Az MVM GROUP székházának földszinti közösségi terei

Képek

Az Év Közösségi Tere 2017 DöntősCím: 1031, Budapest Szentendrei út 207-209

Ingatlan mérete: 870 m²

Bérlők száma: 1200


Főbb bérlők

MVM Group


Rövid bemutatkozás

A székház megépítése óta az MVM Group hatalmas üzleti és szervezeti fejlődésen ment keresztül, számos új feladatot generálva, így komoly hangsúlyt kapott a vállalatcsoporton belül a dolgozói elégedettség kérdése, ami szorosan összefügg a munkahelyi környezettel. A Csoport üzemeltetőjének, a Római Irodaház Kft-nek „WorkCafé” című projektjét 2016-ban ítélték megvalósításra érdemesnek az MVM első Innovációs Díj pályázatának keretében. Lényege az építészetileg attraktív aulatér revitalizálása volt a wellbeing jegyében: az aulát és kapcsolódó tereit pezsgő élettel, új funkciókkal és tartalmakkal kívánták megtölteni.
Az akusztikailag védett workLab a korábban döntően dolgozói oktatások színhelyéül szolgáló, iparági múzeum helyén alakult ki, ahol növényekkel és paravánokkal elválasztott tárgyalóegységek és emelt munkaállomások szolgáltatják a külsős munkatársaknak a munkatér, belsős munkatársaknak pedig az egyeztetések és a kommunikáció helyszínét.
A workCafé-t régi „vállalati büfék” hangulatát idéző helyiségből a belső kommunikáció és kollaboráció vidám színterévé fejlesztették fiatalos firkafallal, szőnyegpadlós boxok, lámpák és növények telepítésével.
Az étterem nagyméretű értékes területe korábban napközben kihasználatlanul állt. A mobiliák teljes cseréjével, a belső kommunikációt erősítő digitális felületekkel, fiatalos átszervezéssel és hangulattal igyekeztek vonzó közösségi teret létrehozni, mely során fontos volt az aula-kert közötti közlekedő hangsúlyozása és átláthatósága. Az MVM számára esszenciális a dolgozók és meghívott művészek kiállításának támogatása, amik bemutatása az itt kialakított installáción történhet.
Az agoraként funkcionáló aula térben az újonnan létesített hatalmas zöldfal előtt, ami a "fizikai" és vizuális közérzeten javítva a természet és a fenntartható fejlődés üzenetét hordozza, attraktív bútorokon nyílik lehetőség kis csoportok részére egyeztetések lebonyolítására. A vendégek számára nagyméretű LED fal épült a külső kommunikáció eszközéül.


Okok, amiért a díjra érdemes

Az MVM Csoport értékrendjében első helyen áll az emberközpontúság, a vállalat jó működésének egyik záloga a jó munkavállalói közérzet. Az MVM csoport együttes alkalmazottainak száma közel 8000 fő!
.
A fenntarthatóság szempontú és környezettudatos fejlesztések már régóta jellemzi az MVM Csoportot, ennek érdekében komoly erőfeszítéseket tesz, fejlesztéseket hajt végre folyamatosan, Mindez közös- és a Földünk érdeke is egyben.
.
Az MVM Csoport 100 százalékban hazai tulajdonú cég.
.
A jelen fejlesztéssel az MVM Csoport a belső kommunikáció javításán fáradozik, a cégen belüli- és céges partnerekkel történő könnyített kapcsolatépítés lehetőségének fejlesztése érdekében.
.
A felújított terekben a bútorok minősége, a növények, az anyaghasználat, a színek és a dekorációk támogatásával az inspiráló atmoszféra adja a kulcsszerepet
.
Az új elrendezéssel és berendezésnek köszönhető új funkciókkal – a tárgyaló- és várakozószigetekkel, coworking munkahelyekkel – a belső kommunikáció és kollaboráció kelt életre a terekben.
.
Összességében az aula és kapcsolódó tereinek átalakítása/felújítása remek példa egy nagyvállalat munkavállalói iránit elkötelezettségének, figyelmességének és kooperatív magatartásának reprezentálására.


Szolgáltatások

• Parkoló a dolgozók és vendégek részére, zárt kerékpár parkoló,
• elektromos autó töltőállomások
• WIFI hálózat, mobil eszközök töltési lehetősége,
• Étterem- és Aula tér > infokommunikációs LED fal, a vendégek és a dolgozók felé.
• Aula tér >Zöld fal, esztétikai és fiziológiai élmény
• Magas kategóriás design bútorok, kiváló esztétikai- és ergonómiai tulajdonságokkal (mindenhol neves belsőépítészek által kialakított design – mint esztétikai és ergonómiai szolgáltatás.
• a WorkLab és WorkCafé > terekben belső, motoros árnyékolás
• WorkLab > 5 db új coworking munkaállomás (saját töltőállomással), a kapcsolódó paravánnal szeparált kiscsoportos tárgyaló egységekkel,
• WorkLab > akusztikailag csendesített, esztétikailag magas minőségű Coworking iroda
• WorkCafé > Büfé, kiváló minőségű kávé, aprósütemények és sütemények, szendvicsek és melegszendvicsek, mosolygós kiszolgálással ital- és csoki automaták (plüssbaba automata nincs)
• WorkCafé > 28 fő részére boxos fogyasztótéri kialakítású egységek projektmegbeszéléshez, rövid tárgyaláshoz a büfében, kávé és süteményfelszolgálással
• Étterem > 11óra és 14óra között, ízletes (akár helyben sütött grill) kínálattal, saját, vagy rendelt étel melegítésének lehetőségével, változatos kialakítású (magas, bárszékes és normál magas) mobil design bútorzattal, ami alkalmas projektmegbeszélésekhez is.
• Étterem terasz > szabadon használható kert, motoros árnyékolóval (kinti étkezés, vagy tárgyalás lehetősége), zöld felületek és kisebb asztalok eldugva benne...


Közreműködők

Belsőépítész

Art Front Hungary Kft

Bakó Attila

Göbölyös Kristóf

Tervező iroda

Art Front Hungary Kft

Irodabútoros

Basic Collection / étterem, WorkCafé

Blue Business Interior Kft. / WorkLab

Europa Design / aula tér

Intertone / AV berendezések

Kivitelezés

foto: ©Europadesign

foto: ©Vitáris László

Növénydekoráció

Green Fortune / aula

Fejlesztő

koncepció: Pálla Gábor

Római Irodaház Kft


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!