AGORA Budapest

Képek

Az Év Tervezett Kereskedelmi Projektje 2017 Győztes


Szolgáltatók

Tervezés / belsőépítészet

Finta és Társai Építész Stúdió Kft.

MAKE Architects

További szolgáltatók


Ingatlan mérete: 135500 m²

Tervezett megvalósítás éve: 2019


Rövid bemutatkozás

A Róbert Károly körút és a Váci úti irodafolyosó forgalmas kereszteződésében épülő Agora Budapest a város egyik legizgalmasabb épületegyüttese lesz, egy olyan multifunkciós, modern városközpont, amely nemcsak egyedülálló, kortárs építészeti megoldásokkal, hanem 15 teniszpályányi zöldfelülettel és közösségi terekkel is szépíti majd a fővárost. Kiemelt célunk volt, hogy egy olyan emberközpontú fejlesztést valósítsunk meg, ahol az emberek kellemes környezetben dolgozhatnak és tölthetik el szabadidejüket munkaidőn után is. A köztereket hétvégén is nyitva tartó üzletek, éttermek és közösségi programok töltik majd meg élettel. Az első két épület várhatóan 2019-ben készül el, míg a teljes projekt befejezését 2023-ra tervezzük: a közel 136 000 m2 bérbeadható területű épületegyüttesben közel 12 000 ember dolgozhat majd.

Az Agorán olyan neves külföldi és magyar tervezők bevonásával dolgozunk, mint a számos nemzetközi építészeti díjjal kitüntetett londoni székhelyű MAKE Architects, vagy az ikonikus épületeket tervező hazai FINTA Stúdió. A tervezők úgy álmodták meg az épületegyüttest, hogy a város szerves és élő részévé váljon. Az épületek anyaghasználata időtálló és modern, de merít a gazdag magyar építészeti hagyományokból is. Öt tervezett irodaépületével és tágas közösségi tereivel az Agora Budapest fontos szerepet játszik majd a fővárosi irodapiac megújulásában.


Okok, amiért a díjra érdemes

A fejlesztés több szempontból is kiemelkedő: fenntartható és innovatív megoldásai mellett közösségformáló és környezetszépítő funkciója miatt is figyelemre érdemes. Az Agora HUB Budapest egyik legnagyobb egybefüggő, 4500m2-es irodaterületét kínáló épülete lesz, amely elsősorban a hazai és nemzetközi nagyvállalatok számára jelenthet vonzerőt. Az épületben a HubHub, a HB Reavis csoportszintű közösségiiroda-szolgáltatása is elérhető lesz, hiszen egy saját co-working iroda is helyet kap az épületben. A HubHub oktatási programjaival támogatja a tehetségek fejlesztését, míg a networking események az új partnerekkel, befektetőkkel való kapcsolatápolást segítik.

Az Agora Budapest első épületében a tervek szerint olyan emberközpontú újítások kapnak majd helyet, mint például az intelligens beléptető- és liftvezérlő rendszer, a jelenlétérzékelők és az intelligens világításvezérlés is.

A fenntarthatóság és a well-being jegyében a projektet BREEAM Outstanding és WELL Gold minősítésre tervezzük, BREEAM Communities International minősítésre pedig már regisztrálva van a fejlesztés.

A több ütemben megvalósuló fejlesztés lehetővé tette, hogy a később elkészülő épületek helyén egy 5000 m2-es zöld közparkot hozzunk létre a fővárosi közösségnek, ahova változatos közösségi eseményeket is szervezünk. A terület közepén az ügyfelek számára létrehozott, 13 méter magas, hajózási konténerekből megépített high-tech showroom nyújt betekintést az épülő projektbe.


Szolgáltatások

A 135 500 négyzetméternyi bruttó bérbeadható irodaterület mellett az irodaépületek alsó két szintjén közel 11 000 m2-nyi kiskereskedelmi egységet alakítunk ki, ahol változatos szolgáltatások kapnak helyet. Az épületegyüttes első fázisában már több mint 6 000 m2-nyi üzlethelyiség épül meg, ahol a trendi éttermek, kávézók mellett számos mindennapi szükségletet kielégítő szolgáltatást, így többek között fodrászatot, tisztítót, virágüzletet, drogériát és a well-being jegyében edzőtermet is tervezünk.

A projekt részekeként 15 teniszpályányi zöldfelület kerül kialakításra, amelyet fasorok, bokrok és füves sétányok díszítenek. Az épületegyüttes központi részén egy „kiülős teret”, agorát építünk ki, amellyel egy új nyüzsgő találkozópont jön létre a város életében.

Az autósok mellett a biciklivel közlekedőkre is gondolunk: felújítjuk és összekötjük a környező bicikliutakat, emellett kerékpártárolót és zuhanyzókat is kialakítunk az épületekben.


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!