Az Év Irodája

EPAM Szeged

Cím: 6723, Szeged Felső Tisza-part 25.
Átadás éve: 2017 Q3
Kialakított terület mérete: 6300 m²
Irodában dolgozók száma: 350+
Tervezés / belsőépítészet
LAB5 architects
Tervezés / belsőépítészet
Pivot 270

Rövid bemutatkozás

Az EPAM szegedi irodája az egykori Széchenyi István Gimnázium és Szakközépiskola felújított épületébe 2017 szeptember végén költözött be. Az épületben már évek óta nem folyt oktatás. Kihasználatlanul és üresen állt, így a Futureal megvásárolta és 2016-ban megkezdte az épület felújítását. Az eredeti ingatlanra még kettő emeletet építettek, valamint tovább bővítették az egész komplexumot. Jelenleg öt szintes a ház, 6600 négyzetméteren, melyből 6300 négyzetmétert bérel az EPAM.

Az EPAM a világ vezető és dinamikusan növekedő technológiai cégei közé tartozik, amely elsősorban USA-beli és nyugat-európai top cégeknek szállít szoftvermegoldásokat.

Szegeden 2008-ban kezdte meg működését, mintegy 20 alkalmazottal 200 négyzetméteren, mára már több, mint 350-en dolgoznak itt. A lendületes növekedés és a magas ügyfél- és biztonsági elvárások megkövetelték, hogy a cég egy nagyobb és korszerűbb irodába költözzön.

Az új iroda külső és belső megjelenésére is egyaránt egy modern, letisztult vonalat tükröz. Kialakításakor belsőépítészeti szempontból fontosnak tartottuk, hogy az itt dolgozóknak modern, kreatív helyet biztosítsunk munkavégzésükhöz, melyben a Pivot270 Kft. volt a partnerünk. Mivel szakembereink munkája megköveteli az állandó számítógép előtt tartózkodását, nagy figyelmet fordítottunk ergonómiailag magas szintű munkaterületek kialakítására. Emellett figyelembe vettük azt is, hogy, amikor kollégáink szünetet tartanak fel tudjanak frissülni mielőtt folytatják munkájukat. Éppen ezért az épületben három rekreációs szoba található, ping-pong asztalokkal, csocsó asztalokkal, babzsák fotelekkel, videó- és társasjátékokkal valamint billiárd asztallal. A nyugodt munkavégzés érdekében az épületben számos “phone booth” azaz telefonfülke is kialakításra került, így kollégáink nem zavarják egymást, legyen szó egy gyors telefonról vagy egy hosszabb konferencia hívásról, a fülkék minden alkalomra megfelelőek. Az ötödik emeleti 100 négyzetméteres tetőteraszunk a tervek szerint a tavaszi és nyári időszakban grillteraszként fog funkcionálni, melyet bármelyik dolgozónk lefoglalhat egy péntek esti, munkaidő utáni sütögetésre.
Az épületben továbbá található:
• Tréning szoba (25 db asztali számítógéppel)
• Konferenciaterem
• Kantin és étterem (reggeli és ebéd menü kapható az étteremben)
• Kisebb konyhák minden emeleten (kávéfőző, hűtő, ital automata, víz automata, mikrohullámú sütő, mosogatógép)

Okok, amiért a díjra érdemes

A gimnázium egykori épülete évek óta elhanyagolt, így örülünk, hogy egy pusztulásra ítélt épületet tudtunk újjáéleszteni. Szegeden és környékén teljes mértékben egyedülálló ez az „A” kategóriás irodaház. Az épület elhelyezkedése minden szempontból kiváló, hiszen a belvárostól mindössze 15 perc séta és tömegközlekedéssel is nagyon jól megközelíthető. Mindamellett, hogy az új épülettel sikerült egy motiváló, kreativitást előidéző munkakörnyezetet teremteni munkavállalóink számára, szeretnénk a helyi szakmai közösségek és meetupok számára egy megfelelő teret nyújtani.