Nevezés

Office Branding Különdíj

Loffice új HQ

Adatlap megosztása

Cím: 1085 Budapest, Salétrom 4

Átadás éve: 2020 Q3

Ingatlan mérete: 3000 m²

Irodában dolgozók száma: 200

Bérlő cég: Nespresso, Logiscool, Rollbar, Nanushka, Artmagazin, Morselli, DmLab, Fortix

Ingatlantanácsadás

P-55 Kft.

Üzemeltetés

Taste Loffice Kft.

Projektmenedzsment

Coworkid Alapítvány

Ingatlanbefektetés

RÉ-NET Kft.

Rövid bemutatkozás

A Loffice új bázisa, a budapesti bohém negyed centrumában, a 8. kerületi Salétrom utca 4. szám alatti, egykori vöröslámpás ház helyén áll. A minimalizált ökológiai lábnyommal működő, okos épületben standard és szolgáltatott design irodák, hibrid munkaterek, tetőteraszra nyíló coworking iroda, kertkapcsolatos rendezvénytér, tárgyalók és coliving apartmanok adnak otthont a kreatív vállalkozások, családok, startupok és kulturális kezdeményezések nyüzsgő mindennapjainak.

A 2020 nyarán átadott, munka- és életterek kreatív kombinációját egyaránt felsorakoztató új Loffice bázis egyik büszkesége annak kortárs homlokzata, amely az épület funkcióit ábrázoló fém fátyol és amely rövid idő alatt a kerület egyik ékkövévé avanzsált. A 8. kerületi utcaképet megújító installáció Willem van de Ven holland designer és Esterházy Marcell képzőművész közös alkotása. Az épület terveit Paládi-Kovács Ádám jegyzi.

Építészfórum: “A Loffice irodaháza fontos mozzanat a hazai irodapiac és a kerület életében is. A 21. századi munkakörnyezet átalakulásával párhuzamosan a típus olyan attraktív példája jött létre, amely e specifikus igények számára kiváló lehetőségeket tud teremteni. Emellett olyan irodaház is született a Rákóczi tér egyik zugában, amely igényes építészeti koncepció mentén, a homlokzaton progresszív képzőművészeti elemeket alkalmazva ad impulzust a kerület épített szövete számára. Kiváló lehetőségről van szó tehát nem csupán a speciális munkakörülmények között dolgozóknak, de egyúttal az épített környezet minőségének és egy fellendítésre váró kerület kontextusában is látványos munkáról beszélhetünk. A tervezés folyamatában szintén iránymutató az a fúziós szemléletmód, amely ötvözi az építészet és a képzőművészet formanyelvét, új esztétikai minőséget teremtve a környéken ezáltal.”
(Kovács Péter: Homlokzatra hangolva: https://epiteszforum.hu/homlokzatra-hangolva--az-uj-loffice-irodahaz)

Octogon: “Mindezt kifele ez a látványos és többfunkciós kortárs homlokzat fedi, amin, mint egy Brueghel festményen, hosszasan jár a szem, mire minden al-jelenetet végigpásztáz és megért. A történet, amit elmesél a házé - követve a muráliák, homlokzatdíszek budapesti hagyományát, de a lakóházakon szokásosak helyett itt óriásira felhúzva – hogy mi mindent lehet odabenn csinálni; dolgozni, szeparáltan vagy csapatban, társaságizni, családi életet élni, kávézgatni valamelyik teraszon vagy előadásokat hallgatni és műsoros estet nézni.”
(Winkler Nóra: Új gyerek az osztályban)

OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Start-stop:
10 évnyi nemzetközi működés és sok száz, sikeresen megvalósult projektet és kooperációt követően, 2 évig lázasan terveztünk, majd ingatlanportfóliónkat centralizálva felépítettünk egy szép és okos épületet Budapest szívében, egy egykori vörös lámpás ház helyén, az új Loffice HQ-t. Lelkünk dagadt a büszkeségtől, majd beütött a COVID. A 6 emeletnyi frissen átadott tér csak úgy szomjazta a közösségi életet, de a járvány-megelőzési előírások távolságtartásra intettek. A fizikai terek újragondolása és biztonságossá tétele mellett tevékenységi köreink és szolgáltatási portfóliónk online térben való megvalósításán és továbbfejlesztésén kezdtünk el dolgozni.

