Az Év Közösségi Tere

Budapest Makery

Cím: 1072, Budapest Dob 38
Ingatlan mérete: 130 m²
Bérlők száma: 1600
Tervezés / belsőépítészet
Bakering International Kft.

Rövid bemutatkozás

Párok, baráti társaságok, családok és cégek, köztük az elmúlt fél évben: Nokia, Extreme Digital, HVG, IBM, GE, Grund Színház, Wizzair, ExxonMobil, Telekom, Bosch, Vodafone, Sberbank, Magyar Fejlesztési Bank, CIB Bank, Diageo, Canon Hungária, Netrisk, BP, Vasas FC, EXIM Bank, Főgáz, Electrolux, Richter Gedeon, Raiffaisen, T-systems, Prezi, Avis Budget Group, Budapest Bank, Ford, H&M, Generali, MOL, Coca-Cola, Hungexpo, Rexfilm, etc.

Rövid bemutatkozás

A Budapest Makery a világon elsőként egy új, eddig nem létező közösségi tér típust teremt. Egy olyan helyet, amely az étterem, a konyha és a játszótér háromszögében áll. Pontosan olyan könnyedén mehetünk ide el társaságunkkal, ahogyan egy étterembe is beülünk, olyan közvetlen hangulat kerekedik, mint egy házibuliban a konyhában, miközben minden felnőtt úgy játszik, ahogyan csak gyerekeknek lehet. Mindezt az egyik legalapvetőbb emberi tevékenység, az étkezés köré szerveződve a közös főzés apropóján tehetjük. Itt ugyanis nem „kiszolgáltatjuk” magunkat, hanem a legkorszerűbb DIY trendnek, az emberi alkotásnak hódolhatunk!
Mi magyarok, szeretünk úgy tekinteni magunkra, mint akik erősek vagyunk az innovációban. A Makery díjazásával egy olyan műfajteremtő új közösségi tér kapna elismerést, amely a belvárosból kinőve a határainkon túl terjesztheti majd el ezt az új közösségi tér koncepciót. Mivel a Makery egy kis startup, így a díj kétségtelenül segítheti is a kezdeti lépéseket a Berlin Makery, London Makery és New York Makery felé.
Az alsó szinten egyedi tervezésű 4-6 személyes főző asztalok vannak, melyekbe indukciós lapok vannak telepítve. Ezek elforgathatóak, így egy nagy hosszú asztal alakul ki, ahol nem egyszer különböző táraságok kerülnek egy asztalhoz. A Makery kicsit mint közösség teremtő tér is működik, hiszen az együtt főzés felszabadult hangulatában nagyon gyorsan elolvadnak az idegenek közötti határok is, akik sokszor Facebook barátokként távoznak.
A felső szinten nincsenek főző asztalok, de a Makery fogásainak egy része sütőkben készül, vagyis akik tepsibe dolgoznak, azok fent is elhelyezkedhetnek. Ezen túl a felső szint egy buffer tér is, amely alkalmas arra, hogy a folyamatosan érkező kisebb-nagyobb létszámú társaságok ott leülhetnek, iszogatni és snackeket fogyasztani, amíg az asztaluk lent felszabadul, illetve akik a foglalási időn túl maradnának, ezt szintén fent megtehetik. A felső szint belső részén egy még intimebb terület is található.

Okok, amiért a díjra érdemes

Nemcsak hogy hazai tulajdonú, de hazai ötletből világelső lehet, óriási nemzetközi potenciállal.
Sokak tudják kihasználni a Makery közösségi élményt, hiszen az étterem teljes kihasználtsággal működik, lényegében egymásnak adják át a helyet a kisebb nagyobb társaságok.
A belsőépítészeti megoldások, a térformálás és a design az otthonos atmoszférát, a vendégek és a Makery csapat közvetlen kapcsolatát szolgálja. A Makeryt jellemzi az egyedülálló közösségi élményt lehetővé tevő különleges hangulatú belső tere is.
A világ első DIY éttermeként minden építészeti, technikai megoldást és az egész közösségi élmény folyamatot kutatás-fejlesztés előzte meg, melybe a vendégeink is részt vettek. A Makery flow napról-napra csiszolódik és a megszülető élő közösségi tér modellje lehet a további Makery éttermeknek.
A Makery egy intelligens étterem, mely a jövőbe mutató, új társasági programot kínáló műfajt teremt azzal, hogy összekapcsolja az étterem ideáját az otthoni konyha világával, tableteken futó saját készítésű recept videó alkalmazásunk segítségével képessé téve mindenkit arra, hogy nem csak fogyasztók, hanem alkotók is lehetünk.
A Makery előzménye a Budapest arculatát erősítő, BKV járműveket idéző kis mozgóárusító kocsik, a Budapest Bakering projekt, ezért a Makery bárpultjában megjelenik a budapesti villamos motívuma. Az étteremet, ötletgazdája és alapítója tervezte, akárcsak a Bakering kocsikat.
A Budapest Makery alig több mint fél év alatt átlépte a 10 000 fős Facebook közösségi létszámot és azóta is intenzíven növekszik. Az étterem Facebook értékelése önmagáért beszél.

Szolgáltatások

A Budapest Makery az első DIY étterem a világon, ahol a vendégek maguknak készíthetik el a valamennyi ételt! Miután választottak az étlapról, megkapják az összes hozzávalót, kis tálkákban, előkészítve, kimérve, felszeletelve. Kapnak egy tabletet is, amin egy videó mutatja lépésről-lépésre, amit csinálni kell. A személyzet mindenben segít, nem lehet elrontani! Az asztalokba indukciós lapok vannak építve, valamint vannak sütők és mindenféle konyhai eszközök, amire csak szükség van. Amíg máshol várjuk, hogy a konyhában elkészül a vacsora, itt nem unatkozunk, hanem együtt a társaságunkkal, játszva összedobjuk a legkülönlegesebb ételkölteményeket is, amit egyébként egy sztárséf készít el.

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!