösségi Tere

Mad Dog Coffee Hangár

Adatlap megosztása

Cím: 1134 Budapest, Dózsa György út 61-63

Átadás éve:

Ingatlan mérete:

Irodában dolgozók száma:

Bérlő cég: -

Világítástechnika

LUMINIS KFT.

Bérbeadó

GTC

fali burkolat

Decor Floor Kft.

Design & Build

Hitka András Interior & object desing

fali burkolat

BnD partner kft.

Kávé & catering

Mad Dog Coffee

Kivitelezés / Fitout

Fekete Viktor Kreatív Lakatos (Intendo kft. )

Kivitelezés / Fitout

Tranzorg kft.

Tervezés / belsőépítészet

András Hitka Interior & object desing

Fotók

Attila Zengővári 3D visual artist

Kivitelezés / Fitout

Kiviteli munkák Arttech kft.

Kivitelezés / Fitout

Konrád Márkus Alpin technika

Kivitelezés / Fitout

Sedon Béla Asztalos kivitelezés

Rövid bemutatkozás

A MadDogCoffee első egysége 2013-ban jött létre, speciality kávét és magas színvonalú vendéglátás nyújtva a belvároson kívül, irodaházas környezetben, igazán egyedi hangulatú, a belső tereiben otthonos, bohém és eklektikus stílusok keverésével. Második egységének ötlete jó pár évvel később, a COVID-19 járványhullám első szakaszában körvonalazódott, amikor már látszott, hogy a homeoffice-ból irodaházakba visszatérő dolgozóknak mekkora igénye van társas kapcsolataik ápolására a munkahelyükön kívül is, mégis annak környezetében maradva.
Miután aMadDog tulajdonosaiként megnyertük aPillar irodaház kávézójának pályázatát, akkor szembesültünk az irodaház végleges terveivel: a beépítésre szánt 193 négyzetméter terület fele 8 méteres belmagassággal, a lobbival leválaszthatatlanul egy légtérben helyezkedik el, míg másik határa egy teljes utcafronti üveghomlokzat. A belsőépítészeti koncepció megalkotásánál ezért vált hangsúlyossá a tér többfunkciós használatának megteremtése, szeparálhatósága és modularitása annak érdekében, hogy a vendégek minél több hangulatú és rendeltetésű terület közül tudjanak választani, igényeiknek megfelelően.Ezért hoztuk létre az utcára néző bárasztalt, a két, egyenként 6 fős tárgyalónak is használható boxot, az étkezős szekciót, a variálható kávézós részleget, a kanapés pihenőket és a 12 fős leválasztható tárgyaló asztalt.
A hatalmas belmagasságnak köszönhető, hogy a projektben megvalósulhatott az az elképesztő ötlet, hogy egy igazi, teljes méretű Kamov KA-26 típusú helikoptert függesszünkfel a mennyezetre, amibe mi tulajdonosok és belsőépítészünk,Hitka András is teljesen beleszeretett. Végül csak igazán kitartó munkával, tervezéssel és szervezéssel sikerült a közel 750 kg tömegűre könnyített légi járművet az irodaház belső terébe lógatni. A helikopter több mint 10 évet várt sorsára, de így végül megmenekült az enyészettől, mi pedig az enteriőrbe illesztésévellétrehoztuk Budapest egyik egyedülálló közösségi terét. A típus kiválasztásánál fontos volt, hogy csak polgári célokra használt jármű kerüljön a térbe. A helikopter fel nem használt alkatrészeiből néhányatbeépítettünk egy-egy egyedi bútorba: két forgószárnyból polcot, valamint a rotor agyból üvegasztalt készítettünk.
A kávézót a recepciótól egy 6 méter magas térelválasztó különíti el, amiből akár egy szeparált tárgyaló is könnyen kialakítható.Ugyanez a szerkezet ad otthont a merchandising termékeknek és a növényszaporító állomásnak is, valamint kapuként is szolgál az irodaház felől érkező vendégek számára.A panelre helyezett növényeket automata öntözőrendszerrel gondozzuk, legmagasabb pontján a MadDogbrandneon logója látható.
Az épület alapvilágítását adottságként kellett kezelnünk, ezt egészítettük ki különböző típusú fényforrásokkal. Sínes lámparendszerek, spot-, álló-, és függesztett lámpák, reflektorok és állítható színű LED-ek biztosítják az aktuális, különböző funkcióknak megfelelőfényigényeket.A függesztékek a cseh és a magyar üveggyártás egykori remekei, melyeket bontásra ítélt gyárakból szereztünk meg szinte az utolsó pillanatban.

OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Célunk egy hiánypótló kávézó és közösségi tér megalkotása volt a Váci úti irodafolyosón, ami mellett 2020 júniusában köteleztük el magunkat. Egy,a vendéglátóiparban és az irodaház üzemeltetésben ismeglehetősen kiszámíthatatlan időszakban vágtunk bele a megvalósításba; egy nagyobb mértékű beruházással nem keveset kockáztatva hoztuk létre ezt az értékteremtő és közösségépítő teret, mert hittünk benne, hogy az élet visszatér a megszokott kerékvágásba. Ugyanakkor abban is biztosak voltunk, hogy a korábbinál – ha lehet, még – nagyobb lesz az igény az otthonokon kívül, de hasonló komfortban eltölthető minőségi időre.
A kávézóban számos egyedi tervezésű bútort helyeztünk el, többek között olyat is, amihez egyszerre használtunk fémet, fát, kerámiát, üveget és élő növényt is.Azalkalmazott anyagok, burkolatok, bútorok tekintetében kiemelten fontos volt, hogy a régióban gyártott termékeket válasszunk, valamint vintage darabokat is felhasználjunk. Az irodaház legnagyobb és egyetlen bérlőjének igényeit is figyelembe véve az elrendezésnél nagymértékben figyeltünk a sokfunkciósságra, variálhatóságra. És hát van itt egy igazi helikopter is...

Tervezők

Belsőépítészet: Hitka András
3D látványtervező: Zengővári Attila