Az Év Irodája

Lakógép iroda - a Pannónia Studio épületében

Adatlap megosztása

Cím: 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 64

Átadás éve: 2019 Q4

Ingatlan mérete: 112 m²

Irodában dolgozók száma: 4

Bérlő cég: Lakógép Kft.

Világítástechnika

Pont Light Kft

Tervezés / belsőépítészet

Art Front Hungary Kft.

Tervezés / belsőépítészet

látványtervek - Vértes André

Kivitelezés / Fitout

Növénydekoráció | Decorum Kft.

Kivitelezés / Fitout

Árnyékolástechnika | JAB KG. Magyarországi képviselet

Kivitelezés / Fitout

világítástechnika | Pont Light Kft.

Kivitelezés / Fitout

padlóburkolatok | Decor floor Kft.

Kivitelezés / Fitout

irodabútor | Office Line Kft.

Kivitelezés / Fitout

irodabútor | Budapest-Barcelona Kft.

Kivitelezés / Fitout

longue bútor | Innoshop.

Tervezés / belsőépítészet

belsőépítész tervező - Bakos Anna Samszi

Tervezés / belsőépítészet

belsőépítész vezető tervező - Göbölyös Kristóf

Kivitelezés / Fitout

üvegfalak | GMB Studio Kft.

Rövid bemutatkozás

A LAKÓGÉP több mint 10 éve nyújt több szakterületet átfogó, professzionális támogatási szolgáltatási megoldásokat Magyarországon a teljes építőipari ágazatban, az építési időszak előtt, közben és után. Újító szellemű, elkötelezett cég, Munkatársai szakértelme a generál kivitelezésen túlkiterjed az építés ellenőrzés, költségvetési tanácsadás és projektirányítás tevékenységekre.


Aziroda tere egy kis fesztávú hosszúkás tér, egy oldalon homlokzati ablakokkal egy középfolyosós 1953 körüli szocreál épületben, a Pannónia Stúdió neoklasszicista palotájában.
A vállalat 4 fix irodai munkatársa és 12-15fő építésvezető, műszaki ellenőrrel dolgozik, akikből egyszerre csak 3-4 fő tartózkodik bent az irodában. A munkavállalók egyike sem helyhez kötött, mindenki tableten, vagy laptoppal dolgozik.


A cég jellemzően ipari épületeket épít külföldi beruházók részére. A teret ennek megfelelően használtuk ki:
Középen a megérkezéssel szemközt helyeztünk el egy komplex tárgyaló-, váró- nomád dolgozók- és co-workerek részére kialakított multifunkcionális teret, többféle leülési- és tárgyalási lehetőséget biztosító és munkára alkalmas bútorzattal.
A tér két végén alakítottunk ki cellás tereket: az egyik a teakonyha és cellás tárgyaló, amely munkahelyként is funkcionál, a tér másik végében 3 cellás iroda, a két vezető- és a HR pénzügy részére. A két vezetői iroda fókusszobaként- vagy phonebooth-ként is funkcionál, mivel nincsen dedikálva személyes felhasználásra, illetve a vezetők is szeretnek kint, a közös térben dolgozni.

A terek alakításánál igen fontos szempont volt a jó átláthatóság, ezt segítik a víztiszta üvegfalak és támogatja a direkt-indirekt csík lámpa, amely a teljes hosszában végighalad az irodatér felett.
Fontos volt a természetközeliség kifejezése, e miatt sok élő zöld növény került be a terekbe, amelyeket napfénylámpákkal is megvilágítunk.
A cég logo színe a narancssárga, illetve tevékenységének jellegéből fakad az alkalmazott design, szín és formavilág, amellyel igyekeztünk kifejezni a cég építőiparban elfoglalt pozícióját.


nézd meg a kisfilmünket is az irodáról: https://youtu.be/WEpf_A2-oV8


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

KOMFORT: megteremtése: olyan körülményeket alakítottunk ki, amelyek biztosítják a zavartalan, produktív, eredményes munka feltételeit


FITNESS: a térben szétszórtan elhelyezett alternatív munkavégzés lehetőségét biztosító berendezésekkel mozgásra biztatjuk a munkavállalókat, ami összességében növeli a koncentráló képességüket és a munkájuk hatékonyságát.


INNOVÁCIÓ: a cég habitusából fakadóan folyamatosan fejleszt, fejlődik. Ezt támogatjuk például a világítás alternatív használatának lehetőségeivel (4000K és 3000K színhőmérséklet), illetve kisebb nagyobb automatizált berendezésekkel (pl. automata porszívó, fűtés/hűtési rendszer)
TÉRTAKARÉKOSSÁG: A többfunkciós étkező-konyha tér takarékos módon hasznosítja a rendelkezésre álló teret: összevontan alkalmas akusztikailag szeparált cellás tárgyalóként való használatra, egyéni- vagy kis csoportban történő kooperatív munkavégzésre, közös kávézásra, valamint pihenésre is.
MENTÁLIS ÁLLAPOT JAVÍTÁSA: a középső közösségi térrel kapcsolatban kiemelendő az összetartó és empatikus munkahelyi közösség felépítésének lehetősége a térszervezés által, ami növeli a bizalmat, a lelki egyensúlyt, miközben hosszú távon segíti a munkaerő megtartást és a lojalitását a vállalathoz.
A terekben a bútorok minősége, a növények, az anyaghasználat, a megvilágítás jellege, a színek és a dekorációk támogatásával inspiráló atmoszféra alakult ki, amely ráadásul a cég szellemiségével is összhangban van.
FÉNY, VILÁGÍTÁS: a fényviszonyok a napi biológiai ritmusunkat alapvetően befolyásolják. A természetes fény hiánya megzavarhatja ezt. A bérleményi terület sok természetes fényt kap, ezt egészíti ki a direkt-indirektes, nappali fényt sugárzó LED es világítás, ami mindenhol biztosítja a szabványos mértékű megvilágítási szintet. A funkcionális világítás mellett komfort világítás is kapcsolható, illetve meleg kiemelő fények is használhatóak alternatívaként.
BIOFIL DESIGN – TERMÉSZETES LÉT: A biofil design jegyében különös hangsúlyt helyeztünk a természet belső térbe történő integrálására: színekkel, anyagokkal, felületekkel, valamint dús növényzetet telepítésével. A növényzet jelenléte a komfortérzet növelését segíti, ami igazán fontos egy olyan helyen, ahol a napunk jelentős részét töltjük.
ÖKOLÓGIAI LÁBNYOM: az anyagok, tárgyak megválasztásánál törekedtünk olyan termékek alkalmazására, melyeknek kicsi az ökológiai lábnyoma, vagy megoldott az újra hasznosításuk.
AKUSZTIKA: a nyitott irodák terek fontos eleme a zajcsillapítás. A zaj jelenléte a koncentráció csökkenésével járhat. Igyekeztünk a tereket hanglágy felületekkel körül venni, illetve máshol diffúzorként működő berendezéseket alkalmazni, hogy a visszavert hangot redukáljuk.