Az Év Irodája

Cymetriq Studio

Cím: 1012, Budapest Várfok utca 3-5.
Átadás éve: 2017 Q3
Kialakított terület mérete: 100 m²
Irodában dolgozók száma: 4
Bérlő cég: Cymetriq Studio Kft.
Tervezés / belsőépítészet
Trilit Kft.

Rövid bemutatkozás

A Cymetriq Studiót 2004-ben alapítottuk, komplex vizuális kommunikációs szolgáltatást nyújtunk, főként arculat- és csomagolástervezéssel, valamint online dizájnnal foglalkozunk.

Egy nagyon jó adottságú, világos, gyakorlatilag egy légtérből kialakított iroda a miénk, amit az évek során folyamatosan formáltunk az aktuális igényeinknek megfelelően, idén pedig a csapatunk saját kezűleg teljesen átépített. Kreatív stúdióként soha nem volt számunkra kérdés, hogy mi magunk szeretnénk az irodánkat kialakítani, mivel egyrészt alkotóműhelyként inspirálja munkánkat, másrészt ügyfeleink számára egyértelmű hangulatot és stílust közvetít az általunk képviselt identitásról.

100 nm-es irodánkat a budai Vár mellett béreljük. Kutyabarát munkahely vagyunk, két négylábú dolgozik a csapattal. Szerettük volna megőrizni a világos, L alakú egybefüggő teret, melyből csupán a mosdót és fürdőszobát, valamint egy tárolóhelyiséget magába foglaló kubus került leválasztásra, aminek egyik oldalán a konyha, a másikon pedig a fotóstúdióként is funkcionáló tárgyaló került kialakításra. A fő térben a bejárat üvegfala mögött egy hófehér fogadótér helyezkedik el, amit egy válaszfal és a recepciós pult határol le a munkaállomásoktól.

Az öntött betonpadló, a fényes feketére festett mennyezet és a fekete csövek indusztriális hangulatot sugároznak, a stílusban hozzá illő, durván vakolt falak és a teret tagoló oszlopok nagyszerűen illenek stúdiónk minimalista, fekete-fehér arculatához. A tér otthonosságát meleg tónusú sötétszürke felületekkel és bútorokkal, illetve tömörfából készült asztallapokkal, egy kényelmes, sötétszürke kanapéval és növényekkel tettük hangsúlyosabbá. Mindenhol a szögletes formák és a levegős elrendezés dominál, a szigorú építészeti megoldásokat a munkánkhoz kapcsolódó személyes tárgyak ellenpontozzák: a munkaasztalok közötti válaszfalakon, valamint a tárgyaló fémből és üvegből készült polcain a megvalósult munkáink és egy-egy, számunkra kedves projekt kellékei kaptak helyet.

Okok, amiért a díjra érdemes

Letisztultság, minimalizmus, geometrikus vonalvezetés jellemzi a Cymetriq stílusát, ennek térbeli kifejeződése az irodánk, mely párhuzamosan fejlődött az arculatunk kialakulásával. Mivel mindenben a maximalizmusra törekszünk, az iroda kialakítását sem bíztuk másra, saját kezűleg végeztük el a kivitelezési munkát. A közös ötleteléseknek és tervezgetésnek köszönhetően olyan teret hoztunk létre, amit a magunkénak érzünk és amely inspirálja mindennapos tervezői munkánkat.

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!