Az Év Irodája

Possible CEE 1. ütem

Cím: 1113, Budapest Bocskai út 134-146
Átadás éve: 2018 Q3
Kialakított terület mérete: 140 m²
Irodában dolgozók száma: 60
Bérlő cég: Possible Zrt.
Irodaház: Dorottya Udvar
Irodabútor
POINTONE
Irodabútor
Vivax Irodabútor - ID Design
Projektmenedzsment
JLL
Kivitelezés / Fitout
KREAKTÍV HOLDING
Világítástechnika
LUMINIS KFT.
Tervezés / belsőépítészet
PYXIS NAUTICA

Rövid bemutatkozás

Az irodának az 1914 és 1918 között épült, eredetileg katonai egyenruhagyárnak tervezett épület ad otthont, melyet 2002-ben alakítottak át irodaházzá. Az épületet nagy belmagasságú, egybefüggő terek jellemzik, melynek középtengelyében kapott helyet a Possible budapesti központja.

A nagyjából 20 éve fennálló cég elsősorban digitalis platformok, web,mobil, UI/UX technológiák fejlesztésével foglalkozik. A munkavállalók problémamegoldók, művészek, fejlesztők, innovátorok, akik világvezető márkáknak dolgoznak Budapestről, velük együtt alakítják a tech iparágat. Tehetségükkel, szorgalmukkal mérhető változást hoznak a digitális világban.

A Possiblenél mindig is fontos szempont volt, hogy a dolgozók jól érezzék magukat a munkahelyükön. Ennek a szellemiségnek a jegyében keresték meg a PYXIS NAUTICA ÉPÍTÉSZIRODÁT 2017 őszén, hogy közösen tegyék jobbá és élhetőbbé az irodájukat, melynek első üteme a közösségi tér volt.

Okok, amiért a díjra érdemes

A közösségi tér egy olyan multifunkcionális teret jelent ebben az esetben, mely helyet biztosít a kikapcsolódásnak, a 2 vagy akár 12 fős megbeszéléseknek, prezentációknak, a minőségi kávézásnak, egy 80-100 fős rendezvénynek, az elvonult munkávégzésnek vagy akár a munka utáni lazításnak.

A cég vezetése részéről elképesztő gesztus volt, hogy a legjobb kilátással rendelkező vezetői irodákat feláldozták a új funkció térnyerése érdekében, így a korábbi sötét, zsúfolt étkezőjük szellős, világos közösségi térré gyarapodhatott.

A kialakított ülőhelyek különböző intimitású helyszíneket hoznak létre, melyek között mindenki kedve vagy aktuális feladata szerint válogathat.

A tér elemei a mai 30-as, 40-es generáció fiatalkori élményeiből merítenek az Arcade játékkal, Presszóval, Söröző-Borozóval, elegáns, de mégis friss, vidám arculatot kölcsönözve.

Fotó: Jaksa Bálint