Az Év Irodája

Családiházból iroda Pannonhalmán

Cím: 9090, Pannonhalma Petőfi 19
Átadás éve: 2016 Q4
Kialakított terület mérete: 205 m²
Irodában dolgozók száma: 11
Tervezés / belsőépítészet
Geppetto Belsőépítész Iroda

Rövid bemutatkozás

Ügyfelünk azzal a kéréssel keresett meg minket, hogy vásárolt egy régi családi házat, tudunk-e belőle a terek átrendezésével irodát kialakítani benne úgy, hogy gyakorlatilag 100%-ig teljesen új funkciókkal lenne felvértezve az épület? Izgalmasnak hangzott ez az igazi komplex belsőépítészeti tervezési feladat, ahol kezdetben meg kellett ismerni a cég filozófiáját, csapat működését, napi életritmusát, majd hozzáigazítani a tereket, gépészetet, világítást és rengeteg apróságot kidolgozni a részletekig.

Maga az épület otthont ad egy jelentős számú nemzetközi színvonalú szakmunkás csapatot irányító menedzsmentnek, mindezt úgy, hogy a cég vezér filozófiáját adó barátságos hangulat kapja a fő szerepet. Az alsó terek raktárként, szerverházként, a férfiak hobbi időtöltésének kiszolgálásaként funkcionálnak. A középső, korábban lakóterületként funkcionáló szint átalakult színvonalas fogadótérré, tárgyalókkal, vezetői irodával, konyhával, mosdókkal. A tetőtér is beépítésre került, ahol a közös munkaterület jött létre. Mindezt úgy kellett megoldani, hogy korábban nem volt az épületen belüli lépcső a szintek között.

Az épület energetikája már a legmodernebb szabványoknak megfelelően LED világítással, intelligens technológiákkal lett ellátva. Külön figyelmet igényelt az újonnan bekerülő nyílászáróknál a megfelelő bevilágítás, így a egészséges és világos munkakörnyezet létrehozása. Az anyagok használata és megoldások tekintetében a minőség mellett a legjobb ár-érték arány megtalálása volt a feladat, úgy, hogy lehetőleg sok természetes anyag kerüljön beépítésre. Így lett a legtöbb bútor valódi tölgyfa furnér borítású, a lépcső tölgyfa, illetve ennek a szellemiségnek a mentén jött létre a növényfal, mely az intelligens szellőztető rendszer mellett nagyban hozzájárul a levegő és atmoszféra energetikájának harmonizálásához.

Okok, amiért a díjra érdemes

Az iroda kiváló belsőépítészeti példa arra, hogyan lehet vidéken is színvonalasan átépíteni, új funkciókkal ellátni épületeket.
Nyugat-Európában évszázados hagyományai vannak a régi épületek megőrzésének, átültetésének a következő generáció számára. Nálunk mindez csak lassan formálódó szemléletmód. Ennek az épületnek a tulajdonosa is ezt a szemléletmódot szerette volna követni és élhető, kisvárosi környezetben találni helyet a cég új székhelyéül Győr vonzáskörzetében.

Manapság megszámlálhatatlan új iroda alakul különböző irodaházakban többnyire multinacionális cégek megbízásából. Ezzel szemben ez az iroda egy kis cég kifejezetten családias atmoszférájának erősítését szerette volna megvalósítani ésszerű költségvetés mellett.

A kiindulási állapotról is láthatóak képek a listában a kontraszt érdekében.

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!