Eiffel Tér

Cím: 1062, Budapest Teréz körút 55-57.
Ingatlan mérete: 4800 m²
Bérlő cég: Eiffel Tér Irodaház főbb bérlői: Magyar Cetelem Bank, Medicover, Dealogic, AXN Hungary, Iberdrola, CPL Jobs, Carlstar Group, Grundfos, ESAB, Cafe Frei, TESCO-Global, REMIX, Costa
Bérlők száma: 1600
Ingatlanfejlesztő
ConvergenCE

Rövid bemutatkozás

Budapesti viszonylatban páratlan közösségi teret hozott létre a ConvergenCE a Nyugati-pályaudvar mellett, az Eiffel-tér Irodaház közvetlen környezetében.

4800 m²-en valódi nagyvárosi oázis született itt, a legforgalmasabb utak, metró- és villamosjáratok, valamint a vasút csomópontjánál. A belvárosban egyedülálló módon a téren árnyas fákkal beültetett lankás dombok, zöldellő teraszok, szökőkút és vízesés hívogatja szabadtéri pihenésre tavasztól őszig a járókelőket és turistákat, továbbá az irodaházban dolgozókat és a környéken lakókat egyaránt.

Az Eiffel-tér Irodaház modern vonalvezetésű épületének üvegfelületei játékosan tükrözik vissza és kettőzik meg a Nyugat-pályaudvar műemlék épületének oldalsó homlokzatát, hangsúlyozva a régi és az új épületek vizuális harmóniáját.

Az Eiffel-tér azonban jóval több, mint szemet gyönyörködtető zöldfelület: egyre többek számára immár nélkülözhetetlen találkozóhely. Külön érdekesség, hogy sok turista számára, aki vonattal érkezik a belvárosba Ferihegyről, az Eiffel-tér jelenti az első élményt, amellyel Magyarországon találkozik. Ez a gyönyörű kialakítású, barátságos hangulatú, mégis modern és nyüzsgő tér a fővárosban élők mellett a vidékről vagy külföldről érkezők számára is biztos pontot jelent, amely kitűnően megközelíthető.

Okok, amiért a díjra érdemes

Az Eiffel-tér érdemes az Év Közösségi tere 2017-Díjra, hiszen tökéletesen megvalósítja egy élettel teli és esztétikus budapesti tér közösségi funkcióit, egyedülálló módon kapcsolja a be az Eiffel-tér Irodaházat a belváros vérkeringésébe, egyúttal magas szintű szolgáltatásokkal bővíti és színesíti a környék kínálatát.

Az Eiffel-tér Irodaház földszintje és azt előtte kialakított tér napközben kellemes beszélgető- és kávézóhelyként, bevásárlási lehetőségekkel és egészségügyi szolgáltatásokkal áll a házban dolgozók és a látogatók rendelkezésére, míg az itt működő éttermek nyaranta estétől hajnalig pedig pezsgő hangulatú szabadtéri szórakozóhellyé alakulnak. Az Eiffel-tér tökéletes példája annak, amikor egy irodaház adottságai és szolgáltatásai a bérlők igényein túl egy egész környék vagy városrész igényeit kielégítik.

Az épület számos díjban részesült: 2010-ben elnyerte a CiJ Legjobb Irodafejlesztésnek járó díját, valamint ugyanebben az évben második helyezést ért a nemzetközi FIABCI Prix d’Excellence díjátadón.

A tudatos és környezetbarát térrendezés, valamint a környéken lakók vagy átutazók valós igényeit a lehető legszélesebb kínálattal kielégítő szolgáltatások együttesen teszik az Eiffel-teret Budapest egyik leghatékonyabban kihasznált, legsikeresebben működő és egyben legnépszerűbb közösségi terévé.

Szolgáltatások

Az Eiffel-tér meghatározó épületében, az A+ kategóriájú Eiffel-tér Irodaházban több százan dolgoznak, és havonta több ezer látogató fordul meg az épület földszintjén működő kávézóban, élelmiszerüzletben és egészségügyi központban, valamint az amfiteátrum-szerűen kialakított tér alsó szintjén található, nyaranta szabadtéri terasszal bővülő éttermekben.

A tér szolgáltatásai is sokakat vonzanak: a minőségi vendéglátóhelyek ideális helyszínt biztosítanak a munka- vagy magánjellegű találkozókhoz, megbeszélésekhez, pihenéshez és kikapcsolódáshoz egyaránt. Emellett az Eiffel-tér Irodaház földszintjén egészségügyi központ, fogászat, bank, kávézó és élelmiszerüzlet is működik, míg a közvetlen közelben van a főváros egyik legnagyobb postahivatala, plázája, továbbá számos étterem, könyvesbolt, sportbolt, színház és mozi is. Az irodaházban dolgozók és látogatóik kényelméhez a 340 férőhelyes mélygarázs és kerékpártároló is hozzájárul.

Minden igényt kielégítő irodai munkakörnyezet; széles körű, magas színvonalú szolgáltatások; bárki számára elérhető pihenési, szórakozási és kikapcsolódási lehetőségek: mindez együtt az Eiffel-tér, Budapest egyik legnépszerűbb és legkülönlegesebb közösségi tere.