Hibrid & virtuális irodamegoldások:
Mi mindig is a praktikus, fenntartható, jövőbe mutató, személyre szabható és emberi léptékű megoldásokban hittünk. Idén több újhullámos megoldást is bevezettünk az analóg és virtuális terek és szolgáltatások mixelésével.

Ilyen a hibrid iroda, melynek lényege, hogy megteremtse az irodai és a otthoni munka egyensúlyát. Ennél a modellnél a kollégáknak az otthonról és irodából történő munkavégzés párhuzamos kombinációja rugalmasan áll rendelkezésére. A hibrid megoldás tulajdonképpen egy moduláris rendszerben kínál lehetőséget arra, hogy a vállalatok a számukra szükséges funkciókat és szolgáltatásokat használat-arányos módon összeválogassák. Akár előre meghatározott rotációs rendben egyszerre vegyék igénybe a közösségi tér munkaállomásait és tartsanak fenn egy kisebb, privát irodát. Ha pedig a csapat egy része kényelmesen, profi technikai háttérrel szeretne konzultálni az otthonról dolgozókkal, vagy ügyfeleikkel, mindezt a design bútorokkal és kortárs alkotásokkal csábító tárgyalóinkban és rendezvénytereinkben tehetik meg.

És ilyen a virtuális iroda is, melynek lényege, hogy ha a cégnek nincs szüksége fizikai térre, akkor is legyen egy reprezentatív hely és jól csengő cím, ahova vállalkozását bejegyezteti, postáját és csomagjait érkezteti, ahol ügyfélszolgálata telefonon elérhető és alkalomadtán lehetősége nyílik, professzionális, irodai környezetben tárgyalást szervezni.
A virtuális iroda szolgáltatási portfóliójának fontos része a székhelyszolgáltatás, amelyet nemcsak budapesti, de bécsi irodánkban is igénybe vehetnek az ügyfelek.

Ezen kívül bevezettünk egy olyan, a közösség belső kommunikációját támogató “bérlői” szoftvert, ezen alkalmazás segítségével minden általunk kínált és igénybe vett szolgáltatást nyomon követhetnek a közösség tagjai, azonnal értesülhetnek például postai küldeményeikről, csomagjaikról, tárgyalót foglalhatnak és bármilyen egyéb kéréssel is megkereshetnek minket.

Online event tér:
Ezek között szerepelnek például vállalkozóvá válást elősegítő programok, kisgyermekes szülők munkaerőpiaci visszaintegrációjára kidolgozott modell (Coworkid), határon átnyúló üzletfejlesztési mentor program (Vienna WOW), közösségi, kulturális, kapcsolatépítő események és workshopok, amelyeket idén online igyekeztünk töretlenül megvalósítani és jelenleg is dolgozunk egy virtuális tagságot és online edukációt támogató szolgáltatáson.

Irodai audit:
A cégvezetők céljainak és erőforrásainak vizsgálatát és a munkavállalói igények felmérését követően az irodai működés, logisztika és munkastílus újragondolására átfogó stratégiát alkotunk.
Kiindulópontunk, hogy a pandémia negatív gazdasági hatásai által érintett cégek a szervezeti és munkafolyamataikat az ésszerűség és fenntarthatóság figyelembevételével kezdték el újrastrukturálni. A távmunka működőképessége, a létszámleépítések vagy bevételkiesés miatt sokan költségoptimalizálásra kényszerültek és változtatniuk kellett irodahasználati szokásaikon.

A kisebb térben gondolkodók ezt könnyen megtehették, hiszen a flexibilis irodamegoldások, mint amilyen a Loffice coworking és hibrid modellje is, a rövid távú konstrukciókat preferálják, és biztosítékokat, valamint rugalmas irodahasználati lehetőségeket kínálnak a váratlan helyzetek kezelésére is.

Azon cégek azonban, akik a hosszú távú bérleti szerződéseik miatt nem tudják vagy nem akarják tereiket belátható időn belül redukálni, ott a meglévő irodaterek újragondolás és a munkavállalóik biztonságérzetének és produktivitásának növelése kerül a fókuszba.

Loffice, a home for you to work, create, live & celebrate
https://www.loffice.hu/budapest/hu/