Az Év Irodája

Kreatív Mozi Műhely

Cím: 1140, Budapest Angol utca 34. 5/A
Átadás éve: 2017 Q3
Kialakított terület mérete: 110 m²
Irodában dolgozók száma: 11
Bérlő cég: Kreatív Mozi Műhely Kft.
Kivitelezés / Fitout
Corner Home Kft.
Tervezés / belsőépítészet
Odú Design
Irodabútor
Vivax Irodabútor

Rövid bemutatkozás

A Kreatív Mozi Műhely Kft. egy 1999. óta működő cég, mely kis- és nagyjátékfilmek, reklámok, fotózások és videóklipek berendezésével foglalkozik. A cég családi vállalkozásként indult, és mára egy 11 fős, lendületes, főként fiatalokból álló csapat alkotja a magját. Munkájuk bázisa egy 2300 m2-es bútor és 870 m2-es kelléktár, irodájuk egészen 2017 nyaráig a kelléktár részeként, egy szuterén helyiségben működött, így nagy lépés volt a kis cég életében, mikor a raktár melletti irodaházban kibéreltek egy 110 négyzetméteres, napfényes irodát, melyet közös konzultációk és tervezés után a cég arculatára szabtunk.

Fotók: Just Stay Natural

Okok, amiért a díjra érdemes

Az iroda tervezése során feladatunk egy kreatív légkörű, otthonos iroda kialakítása volt, mely tükrözi a cég szeretetét a régi, történeteket magukban hordozó bútorok, valamint a design bútorok és tárgyak iránt, ugyanakkor alkalmas környezetet biztosít a munkavégzésre. Így a minimál, funkcionális irodabútorokat vintage darabok és izgalmas kiegészítők gazdagítják. Az iroda kialakítása a dolgozók munkamenetéhez alkalmazkodik. A közös teret munkakörök szerint tagoltuk filc borítású paravánokkal, melyek a falakon elhelyezett bulletin boardokkal együtt a közös ötleteléshez és egymás közti üzenéshez is felületül szolgálnak.

Mivel az iroda bérlemény, fontos szempont volt a fix kialakítások költségeinek minimalizálása, és az eredeti állapotok könnyű visszaállíthatósága. Így a hangsúly a mobilis bútorokra került, a térben pedig apró változtatásokkal értünk el látványos eredményt. A tulajdonossal sikerült megegyeznünk egy gipszkartonfal elbontásában, illetve az eredeti kék padlószőnyeg vinyl burkolatra cserélésében, és a nyílászárók fehérre fóliázásában. Az álmennyezet kazettáit több helyen megbontottuk - különös tekintettel az ablakok felső részét eltakaró darabokra - így nyitottunk nagyobb teret és engedtünk még több fényt az irodába. Az álmennyezet elemeinek egy részét szinterezett fémlemezekre cseréltük, és további helyi világítással egészítettük ki, megtörve ezzel az egyhangúságát.
A főnöki iroda kialakításában a vezető - Matyák Fanni - nyitott, bohém és merész személyisége tükröződik vissza. A pasztell színvilág némi rézzel vegyítve, a kifinomult minták, a sok élő, zöld növény, és a - részben a cég kelléktárából kölcsönzött - személyes kiegészítők teszik igazán szerethetővé, személyessé a teret. Így történt, hogy a Kreatív Mozi Műhely Kft. kis költségvetésből egy látványos, reprezentatív, és mégis otthonos, kreatív irodába költözött.

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!