Az MVM GROUP székházának földszinti közösségi terei

Cím: 1031, Budapest Szentendrei út 207-209
Ingatlan mérete: 870 m²
Bérlő cég: MVM Group
Bérlők száma: 1200
Tervezés / belsőépítészet
Bakó Attila
Tervezés / belsőépítészet
Göbölyös Kristóf
Irodabútor
Basic Collection / étterem, WorkCafé
Irodabútor
Blue Business Interior Kft. / WorkLab
Irodabútor
Europa Design / aula tér
Irodabútor
Intertone / AV berendezések
Kivitelezés / Fitout
foto: ©Europadesign
Kivitelezés / Fitout
foto: ©Vitáris László
Növénydekoráció
Green Fortune / aula
Ingatlanfejlesztő
koncepció: Pálla Gábor
Ingatlanfejlesztő
Római Irodaház Kft

Rövid bemutatkozás

A székház megépítése óta az MVM Group hatalmas üzleti és szervezeti fejlődésen ment keresztül, számos új feladatot generálva, így komoly hangsúlyt kapott a vállalatcsoporton belül a dolgozói elégedettség kérdése, ami szorosan összefügg a munkahelyi környezettel. A Csoport üzemeltetőjének, a Római Irodaház Kft-nek „WorkCafé” című projektjét 2016-ban ítélték megvalósításra érdemesnek az MVM első Innovációs Díj pályázatának keretében. Lényege az építészetileg attraktív aulatér revitalizálása volt a wellbeing jegyében: az aulát és kapcsolódó tereit pezsgő élettel, új funkciókkal és tartalmakkal kívánták megtölteni.
Az akusztikailag védett workLab a korábban döntően dolgozói oktatások színhelyéül szolgáló, iparági múzeum helyén alakult ki, ahol növényekkel és paravánokkal elválasztott tárgyalóegységek és emelt munkaállomások szolgáltatják a külsős munkatársaknak a munkatér, belsős munkatársaknak pedig az egyeztetések és a kommunikáció helyszínét.
A workCafé-t régi „vállalati büfék” hangulatát idéző helyiségből a belső kommunikáció és kollaboráció vidám színterévé fejlesztették fiatalos firkafallal, szőnyegpadlós boxok, lámpák és növények telepítésével.
Az étterem nagyméretű értékes területe korábban napközben kihasználatlanul állt. A mobiliák teljes cseréjével, a belső kommunikációt erősítő digitális felületekkel, fiatalos átszervezéssel és hangulattal igyekeztek vonzó közösségi teret létrehozni, mely során fontos volt az aula-kert közötti közlekedő hangsúlyozása és átláthatósága. Az MVM számára esszenciális a dolgozók és meghívott művészek kiállításának támogatása, amik bemutatása az itt kialakított installáción történhet.
Az agoraként funkcionáló aula térben az újonnan létesített hatalmas zöldfal előtt, ami a "fizikai" és vizuális közérzeten javítva a természet és a fenntartható fejlődés üzenetét hordozza, attraktív bútorokon nyílik lehetőség kis csoportok részére egyeztetések lebonyolítására. A vendégek számára nagyméretű LED fal épült a külső kommunikáció eszközéül.

Okok, amiért a díjra érdemes

Az MVM Csoport értékrendjében első helyen áll az emberközpontúság, a vállalat jó működésének egyik záloga a jó munkavállalói közérzet. Az MVM csoport együttes alkalmazottainak száma közel 8000 fő!
.
A fenntarthatóság szempontú és környezettudatos fejlesztések már régóta jellemzi az MVM Csoportot, ennek érdekében komoly erőfeszítéseket tesz, fejlesztéseket hajt végre folyamatosan, Mindez közös- és a Földünk érdeke is egyben.
.
Az MVM Csoport 100 százalékban hazai tulajdonú cég.
.
A jelen fejlesztéssel az MVM Csoport a belső kommunikáció javításán fáradozik, a cégen belüli- és céges partnerekkel történő könnyített kapcsolatépítés lehetőségének fejlesztése érdekében.
.
A felújított terekben a bútorok minősége, a növények, az anyaghasználat, a színek és a dekorációk támogatásával az inspiráló atmoszféra adja a kulcsszerepet
.
Az új elrendezéssel és berendezésnek köszönhető új funkciókkal – a tárgyaló- és várakozószigetekkel, coworking munkahelyekkel – a belső kommunikáció és kollaboráció kelt életre a terekben.
.
Összességében az aula és kapcsolódó tereinek átalakítása/felújítása remek példa egy nagyvállalat munkavállalói iránit elkötelezettségének, figyelmességének és kooperatív magatartásának reprezentálására.

Szolgáltatások

• Parkoló a dolgozók és vendégek részére, zárt kerékpár parkoló,
• elektromos autó töltőállomások
• WIFI hálózat, mobil eszközök töltési lehetősége,
• Étterem- és Aula tér > infokommunikációs LED fal, a vendégek és a dolgozók felé.
• Aula tér >Zöld fal, esztétikai és fiziológiai élmény
• Magas kategóriás design bútorok, kiváló esztétikai- és ergonómiai tulajdonságokkal (mindenhol neves belsőépítészek által kialakított design – mint esztétikai és ergonómiai szolgáltatás.
• a WorkLab és WorkCafé > terekben belső, motoros árnyékolás
• WorkLab > 5 db új coworking munkaállomás (saját töltőállomással), a kapcsolódó paravánnal szeparált kiscsoportos tárgyaló egységekkel,
• WorkLab > akusztikailag csendesített, esztétikailag magas minőségű Coworking iroda
• WorkCafé > Büfé, kiváló minőségű kávé, aprósütemények és sütemények, szendvicsek és melegszendvicsek, mosolygós kiszolgálással ital- és csoki automaták (plüssbaba automata nincs)
• WorkCafé > 28 fő részére boxos fogyasztótéri kialakítású egységek projektmegbeszéléshez, rövid tárgyaláshoz a büfében, kávé és süteményfelszolgálással
• Étterem > 11óra és 14óra között, ízletes (akár helyben sütött grill) kínálattal, saját, vagy rendelt étel melegítésének lehetőségével, változatos kialakítású (magas, bárszékes és normál magas) mobil design bútorzattal, ami alkalmas projektmegbeszélésekhez is.
• Étterem terasz > szabadon használható kert, motoros árnyékolóval (kinti étkezés, vagy tárgyalás lehetősége), zöld felületek és kisebb asztalok eldugva benne...