Duna Aréna

Képek


Szolgáltatók

Innovációs tanácsadás

KKBK Nonprofit Zrt

Kivitelezés / Fitout

Market Építő Zrt.

Ingatlantulajdonos

MNV Zrt

További szolgáltatók


Cím: 1138, Budapest Népfürdő utca 36

Átadás éve: 2017 Q2

Ingatlan mérete: 32682 m²


Rövid bemutatkozás

A Duna Aréna a legnagyobb sportberuházás a rendszerváltás óta. A Duna Arénával csaknem száz év után kapott új, korszerű versenyuszodát a főváros. Magyarország és Budapest legkorszerűbb, legújabb sportlétesítményének, a nagy sikerrel zárult vizes világbajnokság központi helyszínének, a Duna Arénának a tervezésekor alapvető követelményként került meghatározásra a fenntarthatóság és a környezettudatosság. Ennek megfelelően a létesítmény fűtéséhez és hűtéséhez megújuló energiaforrást és távhőt használnak, amely jelentős költségmegtakarítást eredményez. Az előzetes számítások szerint sokkal gazdaságosabban lehet majd üzemeltetni ezt az arénát, mint a hasonló nagyságú, hagyományos uszodákat.


Okok, amiért a díjra érdemes

A Duna Aréna szimbólum: a magyar építőipar csúcsterméke, megtestesül benne az összefogás és a merész, de öntudatos ígéretek betartása. Olyan épület, aminek a megvalósulásában két éve talán csak az építők hittek igazán, hiszen a világon arra eddig sohasem akadt példa, hogy ilyen rövid idő alatt felépüljön egy világszínvonalú sportkomplexum. A nemzetközi sportélet meghatározó személyiségei – Cornel Marculescu, a FINA ügyvezető igazgatója, Hosszú Katinka többszörös olimpiai és világbajnok úszó, s nem utolsósorban a tokiói olimpia létesítményigazgatója – is dicsérték a létesítményt, véleményük szerint is nagyszerű alkotás jött létre az elmúlt két esztendő alatt.


Szolgáltatások

Az uszodában két 50 méteres medence, egy műugrómedence, egy gyerekmedence és egy pezsgőfürdő is található. Az Aréna a világbajnokságra 15 ezer nézőt tudott befogadni, a vb után az ideiglenes lelátók elbontásával 6 ezer fős lesz a nézőtér.


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!