Az Év Irodája

Envision Pharma Szeged

Adatlap megosztása

Cím: 6721 Szeged, Maros utca 43.

Átadás éve: 2023 Q1

Ingatlan mérete: 800 m²

Irodában dolgozók száma: 70

Bérlő cég: Envision Pharma Kft.

Tervezés / belsőépítészet

Cushman & Wakefield

Irodaszőnyeg, padló

Decorfloor

Informatikai szolgáltatók

Streamnet

Világítástechnika

Westwood D. Intercontinental

Irodabútor

Poziteam

Akusztika

Poziteam

Bérlőképviselet

Cushman & Wakefield

Design & Build

Cushman & Wakefield

Projektmenedzsment

Cushman & Wakefield

Tervezés / belsőépítészet

PONT co.lab

Rövid bemutatkozás

Az Envision Pharma Group gyógyszeripari és biotechnológiai cégeket támogat tudományos kommunikáció, stratégia, illetve az ehhez kapcsolódó szoftveres megoldások terén. Jelenleg az Envision Technology Solutions divíziója, az IT megoldásokkal foglalkozó csapat képviseli magát Szegeden – a világszerte létesült tizenöt központ egyikeként.


A pandémia miatt távmunkával működő időszakot követően a növekvő szegedi divízió számára a vállalat egy, a munkavállalók igényeit és a munkafolyamatok egyedi jellemzőit minél inkább szem előtt tartó új iroda kialakítását célozta meg. Egy 150 éves, különleges belvárosi épületre esett a választás, amelynek külső és belső felújítása során kiemelt hangsúly került a ház történelmi értékeinek megőrzésére.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Régi és új inspiráló találkozása


A jelenleg irodaként funkcionáló épület – amelynek egykori tulajdonosa vélhetően a szegedi Pick család volt – műemlék védett, így a belső megújulás a külső rekonstrukcióhoz illeszkedően, az épületstruktúra adottságait figyelembe véve történhetett. A jelenlegi tulajdonos és a vállalat képviselői teljes egyetértésben tűzték ki célul az enteriőr modernizálása mellett a ház eredeti karakterének, történelmi értékeinek megőrzését – ezzel különleges kontrasztot alkotva a múltbeli és kortárs designelemek között, ami már az impozáns recepciós térbe belépve egyértelművé válik.


Az eredeti téglák több helyen lecsiszolva kerültek fel a falakra burkolatként, a pincében homokfúvással és konzerválással a teljes téglamennyezet megújult. A tetőtér renovált eredeti gerendái mellett egy korábbi kőelem is kiemelt szerepet kapott az új designban. A tervezés során hangsúlyos adaptív újrahasználat folyamata izgalmas lehetőséget nyújtott a vállalat munkavállalóinak is a közös gondolkodásra, a belső terek a nemzetközi brand régiót érintő céljainak megfelelő kialakítására.


Tervezői koncepció


A PONT co.lab designstúdió belsőépítészeti koncepcióját a külső rekonstrukcióval összhangban, az épületstruktúra adottságaihoz igazítva alkotta meg, így a belső terek kortárs tervezői szemlélettel alakultak át időtálló, hangulatukban mégis mai modern enteriőrré. A teljes épület egyedüli bérlőjeként olyan emeleteket átívelő térbeosztásra volt lehetőség, amely maximálisan illeszkedik a vállalati kultúrához és hétköznapokhoz: a munkavállalók igényei és jólléte mellett a vállalat elvei, munkafolyamatai, a kényelem és praktikum szempontjai kerültek fókuszba.


Az Envision Pharma Group vizuális brandidentitásának színei és formái visszafogott, mégis jellegzetes designelemei a tereknek – a meghatározó kék, lila, zöld, szürke és fekete árnyalatok, harmonikus színátmenetek különböző akusztikus panelek, mobiliák, szőnyegek és falgrafikák formájában köszönnek vissza. Az izgalmasan váltakozó fa-, fém-, tégla- és kőfelületek egymást erősítve teszik barátságossá, otthonossá, mégis korszerűvé a különböző funkciójú tereket, amelyekben kiemelt szerepet kaptak a stílusos beépített fényforrások és bútorok. Az átjárhatósághoz, légiesebb érzethez a három szintet egybenyitó látványos belső lépcsők járulnak hozzá, az eleve adott belmagasságot pedig nyitott mennyezet növeli optikailag.


Wellbeing irodai környezetben


Az enteriőr kialakításakor a munkavállalók jólléte és kényelme, az ehhez bármilyen formában hozzájáruló részletek kulcsfontosságú szempontjai voltak a tervezésnek. A kiterjedt alapterület, több emelet kiváló lehetőséget biztosított arra, hogy az irodák esetében sokszor egyszerre használt, forgalmas közös terekből több is a dolgozók rendelkezésére álljon. A földszinten és a pinceszinten négy tárgyaló és számos akusztikus lounge fotel, minden emeleten külön konyha és mosdó található.


A magas minőségű munkaasztalok és székek, a nagyobb helyiségekbe kerülő akusztikus panelek mellett a beépített okosház rendszernek köszönhetően a fűtés, hűtés és a fények is egyedileg állithatók a különböző terekben, a munkavállalók preferenciáinak megfelelően. Az irodai mindennapokat reggeliző-, snack-, és teabár teszi még kellemesebbé, a ház megközelítését pedig zárt belső parkoló és fedett kerékpártároló könnyíti meg – nem véletlen, hogy egyre több kolléga választja az irodát a kézenfekvő home office helyett!


Tervezéskor fontos cél volt az inkluzivitás is: az eredeti térstruktúrából adódóan a földszinten volt megoldható az akadálymentesítés, itt a lépcsőnjáró berendezésnek, illetve a mozgássérült mosdónak és fürdőszobának köszönhetően az egész szint biztosítja a szabad közlekedés lehetőségét.


Tervezők

PONT co.lab


Belsőépítészet:
Oláh Niki
Felhő Anita


Grafikai tervezés:
Kuthi Anikó