Givaudan

Képek

Az Év Irodája Nagyvállalati díj 2017 DöntősCím: 1138, Budapest Váci út 117-119

Átadás éve: 2017 Q2

Kialakított terület mérete: 5600 m²

Bérlő cég: Givaudan


Rövid bemutatkozás

A világ vezető illat és aromaanyag gyártója, a svájci Givaudan a budapesti üzleti folyamatokat támogató központjának jelentős létszámú növelését tervezte. A megnövekedett létszámot a meglévő iroda nem tudta befogadni, így a vezetőség új iroda kialakítása mellett döntött, a Váci Greens B épületének két szintjén, összesen 5600 m2 területen. Az iroda belsőépítészeti tervezésével stúdiónkat bízta meg. A tervezési idő az iroda méretéhez képest rendkívül rövid, összesen 3 hónap volt – munkánkhoz jó alapot szolgáltatott a Blue Business Interiors által előzetesen készített munkahely stratégiai anyag.
Az iroda középpontját egy multifunkcionális közösségi tér - a work-café - alkotja, és a recepcióból nyílik. A munkatársak, vendégek itt kötetlenül tudnak találkozni – a tér és a változatos, ugyanakkor flexibilis bútorozás alkalmas egyeztetések, prezentációk, rendezvények fogadására.
Az egyterű irodaterekben egységesen a homlokzat mentén, a természetes megvilágítás közelében helyeztük el a bench rendszerű munkahelyeket. Az iroda traktus belsejében a kollaborációs terek kaptak helyet, változatos kialakításban. A kisebb-nagyobb zárt tárgyalók, fókusz szobák közé nyitott break-out és tárgyaló bútorokat, telefon fülkéket helyeztünk el. A zárt helyiségek így izgalmas, egymástól független tömegeket képeznek, ennek további hangsúlyt ad, hogy az irodaszárnyak közepén kinyitottuk az álmennyezetet, megnövelve a belmagasságot.
Dizájn szempontjából egyszerű, gyorsan és költséghatékonyan építhető megoldást kerestünk, ami a vállalat arculatát is magában hordozza: így kaptak a színek és a grafika kiemelt szerepet.
Az irodatraktus magját képző kollaborációs zónák épített és bútor elemei a Givaudan finom arculati színeit viselik. A színek épületszárnyanként változnak, ami segíti a tájékozódást és a munkacsoportok beazonosítását. A munkaállomások bútorai, burkolatai egységesen fekete –fehér– szürke színűek, racionális és visszafogott ellenpontjaként a nyüzsgő és színes kollaborációs zónáknak.


Okok, amiért a díjra érdemes

Az iroda érdekessége a jól felszerelt és izgalmasan kialakított work café – kantin téregyüttes. A változatos bútorozás: előadásokra alkalmas arena bútor, magas háttámlás, akusztikailag védett fotelek, babzsákok, lounge bútorok, mobil térelválasztók, az együtt dolgozás sokféle formáját támogatják, ugyanakkor mobilitásuk folytán a tér megőrzi rugalmasságát.

A szín és grafikai koncepció elősegíti a tájékozódást az épületszárnyak, csoportok között, és jól közvetítik a vállalat arculatát. A grafikai tervek kivitelezését a Bepro Solutions Kft. hajtotta végre.

A work café és a kollaborációs terek válogatott bútorai, a nyitott mennyezeti részekben függesztett akusztikus panelek egyaránt a dolgozók akusztikai komfortját szolgálják, ami egy nagy munkahely sűrűségű szolgáltató központ esetében kiemelten fontos.


Közreműködők

Irodabútoros

IBC Orbán Kft

Blue Business Interior Kft.

Belsőépítész

MádiLáncos Studió Kft.

Világítástechnika

Solinfo

Kivitelezés

Streamnet Zrt.


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!