Az Év Irodája

MAM-Hungária Kft

Cím: 9795, Vaskeresztes Fő út 132
Átadás éve: 2018 Q3
Kialakított terület mérete: 1500 m²
Irodában dolgozók száma: 35
Tervezés / belsőépítészet
Csoma Sarolta és Horváth Máté
Tervezés / belsőépítészet
Mátis És Egri Tervező Kft.
Világítástechnika
Komáromi Villamossági Kft
Projektmenedzsment
Membránplast Kft
Növénydekoráció
Örökzöld Kertészet
Irodabútor
Vivax Irodabútor

Rövid bemutatkozás

A MAM-Hungária Kft a világ 3. legnagyobb bébitermék gyártó vállalata. A vállalatcsoport osztrák-svájci tulajdonú, melynek legnagyobb gyára Magyarországon, egy 300 lelket számláló faluban, Vaskeresztesen helyezkedik el. A vállalat éves szinten több, mint 90 millió bébiterméket gyárt és exportál a világ minden részére. A termékeket egyediség, sokszínűség, de legfőképpen magas minőség jellemzi.
Az értékesítés és gyártás folyamatos növekedése szükségessé tette egy 2015-ben induló, 3 évig tartó, ütemezett gyártócsarnok, raktárcsarnok és irodabővítést, valamint az eredetileg 1995-ben épült irodaépület felújítását. Komplett telephely fejlesztés révén, nem csak az épület belseje újult meg, hanem új parkoló, portaépület, kert, homlokzat, gépészet is.
Az irodaépület bővítése és felújítása már legújabb kornak megfelelően történt. Design és funkcionalitás, a közös terek hangsúlyozásának jellemzi az épületet. A bébitermékekben fellelhető nagyfokú színesség, lekerekített formák, barátságos ám mégis professzionalizmust sugalló környezet kialakítása volt a cél.
Annak ellenére, hogy a környezetet magas minőségbe emeltük a kollégák számára, fontos szempont volt a költséghatékonyság is. Sok jó ötlet megvalósult, mely tetszetős, mégsem túlzóan költséges. Az anyagok, bútorok, lámpák kiválasztása kellőképpen visszafogott, mégis kompakt egységet teremtenek.
Az átalakítás folyamatos épületrész-lezárásokkal, adott csapatok többszöri átköltöztetése mellett zajlott, részben ez okozta a hosszan elhúzódó megvalósítási időt. a szorosan együtt dolgozó csapatok egymáshoz közel kaptak helyet, szükség esetén egy, nagy légterű irodába, ahol kisebb egyeztető szigetek kerültek kialakításra.
Közösségi terek tekintetében bővítésre, átalakításra került az étkező, és a hozzá kapcsolódó kerthelyiség, kialakításra került egy kávézó, ahol egy hatalmas krétafalon a kollégák kiélhetik kreativitásukat, megépítésre kerültek az üzemcsarnok melletti irodasorhoz külön-külön kialakított kerti teraszok, egy konditerem, egy csendszoba, és egy multifunkciós tréningterem is, valamint 6 új tárgyaló.

Okok, amiért a díjra érdemes

Hisszük, ahol a kollégák jól érzik magukat, ott a munka is hatékonyabb. Hisszük, hogy ma egy vállalat, egy munkahely kultúraformáló, útmutató, értékteremtő. Hisszük, hogy az itt dolgozó embereknek minden lehetőséget meg kell teremteni arra, hogy találkozhassanak egymással, véleményt cseréljenek, megismerjék egymást.
Egy munkahely már régen nem munkaállomások, vagy boxok sorozata, hanem olyan hely, ami segít átvinni a magánéletben megélt értékeinket a vállalati életbe is. Ha több időt töltünk munkahelyünkön , mint otthon, akkor annak olyan helynek kell lennie, mint egy otthonnak.
Erre törekedtünk, amikor megterveztük a vállalat irodáit és közösségi tereit. Az elszeparált irodák nagyban csökkentek, helyettük egy légterű irodák létesültek. Több közösségi tér jött létre: kávézó, kerthelyiségek, találkozópontok, tárgyalók. Ezek mind azt szolgálják, hogy a kollégák minőségibb időt tudjanak együtt tölteni.
Világos, átlátható és családias munkakörnyezetet sikerült kialakítani; egy szép, nyugtató, igényes környezetet, tele színekkel és barátságos megoldásokkal.
Törődünk kollégáink testi és mentális egészségével is, mely a koncepcióban konditeremmel és csendszobával testesült meg.
Minden irodának, tárgyalónak megvan a maga színvilága, melyben a kollégák szabad kezet kaptak, a belsőépítészek csak az egységes harmóniára figyeltek. A tárgyalók a cégcsoport különböző telephelyeiről kapták érzésvilágukat és nevüket: Thailand, Austria, Hungary. Visszafogottan, de egyértelműen viselik ezen országok szín és érzésvilágát mind bútoraikban, mind dekorációjukban.
Egy nagyszerű egységet sikerült létrehozni mind a külső, mind a belső terek megvalósításában, mely modern, stílusos, igazodik a gyár szellemiségéhez és küldetéséhez.