Az Év Irodája Kisvállalati díj

Balasys IT Office

Cím: 1117, Budapest Alíz u. 4.
Átadás éve: 2017 Q3
Kialakított terület mérete: 415 m²
Irodában dolgozók száma: 34
Bérlő cég: BALASYS IT KFT.
Irodaház: Office Garden III
Kivitelezés / Fitout
Amelis Fővéllalkozó Kft.
Kivitelezés / Fitout
DekoRatio Branding & Design Studio
Kivitelezés / Fitout
GMB Stúdió Kft
Kivitelezés / Fitout
Modulyss - Decor Floor Kft.
Irodabútor
Basic Collection
Irodabútor
The Showroom
Irodabútor
Vivax Irodabútor
Növénydekoráció
Decorum
Ingatlanfejlesztő
GRT Group
Tervezés / belsőépítészet
LEVEL UP Office Design
Világítástechnika
Lumo Concept

Rövid bemutatkozás

"A 2000-ben alapított teljes egészében magyar tulajdonban lévő Balasys alapítása óta a hazai informatikai biztonsági piac meghatározó szereplője.
Korábbi székhelye a Balabit újbudai fejlesztőközpontjában volt, viszont mindkét vállalat dinamikus növekedése miatt szükség volt a költözésre. Ez számos területen nyitott új lehetőséget a cég további fejlődése érdekében.

Az elsődleges szempont az volt, hogy a két cég a lehető legközelebb maradjon egymáshoz az egyszerű együttműködés érdekében. A megfelelő ”A” kategóriás irodaház megtalálása komoly nehézséget jelentett a helyszín kiválasztásánál a kerületben jelentkező rendkívül korlátozott irodakapacitások miatt. A 30-35 főre tervezett 400-450 négyzetméteres irodaterület kiválasztása fél éves folyamat volt, melynek eredményeképpen az Office Garden III. idén ősszel átadott épületére esett a választás.

A cél egy átlagon felüli színvonalú iroda kialakítása volt, ami egyaránt alkalmas a cég ügyfeleinek méltó fogadására és teljesíti azokat az elvárásokat, melyeket manapság egy technológiai vállalatnak - mely az informatikai piacon szeretne munkatársakat toborozni - kell. A projekt sikerének a kulcsa a megfelelő tervező, projektvezető és kivitelező csapat megtalálása volt. A LEVEL UP Office Design csapata végezte a belsőépítészeti tervezési és projektmenedzsment feladatokat, a kivitelezésért pedig az Amelis Generálkivitelező felelt.

Fontos szempont volt, egy kiemelkedő front office terület, közösségi eseményeket lehetővé tevő konyha, étkező és terasz, közösségi munkaterületek, valamint három tevékenységi körben elkülönülő munkaterület kialakítása a szoftverfejlesztés, terméktámogatás és az üzleti tevékenységek számára.

Az októberben lezárult projekt eredményei közé tartozik, hogy egy kiemelkedő irodaterületet sikerült kialakítani, mely jelentős mértékben javította a munkatársak motivációját és kényelmét, tovább erősíti a vállalat pozitív megítélését mind az ügyfelek és partnerek, mind a potenciális munkatársak körében."

Okok, amiért a díjra érdemes

Fontos volt, hogy az iroda megjelenése tükrözze a Balasys arculatát, éppen ezért a vállalat grafikusával karöltve dolgozott együtt a belsőépítész csapat. A kék-szürke színek, a hatszögletű logó és a cég "See Behind" mottója sem hiányozhattak az irodából.

Egy olyan iroda megalkotása volt a cél, amely jó hangulatával, kényelmes, esztétikus
megoldásaival hozzájárul a megfelelő munkahelyi környezet kialakításához. Három
munkaterület, a fejlesztői, a support és a management számára kellett irodarészeket kialakítani úgy, hogy munka közben lehetőségük legyen pihenni, elvonulni is. Ennek érdekében a három irodarész találkozásánál egy multifunkciós break out tér gondoskodik a kötetlen munkavégzésről és két phonebox a privát beszélgetésekről.

A Balasysnál dolgozók igényeit maximálisan figyelembe véve történt a spaceplan kialakítása,
a tárolóbútorok mennyiségének meghatározása és a munkaállomások állítható, ergonomikus
ülőbútorokkal való felszerelése. Hangsúlyos szerepet kapott a bisztró stílusú konyha és az
étkező is, ami kényelmes ülőbútorokkal és bárpulttal felszerelt, az étkezőből nyíló zöldterasz
pedig jó időben garantáltan a céges partik kedvenc helyszíne lesz.