Digic Pictures

Cím: 1031, Budapest Záhony utca 7
Tervezés / belsőépítészet
Pivot 270
Kivitelezés / Fitout
Pivot 270

Rövid bemutatkozás

A DIGIC Pictures egy 15 éves múltra visszatekintő animációs stúdió Magyarországon, mely évek óta a 3D animációs- és filmes VFX világ élvonalában tevékenykedik.
A cég jelenleg 270 főt foglalkoztat. Alkotásaival évről-évre a legnevesebb nemzetközi díjakat zsebeli be a studió. A cég portfóliójában elsősorban videó játékok bemutató- és átkötő filmjei, játékfilmek és reklámfilmek sorakoznak. Világszínvonalú animációs rövidfilmjeit a páratlan minőségű, élethű módon kidolgozott karakterek keltik életre. Emellett a Digic a filmszerű történetmeséléssel teszi igazán izgalmassá látványt. A cég folyamatosan fejleszti a filmgyártás során alkalmazott következő generációs 3D és computer animációs technológiákat annak érdekében, hogy teljesen új típusú vizuális élménnyel kápráztassa el a célközönséget. A DIGIC Pictures részére a technológiai hátteret, a nagy felbontású 3D scanneket és professzionális mozgásfelvételeket a DIGIC Services biztosítja.

Korszerű technikájuk és elhivatott munkaszellemük segítette hozzá őket számos nívós díj megnyeréséhez, mint például a Siggraph Asia - “Best Technical Award”, Animago - “Best Post-Production Award”, Animago - “Best Trailer/Opener Award", Animated Com Award - “Technology Prize”.
Portfóliójukban olyan projektek szerepelnek, mint az Assassin’s Creed Unity trailer, Assassin's Creed Revelations, The Witcher 3: Wild Hunt Launch Cinematic Trailer.

Okok, amiért a díjra érdemes

A Digic Pictures iroda munkatársainak ösztönző és kreativitást serkentő terekre van szüksége, ezért az alagsorban már korábban kialakításra került konditerem, masszázs és coach szobák mellett, egy játékterem megálmodásával bízták meg a Pivot270 stúdiót.
E kreatív tér kialakításánál fontos szerepet játszott, hogy a különböző igényű munkatársak, egy téren belül tudjanak együtt kikapcsolódni.
Ezért a különböző funkciójú terek nem falakkal, hanem különböző színekkel, burkolatokkal, világítással és egyéb vizuális elemekkel vannak elkülönítve egymástól.
A közös egyeztetések során kiderült, hogy az ott dolgozók közül sokan zenélnek és ezt szívesen tennék együtt is, ezért a színpad kialakítása kezdettől a koncepció része volt. Sikerét az azóta odaköltöztetett komoly hangtechnika és hangszerállomány is mutatja. A darts eredményeit a krétafalon vezethetik a játékosok, a tábla körüli műfű pedig dekorációs funkciója mellett a falat is védi a kósza hegyek okozta sérülésektől. A sárga sarokban a könyvek szerelmesei olvadhatnak a képzelet világába, míg a zöldben a természetbarátok pihenhetnek beszélgetve valódi fák között tuskón vagy kényelmes fotelben üldögélve a mulcsos talajon. Az ablakoktól távolabb eső, nagyon komolyan felszerelt konzol sarok jellemzően a társas kikapcsolódás színtere, a rendkívül kedvelt hintafészek pedig a begubózó, szeparált pihenést szolgálja. Az elmaradhatatlan csocsó mögötti falat a nagy csapat közös képei borítják. A játéktér sikerét a visszajelzések mellett leginkább kihasználtsága és látogatottsága mutatja, melyek alapján abszolút telitalálat lett.
A nagyon jól sikerült tervezés és kivitelezés után a Digic a recepció megújulásával is a Pivot 270 Kft-t bízta meg. Ez egy teljesen más jellegű feladat volt: itt a professzionális, világ élvonalában lévő cégnek kellett olyan megérkező teret tervezni, mely a beléptető kapuk nélkül is megállításra késztet, és jól elkülöníti a recepciót a mögötte található konyhától, irodáktól és közlekedőtől. Az épületszerkezeti adottságokat megtartva az arculatot tükröző, WOW hatású fogadó térben nagyon szorosan kellett ötvözni a designt a funkcióval. ennek jegyében a látványt meghatározó, szalagos kapu elemben futó világító sávok adják a tér általános- és vészvilágítását is, a szobor szerű, egyedi recepciós pult minden szükséges funkciót magába ölel, a hátfal pedig - teljesen rejtetten - zárható tárolószekrényeknek is helyet ad.